Heinolaan HETI tukitoimia nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi

Kommentoitu viesti


Vieras

#1

14.03.2011 19:01

voishan tuota nuorten hyvinvointia kyl parantaa ihan niinku koko maassa, ettei vaan yhdellä paikka kunnalla (:.. mutt.. jostainhan se on lähettävä..

Vastaukset

bmt
Vieras

#3 Re:

2011-03-14 19:30:21

#1: - 

niin  piitäisi lapsilt, nuorilta ja lapsiperheiltä viety kaikki tuet, harrastus mahdollisuudet nollissa pientuloisilla ja kouluruokailua olisi parannettava. nyt kun vanhemmilta siirretty kasvatusvelvoite kouluille ongelmat räjähtäneet käsiin... jotenkin ihmettelen miksi kouluruokaan ei enää panosteta, heinolassa asuessamme lapseni tuli aina nälkäisenä kotiin kumiperunoita jne... nyt muutettuamme suuremmalla paikkakunnalle ongelma väistyi..

Espoolainen (Heinolassa läheiset)
Vieras

#4 Re:

2011-03-14 23:24:57

#1: -

Olisi tosiaan aiheellista koko maassa! Heinolassa vaan on nyt lähiaikoina jo useampi nuori kuollut joko oman käden kautta tai toisen ja kun paikkakunta ei ole mikään suuri, on ihmiset päättäneet vaatia toimenpiteitä nuorten hyväksi... ja tosiaan, hyvä kun jostain aloitetaan! Hyvä Heinolalaiset ja tsemppiä! Älkää antako periksi!

Isommilla paikkakunnilla ihan samoja ongelmia, mutta ainakin osaksi näihin asioihin on jo kiinnitetty huomiota...

 

Vieras
Vieras

#18 Pelkkä resurssien lisääminen ei riitä

2011-03-16 06:52:33

#1: -  

 Tuntuu, että koulussa on monta toimija, terveydenhoitaja, opo, kuraattori, restori, luokanvalvoja, opettajat ja varmasti joku vielä puuttuikin. On vanhempainryhmää, oppilastoimikuntaa ja sovitteluryhmää vai mikä on nimeltään, kun on esim. koulukiusaamista, niin ryhmä kokoontuu ja taas varmaan joku puuttuikin. Mutta onko niin, että toinen sysää vastuun toiselle ja toinen taas toiselle ja selvä asioiden hoitaminen jää tekemättä, vastuunottaminen puuttuu. En toki sysää koulun harteille kaikkea, mutta siellä nuoret viettävät suuren osan päivästään ja juuri sen vaikean iän aikana. Tämä sama ilmiö on myös muualla työelämässä, nimikkeellisiä toimioita yrityksissä riittää ja palaverien määrä lisääntyy, mutta tehdäänkö asioille ihan oikeasti jotain (ainakaan kaikille) epäilyttää.