Myrkkyjä luvattomasti "kylväville" rangaistus !

Kommentoitu viesti

Luontokävelijä

#12 Teollisuus & jätteet

24.05.2013 13:29

Taitaa suurin osa myrkytyksistä olla vaan ihan "luonnollisia" teollistuneen yhteiskunnan jätöksiä! Noita huhuja lähtee myös helposti liikkeelle kun joku älypää piruuttaan kirjoittelee netissä ja yleisönosastoilla...En jaksa uskoa juttuun vaikka ihmiset sairaita ovatkin...

Vastaukset

Anitta
Vieras

#13 Re: Teollisuus & jätteet.. ei teollisuus

2013-05-24 14:17:08

#12: Luontokävelijä - Teollisuus & jätteet

Hei! luontokävelijä :) Minulla on vankka todiste, kyseessä pekonia, jota koirat olivat kerenneet syödä puistoalueella, keskellä kaupunkia. Ja löytyy eläinlääkärin lausunto. (kaikkea pekonia ei keretty ottamaan pois koirien suista... kaksi koiraa samalla pekonikasalla... ja yksi ulkoiluttaja.) Huhuja kyllä liikkeellä varmasti,  myös mahdollisia myrkkypaloja ja nakinpaloja, jossa sisällä neuloja:(  sekä kuollut kissa.... jolta pää katkaistu teräaseella (ehkä lapio?)

P**kojen keräämisestä 20 v kokemus

#36 Re: Teollisuus & jätteet

2013-06-15 14:47:53

#12: Luontokävelijä - Teollisuus & jätteet

Kyllä se vaan tosi on, vaikka ei haluaisikaan uskoa juttuun. Ihmiset alkavat olla niin lopen kyllästyneitä niihin teiden varsilla ja kevyenliikenteenväylilläkin oleviin koiranp**koihin. Lehtikirjoittelu ei johda mihinkään sen enempää kuin nettikirjoittelukaan, joten turvautunevat sitten vähän kyseenalaisiin keinoihin saadakseen koirien omistajat hereille ja jätöksiä keräämään. Myrkkysyöttien tarkoitus lienee myös saada irti kuljetettavat koirat pysymään kytkettyinä, jotta olisivat omistajiensa hallittavissa edes jokseenkin, kun niitä hyökkäileviä koiriakin jostain syystä kuljetetaan yhä useammin vapaana. Mihin koirien omistajien käytöstavat ovat hävinneet? Miksi jotkut koirien omistajat ovat niin ajattelemattomia/ piittaamattomia, että aiheuttavat sitten kaikille koirien omistajille ongelmia ja huolta? Osa kouluttaa koiransa asianmukaisesti, kuljettaa kytkettynä kuten kuuluukin ja kerää koiriensa jätökset. Eivät siis aiheuta häiriöitä tai ärsytystä muille kanssaeläjille. Sitten on niitä maailman omistajia, jotka eivät "periaatteesta" kerää p**koja, eivät kouluta koiriaan eivätkä välitä vaikka oma koira sontisi naapurin pihaan/ portinpieleen tai ihan pikitielle. Siinä sitten ihmiset työntelevät lastenrattaita, lenkkeilevät ja pyöräilevät ja niin kengän kuin rattaatkin ovat sitten p**kassa. Samoin puistot ovat ruokottomassa kunnossa, kun koirankakkaa on joka puolella piittaamattomien koiranomistajien jäljiltä.

Myrkkysyötit saattavat saada aikaan jotain hyvääkin: irrallaan kuljetetaan vain todella hyvin koulutettuja koiria, jotka kulkevat omistajiensa välittömässä läheisyydessä ja ovat muutenkin täydellisesti hallinnassa joka tilanteessa. Myös lintujen pesät ja siilit, rusakonpoikaset jne. saavat olla rauhassa, kun kouluttamattomat, totelemattomat koirat eivät juoksentele pitkin puistoa niitä hätistelemässä ja retuuttamassa. Tampereella ainakin myrkkysyötit saivat aikaan hyvän koiranomistajien pintaa kiillottavan kakkojenkeräyskampanjan: siivosivat puistoja ja katujenvarsia porukalla oikein urakalla. Se oli hieno teko ja uskonpa, että myrkkysyöttien levittelijät siitä rauhoittuivatkin. Ainakin toivon niin.

Eikä kannata vetää hernettä nenään ja alkaa syyttelemään eläinrääkkääjäksi tms. Olen itse omistanut aina koiran, mutta kuulun kyllä niihin, jotka eivät todellakaan jätä jätöksiä toisten ihmisten riesoiksi. Kerään ojanpenkastakin, ettei ainakaan minun koirani tuotoksiin kukaan sotke itseään: ei toiset koirat, ei lapset eivätkä ojaan sammuvat juopotkaan. En hyväksy myrkkysyöttejä, mutta tuo syöteistä jatkuva jauhaminen ärsyttää, kun ei kuitenkaan viitsitä katsoa peiliin. Siellä saattaa näkyä juuri se piittaamaton koiranomistaja, joka on saattanut saada aikaan tuon kurjan myrkkysyöttien levittämisen.