naimalakko

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista naimalakko.

Jami
Vieras

#151 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

30.03.2011 06:34

#150: sannavain - Re: Re: Re: Re: Re:

Jos sinä Sanna hyvä jouduit turvautumaan rautalankaan niin täällä kaivetaan jo ratakiskoa esille. Jos adressissa halutaan ajaa vain homoavioliittojen laillistamisen asiaa tulisi tämä surullinen sitaatti tietenkin kuulua: Homoilla pitää olla oikeus mennä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa. Huomaa ero: "jokaisella pitää olla..." Ymmärrän tietysti, että tämä kyseinen adressi koskee erityisesti homoja, mutta onko tämä jokin lopullinen päämäärä että jokaisella olisi oikeus? Minkä seksuaalisesti epäluonnollisen ryhmän oikeuksia avioliittoon seuraavaksi ruvetaan ajamaan kun homot ovat saaneet haluamansa?

Väitätkö tosiaan, että maailman väestöstä 20% on homoja ja insestejä? Ehkä sinun ystäväpiirissäsi. Homoseksuaalisuuden yleisyydestä voi vain tehdä arvioita ja yleinen arvio tuntuu olevan 1-3% luokkaa (mukaanluettuna ns. bi-seksuaalit). Joten insestien yleisyydeksi jäisi 17-19% vaikka sysäätkin sen abstraktien ja yleisten asioiden ulkopuolelle. Ja tahalleen väärinymmärtämisen takia mainitsen heti, että itse en usko insestin olevan noin yleistä enkä muutenkaan pidä insestisuhteita millään tavalla terveinä tai luonnollisina enkä toivoisi mitään lainsäädännöllisiä myönnytyksiä insestisille suhteille mukaanlukien avioliitto-oikeutta. Väität myös virheellisesti että insestiä ja homoseksuaalisuutta esiintyy luonnossa siinä missä normaalia heteroseksuaalisuuttakin. Toki luonnonoikkujakin on olemassa mutta muistetaanpa kuitenkin tämä 1-3% eikä ruveta väittämään että homoseksuaalista käyttäytymistä on luonnossa "siinä missä heteroseksuaalistakin".

Satu
Vieras

#152 .

30.03.2011 10:15

Pelkään pahoin, että moni vakavissaan oleva jättää adressin allekirjoittamatta havaittuaan kaikki Aku Ankat ja muut vastaavat (ja pahemmat). Ja se kai näiden tarkoituksena on ollutkin. Koko lista alkaa vaikuttaa alakoululaisten pelleilyltä. Eikö niitä todellakaan saa sieltä pois?
Voivoi Jamia...
Vieras

#153 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

30.03.2011 12:30

#151: Jami - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Jami käännät nyt itsestään selvää asiaa niin mutkalle ettet enää itsekään ymmärrä mitä kirjoitat. Halusit tai et niin sukupuolineutraali avioliitto on vain ajan kysymys, sillä avioliitto on kytketty lakiin ja syrjintä on lain mukaan väärin. Sitä odotellessa, koita kestää.

 

Ps. tuo 1-3% ei voisi olla enempää väärin, mitä ihmeen omia tutkimuksia lienetkään tehnyt.. sulla taitaa olla laput silmillä oman ympäristösi suhteen...voivoi.

Jami
Vieras

#154 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

30.03.2011 16:39

#153: Voivoi Jamia... - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Sukupuolineutraali avioliitto voi hyvin ollakkin vain ajan kysymys vaikken sitä toivokkaan. Jos vain ensi vaaleista hallitukseen päässeistä enemmistö kannattaa sitä voi hyvinkin olla mahdollista. Eiku hetkinen! Nythän jo kolme neljästä hallituspuolueesta sanoo kannattavansa tätä asiaa. Outoa ettei asia etene. Joko asialla tehdään vaan politiikkaa ja ongitaan äänestäjiä tai sitten vihreät ja kokoomus ovat pahasti lantavarpaiden tossun alla.

