Aalto-yliopiston kielikeskuksen laajan kielivalikoiman puolesta

Kommentoitu viesti

Lauri

#9 Lisää resursseja

22.05.2013 11:52

Taustallahan tässä on se, että Englannin ja suomen kielen opetusta on lisätty, jotta englannin opiskelun takia ei viivästyisi opinnot mitä tällä hetkellä tapahtuu kun ei ole tarpeeksi paikkoja kursseille ja läheskään kaikki vaihto-oppilaat eivät ole päässeet suomenkielen kursseille, joka hankaloittaa heidän sopeutumistaan suomeen.

Itse pidän tärkeänä, että monipuolinen kielitarjonta säilyisi edelleen ja tämän takia resursseja pitää saada lisää. Tällä hetkellä niitä on vain uudelleen kohdistettu eri alueelle kielissä.

Vastaukset

Kristiina

#10 Re: Lisää resursseja

2013-05-22 12:10:04

#9: Lauri - Lisää resursseja

Opintojen viivästyminen englannin kielen varjolla ei ole usein mikään validi syy. Kielinopat saa mistä tahansa muustakin kielestä ja jos on edes lukiopohjalta muutamia kursseja lukenut jotain kieltä, voi todennäköisesti hypätä alkeistasoa pidemmälle. Ainakaan missään Aallon tekniikan korkeakoulussa ei taida olla pakollisia englannin kursseja.

En siis ole varsinaisesti eri mieltä Laurin kanssa, mutta haluan vain täsmentää, että opiskelijoita pitäisi rohkaista enemmän opiskelemaan muutakin kuin ne pakolliset ruotsit ja kielinopat englannista. Erittäin iso kannatus kielikeskuksen henkilökunnalle ja ertiyisesti kiitos hyville saksan opettajille! :)