Lakimuutos löytöeläinten käyttämisestä koe-eläiminä pysäytettävä

Kommentoitu viesti


Vieras

#21

22.04.2013 20:26

tää on niin väärin. jos lemmikki vaikka karkais ihan vahingossa nii turha sitä oottaa kotii takas ku se on jo jossain koe-eläimenä. tää on niin julmaa. ihmiset ei näköjään kunnioita ollenkaan muita eläviä olentoja. aina vaan ajatellaan omaa parastaan eikä muita eläviä olentoja. mulla menee hermot tälläsessä. ja vielä toi KIDUTUS. on lupa kiduttaa elävältä. voi herranjumala, nyt ollaan tosi pohjamudissa, hyvä ihmiskunta. kuulkaa ihmiset vois testata niitä juttujaan ihmisillä joille ne jutut tulee turha siinä on eläimiä kiduttaa ku ei niitä auta ne kokeet milläälailla.

Vastaukset

Therethere

#65 Re:

2013-04-23 06:34:05

#21: -

No tuskin sentään laissa lukee sanoilla, "on lupa kiduttaa elävältä". Eiköhän se nyt ole niin kutsutusti "suomennos" siitä, että puhutaan eläinkokeista.

Sitä en kyllä käsitä, että miksi käsitettä 'eläinkoe' pitää laajentaa koskemaan toimintaa, joka ei ole ollut sitä aiemmin. Jos todella halutaan tutkimustarkoituksia varten villiintyneistä eläimistä tehtävä näytteenotto luvanvaraiseksi, miksi sitä ei voi kutsua näytteenotoksi tai joksikin muuksi kuin eläinkokeeksi? Eläinkoe assosioituu voimakkaasti siihen, että eläimelle tehdään kärsimystä aiheuttavia, pitkäaikaisia kokeita, joilla tutkitaan jotain muuta, kuin eläintä itseään koskevia asioita. Villiintyneiden eläinten, kuten villikissojen ja citykanien tutkiminen on minusta ihan asiallista. Tässä vain mielestäni vedetään vähän mutkia suoriksi, jos tarkoitus on kuitenkin ihan hyvä.

Olisin taipuvainen sanomaan, että sanamuoto pitäisi lakiesityksessä muuttaa ja tarkentaa, jos vilpitön tarkoitus on lisätä eläimiin kohdistuvien toimenpiteiden valvontaa sen sijaan, että laajennetaan koe-eläimiksi ottamisen oikeutta.