Tuo mainitsemani 1-3% homoseksuaalien yleisyys ei perustu millään tavalla omien havaintojeni varaan. Olisi varsin typerää lähteä arvioimaan koko maapallon homoseksuaalien määrää pelkästään oman lähipiirini perusteella. Otanta olisi liian pieni ja henkilöiden taustojen erilaisuus liian suppea. Mainitsemani 1-3% ei ole kuitenkaan tuulesta temmattu. Luultavasti tunnetuin aiheesta tehty tutkimus on Kinseyn tekemä Amerikan Yhdysvalloista. Sen mukaan yksinomaan homoseksuaaliksi itsensä määritteleviä oli noin 4% väestöstä. Tätä tutkimusta on kuitenkin kritisoitu paljon esimerkiksi sen yksipuolisen otannan vuoksi. On myös muita aiheesta tehtyjä tutkimuksia. Esim. Tanskan asevelvollisia koskenut tutkimus jossa homoseksuaalien osuus jäi vain 0,5 prosenttiin. Saksalaisen tutkimuksen mukaan homoseksuaaleja olisi hieman yli 2 prosenttia koko väestöstä. Englantilainen nuorisotutkimus päätyi tulokseen 1%. Myös Suomesta on tehty tukimus vuonna 1992. Siinä Kontula ym. löysi väestöstä 0,6% homoseksuaaleja. Täydellistä totuutta on kuitenkin hyvin vaikea arvioida, joten sen takia mainitsin edellisessä viestissäni tuon 1-3% joka näyttäisi olevan melko hyvä arvio tehtyjen tutkimusten perusteella.

 

Näinhän se
Vieras

#155 Re: Epäreilua

30.03.2011 16:43

#96: Homopari - Epäreilua

No, on siinä odotusta, jos luonnollisesti yritätte. Aikansa kun moni sama sukupuoli sitä yrittää luonnollisella tavalla, kyllä geenit muuttuu suosiolliseksi.

Jami
Vieras

#156 Re: Aikoihin on eletty

30.03.2011 16:51

#149: Entinen kokoomuksen äänestäjä - Aikoihin on eletty

Tässähän ei ole mitään ihmeellistä. Kokoomus on valitettavasti nykyään erittäin liberaali puolue eikä pelkästään tässä asiassa. Toivottavasti silmäsi avautuvat ja nimimerkkisi pitää paikkansa.

sannavain
Vieras

#157 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

30.03.2011 19:43

#151: Jami - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Asia taisikin tulla selville jo edellisessä viestissäsi: mielestäsi seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ajavan adressin suurin ongelmakohta on sanan 'jokainen' käyttö. Jos avioitumisoikeutta nais- ja miespareille ajavassa vetoomuksessa käytetään sanaa 'jokainen', koko asian mielekkyys katoaa, koska 'jokainen' tarkoittaa automaattisesti ihan jokaista ihmistä heteroista homoihin, insestinharjoittajista pedofiileihin ja aseksuaaleista polygamisteihin.

Ajatusmallia seuraten onkin skandalöösiä havaita sanan 'jokainen' kaikkialla rehottava väärinkäyttö. Naimalakko-adressin semanttisen puhtauden vaalimisen lomassa sinun kannattaisi puuttua myös esimerkiksi kokoomuksen vaaliohjelmaan, jossa otsikon "Parempi työelämä, pidemmät työurat" alla todetaan seuraavaa: "On tärkeää, että jokainen kokee työnsä ymmärrettäväksi, hallittavaksi ja mielekkääksi." Kun sanalla 'jokainen' viitataan kaikkiin työntekijöihin yhtälaisesti, onkin pöyristyttävää, että kokoomus näyttää näin ajavan esimerkiksi lapsisotilaiden, joukkotuhontaan osallistuvien, eläinpornoa välittävien ja muiden eri lailla elantonsa ansaitsevien ihmisten työelämän parantamista. Mikä on lopullinen päämäärä? Minkä moraalisesti kestämättömän ammattiryhmän oikeuksia mielekkääseen työelämään kokoomus seuraavaksi alkaa ajaa?

