naimalakko

Kommentoitu viesti

sannavain
Vieras

#174 Re: Hyvä sannavain,

02.04.2011 17:38

#173: v ronski - Hyvä sannavain,

Puhuit viestissäsi olennaisen kiteyttämisestä ja se totta tosiaan onkin oiva sanapari. Olen lukuisia kirjoituksia seuranneena tullut siihen tulokseen, että missä tahansa seksuaalivähemmistöjen oikeusaseman parantamista koskevassa keskustelussa olennaisimmaksi asiaksi nousevat pedofiilien, insestinharjoittajien ja sisarustensa kanssa makaavien ihmisten oikeudet. Esimerkistä käyköön tämä adressi, jonka keskiöön on nostettu veljen ja sisaren välinen avioliitto, eikä suinkaan mies- ja naisparien lainsäädännöllisen aseman selkeyttäminen, vaikka esittelytekstissä kerrotaankin, että vetoomuksen tarkoituksena on poistaa epätasa-arvo homo- ja heteroparien väliltä.

Pahansuovasti voisi ajatella, että maamme heteroväestön ajatukset askaroivat huolestuttavan paljon esimerkiksi oman lapsen tai sisaren makaamisen ympärillä. Voin rehellisesti sanoa, että en avioliittoa ajatellessani kuvittele seksiä lähi- tai jopa verisukulaiseni kanssa, mutta meitä on näköjään moneen junaan. Vajavuuteni johtuu varmaankin siitä, etten ole hetero. Ehkä heteroseksuaaliksi identifioituvilla henkilöillä seksuaalisen kanssakäymisen rajoja on jatkuvasti käytävä mielessään läpi, ja tämän aivotoiminnan hedelmiä korjaamme sitten esimerkiksi homoja ja lesboja koskevissa keskusteluketjuissa.

Vaihtoehtoisena motiivina tämänkaltaisen tekstin jatkuvalle suoltamiselle on tietenkin enemmistöoikeuksia nauttivien kirjoittajien into niputtaa seksuaalivähemmistöt yhteen lapsiinsekaantujien ja muiden yleisesti tuomittavien ryhmien kanssa: kun joku netin päivystävistä heteroista tarpeeksi monta kertaa toistaa homo-sanan yhteydessä sanoja pedofiili, insestinharjoittaja, raiskaaja ja niin edelleen, niin eiköhän useammalle lukijalle hiljalleen ala muodostua loogisilta näyttäviä yhteyksiä näiden ryhmien välille. On tietenkin absurdia edes olettaa, että heteroenemmistöön kuuluvat henkilöt ymmärtäisivät, miltä seksuaalivähemmistöistä tuntuu jatkuvasti tulla leimatuksi samaan sarjaan esimerkiksi lastenraiskaajien kanssa. Mutta sellaista se enemmistön ymmärrys ja empatiankyky suurimmaksi osaksi on, eikä minunkaan pitäisi sen kummemmin enää yllättyä saati pahoittaa mieltäni näistä jatkuvista rimanalituksista.

Vastaukset

v ronski
Vieras

#175 Arvoisa sannavain,

2011-04-02 18:28:37

#174: sannavain - Re: Hyvä sannavain,

mitäpä, jos laskeutuisit sieltä metatasolta takaisin itse asiaan. Helpotan edelleen ja kysyn yhden kysymyksen, johon pyydän vastaustasi: onko mielestäsi olemassa jokin peruste, jonka nojalla oikeus avioliiton solmimiseen voidaan evätä siskoparilta, jos oikeus kuitenkin annettaan kahdelle toisilleen kaukaisempaa sukua olevalle naiselle?

Jami
Vieras

#180 Re: Re: Hyvä sannavain,

2011-04-03 11:55:49

#174: sannavain - Re: Hyvä sannavain,

"Voin rehellisesti sanoa, että en avioliittoa ajatellessani kuvittele seksiä lähi- tai jopa verisukulaiseni kanssa, mutta meitä on näköjään moneen junaan."

Et taida itse ymmärtääkkään miten olet nyt asian ytimessä. Suurin osa meistä normaaleista heteroista (uskaltaako täällä sanoa seksuaalisesti normaaleista?) ei voisi sinun tavoin kuvitella avioliittoa ja seksisuhdetta lähi- tai verisukulaisen kanssa. Mutta yhtä vähän hetero voisi kuvitella seksiä tai avioliittoa samaa sukupuolta olevan kanssa. Minä en ole huolissani sukulaissuhteiden asemasta Suomessa vaan yritän nimenomaan osoittaa, että kyse on homoseksuaalisuuden kanssa kutakuinkin yhtä marginaalisesta ja oudosta (luonnottomasta?) asiasta. Homoseksuaalina pidät tietysti homosuhteita normaalina asiana aivan kuten rakastuneet sisarukset pitävät insestiä normaalina ja hyväksyttävänä. Meidän seksuaalisesti normaalien heteroiden mielestä taas molemmat tuntuvat hyvin oudoilta, aivan kuten sinunkin mielestäsi insesti tuntuu oudolta.