Polttoaineen hinta alas

Kommentoitu viesti

BiFuel
Vieras

#247 Vaihtoehtoja..

03.03.2011 10:38

HEI PELLET!

Raakaöljy on hiipuva luonnonvara, mutta ihmiset on siitä riippuvaisia. Miettikääpä öljyn myyjiä, miksi ne EI tekis kaikkensa sen eteen, että saa nostettua hintaa? Kun ilmeisesti maksoi mitä maksoit, ihmiset sitä ostaa ja myyjät rikastuu rikastumistaan.

Mutta luuletteko oikeasti, että raakaöljyn johdannaiset (mm. bensa ja diesel) ovat ainoat mahdolliset energialähteet autoille? Toivottavasti bensan hinta ja sen verotus nousee mahdollisimman korkealle, niin ette ehkä te adressin allekirjoittajat, mutta muut ottavat käyttöön vaihtoehtoisia polttoaineita tai energialähteitä autoiluun. Kaikki on vaan tahdosta ja ehkä vähän rahasta kiinni, mutta niin kauan kuin bensa ja diesel ovat liian halpoja, ei haluta ottaa vaihtoehtoja käyttöön.

Esim. häkäpönttöautolla, ensin alkuinvestointi pari tuhatta euroa, sitten noin 2 euroa / 100 km. Tai biokaasuauto. Tai sähköauto.

Vastaukset

Vieras
Vieras

#278 Re: Vaihtoehtoja..

2011-03-03 13:58:02

#247: BiFuel - Vaihtoehtoja..

Kuinka kätevä tämä häkäpönttöauto on käytännössä? Esim. 5 henkinen perhe. Jos tätä muutamankin kerran päivässä pitää käynnistellä... Kuskataan lapsia aamulla hoitoon, itse töihin, töistä kotiin, ruokakauppaan, viemään lapsia harrastuksiinsa yms... Mites sitä klapivuorta säilytetään esim. kerrostalossa tai rivarin pätkässä. Sähköautojen nykyiset toimintasäteet ei riitä alkuunkaan. Biokaasun tankkausasemia näyttää olevan tampereen yläpuolella pyöreät 0. Haja-asutusalueilla asuville nämä vaihtoehdot on vielä kaukana tulevaisuudessa, ellei valtio velvoita huoltoasemia myymään maa/biokaasua.