Suomen perustuslain mukaan jokaisella on yhdistymisvapaus. Jos tähän perusoikeussäännökseen viitataan esimerkiksi Ypäjän ompeluseuran tukisäätiön vuosittaisessa tupaillassa, syyllistytään jokainen-sanan käytöllä anteeksiantamattomaan virheeseen: koska tällä sanalla viitataan Jamin kielenkäytössä jokaisessa kuviteltavissa olevassa yhteydessä jokaiseen kuviteltavissa olevaan ihmisryhmään, tullaan ompeluseuraan kuulumisen oikeuden lisäksi puolustaneeksi oikeutta kuulua itsemurhapommittajien koulutusryhmään tai vaikkapa Israelin tuhoamista ydinasein kannattavaan yhdistykseen. Mikä on lopullinen päämäärä? Minkä ihmisoikeuksia polkevan ryhmän yhdistymisvapautta koruompelua harrastavat mummot seuraavaksi rupeavat ajamaan?

Homojen oikeuksia puolustavan vetoomuksen kohdalla kirjoitat seuraavaa: "Ymmärrän tietysti, että tämä kyseinen adressi koskee erityisesti homoja - - ". Hyvä, että usean saivartelevan viestin jälkeen vihdoin tulet tähän lopputulemaan, olkoonkin että tavallinen lukija lienee osannut tehdä tämän tulkinnan jo ensilukemalta.

Uskon kuitenkin vilpittömästi, ettei viestiesi tarkoituksena ole ollut adressin kieliasun syvätulkinta, vaan huolesi siitä, minkälaiseen kurimukseen suomalainen yhteiskunta tempautuu, jos homoseksuaalit saavat yhtäläisen oikeuden  virallistaa parisuhteensa. Olet tyypilliseen kaltevan pinnan argumentoijan tapaan ollut mietteliäs myös sen suhteen, mille muille vähemmistöille enemmistö nämä oikeudet tulevaisuudessa sallisi sillä logiikalla, että avioliiton avaaminen myös - jo nyt suhteensa rekisteröimään pystyville - homoille, lesboille ja biseksuaaleille tarkoittaa sitä, että portit ovat auki sisarusten tai lapsen ja vanhemman väliselle avioliitolle sekä polygaamisissa suhteissa eläville ihmisille.

Esität vihreille kysymyksen, että "onko tämä jokin lopullinen päämäärä että jokaisella olisi oikeus?" En omista jäsenkirjaa, joten en voi vastata puolueen puolesta. Käsittääkseni adressissa ei puhuta lopullisista päämääristä eikä varsinkaan siitä, että esimerkiksi insestisuhteille tulisi antaa samaa lain suojaa kuin avioliitolle. Adressin tarkoituksena on oman ymmärrykseni mukaan se, että huonosti oikeusjärjestelmän logiikkaan sopivasta parisuhteen rekisteröinnistä voitaisiin luopua ja siirtää tämän rakennelman soveltamisalaan kuuluvat ihmiset avioliittolainsäädännön piiriin. Näin nais- ja miespareille taattaisiin esimerkiksi oikeus yhteiseen sukunimeen eli sama oikeus, kuin heteropareillakin automaattisesti on (myös nykyään homoparit voivat ottaa saman sukunimen, mutta se maksaa, toisin kuin heteroiden kohdalla).

