Mehiläisten ja pölyttäjien hyvinvoinnista Suomessa

Kommentoitu viesti

Erik Mäkinen, Mäntsälä

#1 Mehiläiset ja Kimalaiset sekä muut hyönteiset tärkeitä pölyttäjiä

19.04.2013 05:41

Olen harrastannut luonnon tutkimista yli 30vuotta ja viljelen luonnonmukaista Mansikkaa, niin on täysin selvää että Mehiläiset, Kimalaiset ja monet muut hyönteiset ovat täysin välttämättömiä jotta saadaan satoa lisää myös, vaikka toki tuulikin pölyttää, niin hyöntesipölytys on välttämätöintä. Samonin monet kukat vaativat hyönteispölytyksen. Myrkkyjen käyttö vähentää merkittävästi hyönteiskantoja jolla on valtava merkitys luonnon monimuotoisuuden vähentymiselle ja lajiston yksipuolistumiselle.

Joten tuen ilo mielin tämmöistä adressia omalla nimelläni myös.

Sillä monet ei päättäjät aina tajua että luonnon myrkyttäminen johtaa lopulta nälänhädän lisääntymiseen koko maailmassa ja myös vaikutukset on Suomessa myös hyvin negatiivisia.

Voi olla että tehoviljelyä ei nykyään pystytä tekemään joillain myrkyillä. Mutta ne myrkyt jotka vaikuttavat pölyttäviin hyönteisiin ovat negatiivisia vaikutuksia myös puutarhataloudelle sekä maataloudelle myös meille ammattimaisille viljelijöille jotka tahdomme tuottaa luonnonmukaisesti kasveja. Mansikalla on paljon hyötyä että Kimalaiset ja mehiläiset, mutta myös monet muut hyönteiset pölyttävät kukkia ja näin mahdollistavat parempi laatuisten marjojen tulemisen.

Joten olisi toivottavaa ettei luontoon pääse sellaisia myrkyjä jotka tuhoavat pölyttävät hyönteiset.

On ollut ilo huomata että tämän adressin on allekirjoittannut jo näin moni ihminen.

En ole tätä adressia laatinnut, mutta pitkän luonnon lajien tutkimisen myös harrastaneena (mm. olen ollut jäsenenä eri hyönteistieteellisissä yhdistyksissä Suomessa)ja harrastannut aktiivisesti hyönteistutkimusta myös, niin voin sanoa että hyönteiset ovat välttämättömiä luonnon ekosysteemin osina mikäli tahdonmme nähdä luonnon tämän kaltaisena monipuolisena ja kukkia runsaasti olevana luontona myös Suomessa jatkossa.

Joten näiden uusien myrkkyjen tuloa ei pidä päästää markkinoille ja vanhojakin myrkkyjä pitää poistaa markkinoilta mahdollisimman paljon.

Kuitenkin jokainen meistä voi tehdä valinnan ja jättää kaupasta ostamatta myrkkyjä ja tuottaa vaikka puutarhassa vihannekset, marjat ja myös kukat ilman myrkkyjen käyttöä. Näin omilla valinnoillamme voimme vähentää myrkkyjen pääsyä luontoon, sillä kukaan meistä ei voi tietää missä ne sitten tuhoaan ovat tekemässä kun ne kerran sinne on ruiskuttannut. Joten parempi on jättää ne sinne ruiskuttamatta.

Joten nauttikaamme kaikki myrkyttömästä luonnosta myös jatkossa.

Vastaukset


Vieras

#9 Re: Mehiläiset ja Kimalaiset sekä muut hyönteiset tärkeitä pölyttäjiä

2013-07-23 16:24:51

#1: Erik Mäkinen, Mäntsälä - Mehiläiset ja Kimalaiset sekä muut hyönteiset tärkeitä pölyttäjiä

Radiomastot, tukimastot, wlan-tukiasmat, gps:t ym. erilaiset langattomat lähettimet heikentävät mehiläisten ja kimalaisten suuntavaistoa. Pesien lähistöllä ei missään tapauksessa saa olla mitään mitään lähettimiä tai vahvistimia.