Kysyt aiemmassa viestissäsi, että mihin raja vedetään. Kysymys on edelleen osoitettu Vihreille, mutta vastaan omasta puolestani: raja vedetään sinne, minne ihmiset sen päättävät vetää. Eksplisiittisesti kysymyksesi kuuluu: "Minkä seksuaalisesti epäluonnollisen ryhmän oikeuksia avioliittoon seuraavaksi ruvetaan ajamaan kun homot ovat saaneet haluamansa?" Vastaus kysymykseesi on, että sellaisten ryhmien oikeuksia lähdetään ajamaan, joita ihmiset lähtevät ajamaan. On tietenkin selvää, että tarkoituksesi on ampua tasa-arvoinen avioliittolaki läpi vetoamalla porttiteoriaan. Kaltevan pinnan käyttö on kuitenkin argumentaatiovirhe, sillä sitä seuraamalla minkäänlaiset päätökset - niin yhteiskunnan kuin yksilötasollakaan - eivät olisi mahdollisia. Valtion tuloverotusta ajaneelle poliittiselle ryhmittymälle voitaisiin vastata, että jos tämä sallitaan, niin kohtahan verotetaan lasten viikkorahojakin ja lopulta valtio laskee hinnan aviopuolisoiden väliselle halaukselle ja verottaa sitäkin. Koska ansiotuloverotuksen sallimisen voidaan nähdä avaavan oven tällaiselle veronkannolle, ei sitä missään tapauksessa tule hyväksyä.

Kaltevan pinnan ongelmallisuutta voidaan hahmottaa myös enemmistön oikeuksista käsin. Minkälaisen painoarvon antaisit argumentille "Yhteiskunnassa X ei hyväksytä miehen ja naisen välistä avioliittoa, sillä sen jälkeen mikä tahansa ryhmä voisi lähteä vaatimaan samaa oikeutta."?

Entä miltä kuulostavat vuosisatojen takaiset huolenaiheet naisten aseman parantamisesta: naimattomat naiset saivat täysivaltaisuuden 1800-luvun loppupuolella ja siitä saakka yhteiskunnallisessa keskustelussa on slippery slope -tyyliin kauhisteltu kaikkia niitä arvaamattomia kerrannaisseurauksia, joita tästä oikeusaseman muutoksesta aiheutuisi. Argumentointiasi seuraten voidaan kysyä, että jos naisetkin hyväksytään yhteiskunnan täysivaltaisiksi jäseniksi, niin mihin vedetään raja? (Jossakin yhteiskunnissa raja vedettiin esimerkiksi ihonvärin mukaan.) Vuonna 1917 naiset saivat äänioikeuden, ja tuon päätöksen jälkimainingeissa olisi epäilemättä voinut kauhistella, että kohtahan naiset saavat tehdä työtä ilman aviomiehensä lupaa (sallittiin vuonna 1919), että kohtahan naiset saavat - herra paratkoon - päättää itse sukunimestään avioitumisen yhteydessä (sallittiin vuonna 1985), että kohtahan naisia ei enää saa raiskata avioliitossa (kriminalisoitiin vuonna 1994) ja että lopullisena uhkana on, ettei akkaa saa kohta enää edes kunnolla tirvaista (vuoden 1995 tehdyn lakimuutoksen jälkeen kodin seinien sisäpuolellakin tapahtuvasta pahoinpitelystä tuli yleisen syytteen alainen rikos). Epäilemättä 1800-luvun gentlemannit olisivat oikopäätä luopuneet suunnitelmastaan antaa naisille edes kansalaisoikeusmurusia, jos heidän tiedossaan olisi ollut vuosien mukanaan tuoma kehitys.

Jokaisen yllä kuvaamani muutoksen kohdalla on käyty yhteiskunnallinen keskustelu, jossa kulloisenkin oikeuden mielekkyyttä sekä sitä puoltavia ja sitä vastaan puhuvia perusteita on käyty läpi. Joidenkin oikeuksien kohdalla on tultu siihen tulokseen, että oikeuden antamisesta on joko hyötyä, tai sitten siitä ei ainakaan ole haittaa. Heteroparien avioliitosta on hankala keksiä haittapuolia. Ketjussa seuraavana olevasta nais- ja miesparien avioliitosta on ainakin minun hankala keksiä haittapuolia. Jos jollain toisella henkilöllä on mielessään tästä lakimuutoksesta aiheutuvia negatiivisia vaikutuksia, ne voidaan mainiosti esittää julkisessa keskustelussa, jonka käymisen jälkeen päätetään, annetaanko tuo oikeus myös näille ihmisille. Yhteiskunnan siunaamat oikeudet ovat nyt ja ovat aina olleet sopimuksenvaraisia. Oikeudet eivät vääjäämättä seuraa toisiaan, vaikka ne saattavatkin näyttäytyä vierekkäisinä lenkkeinä samassa narussa.

Jos sitten nais- ja miesparien avioliiton sallimisen jälkeen jonkun mielestä on tarpeellista avata kysymys esimerkiksi aikuisen ja lapsen välisen suhteen virallistamisesta, käydään jälleen sama yhteiskunnallinen keskustelu siitä, minkälaisia vaikutuksia tällaisen toiminnan tunnustamisesta seuraa. Epäilen tosin, että esimerkiksi verisukulaisten välinen avioliitto toteutuisi, sillä minun on vaikea keksiä järkeviä perusteita sille. Tuskin myöskään raapustaisin nimeäni sitä kannattavaan adressiin. Joissakin maissa tällaisiin järjestelyihin on menty (sivuhuomiona mainittakoon, että näissä maissa seksuaalivähemmistöillä ei sen sijaan ole tunnustettua asemaa lainsäädännössä). Kuten sanottua, tällaiset oikeudet ovat aina sopimuksenvaraisia. Jos jostain syystä et halua Suomeen tasa-arvoista avioliittolakia, voit ilmaista mielipiteesi vaaleissa ja vaikkapa tässä adressissa. Mielipiteesi perusteista voidaan halutessasi lisäksi käydä debattia vaikkapa nyt täällä adressin taustapahvissa, hupsusti puskista ammuskellen, nimimerkin suojissa kumpikin.

Kommentissasi kirjoitat minun lisäksi väittävän, että maailman väestöstä 20 prosenttia on homoja ja insestejä. En puhunut mitään seksuaalivähemmistöistä, vaan totesin seuraavaa: "Esimerkiksi arabimaissa naimakaupat serkkujen ja muiden lähisukulaisten kanssa muodostavat jopa puolet solmituista avioliitoista. On arvioitu, että maailmanlaajuisesti n. 20 prosenttia ihmisistä eläisi tällaisessa parisuhteessa, ja että 8,5 prosenttia kaikista lapsista synnytettäisiin näihin liittoihin." Tällä kohdalla vastasin hypoteettiseen kysymykseesi sisarusten välisten avioliittojen sallimisesta huomauttamalla, että verisukulaisten väliset avioliitot eivät ole maailman mittakaavassa mikään kummajaisuus (ja nostin prosenttiluvut esille sen mahdollisuuden vuoksi, että haluaisit todella pohtia tätä kysymystä mies- ja naisparien yhdenvertaisten oikeuksien yhteydessä). Kommenttini ei ollut mikään moraalinen kannanotto sukulaisavioliittojen sallimiseksi. Aiheesta voi lukea lisää esim. linkin http://ncd.org.jo/index2.php?option=com_docman&task=doc_view&gid=113&Itemid=79 kautta, josta löytyvät myös lähdeviitteet.

Lopuksi kirjoitat vielä seuraavaa: "Väität myös virheellisesti että insestiä ja homoseksuaalisuutta esiintyy luonnossa siinä missä normaalia heteroseksuaalisuuttakin. Toki luonnonoikkujakin on olemassa mutta muistetaanpa kuitenkin tämä 1-3% eikä ruveta väittämään että homoseksuaalista käyttäytymistä on luonnossa "siinä missä heteroseksuaalistakin"." Luonnossa tosiaan esiintyy myös homoseksuaalisuutta ja - jos tätä on pakko jankata - myös insestiä. Kun kirjoitan, että niitä esiintyy siinä missä heteroseksuaalisuuttakin, en tarkoita, että näiden prosentuaalinen osuus on sama, vaan totean, että sekä homo- että heteroseksuaalisuutta faktuaalisesti esiintyy luonnossa. Jos haluat määritellä esimerkiksi kääpiösimpanssien (ihmisen lähimmän eläinserkun) jotakuinkin sataprosenttisen biseksuaalisen käyttäytymisen luonnonoikuksi, olet niin toki vapaa tekemään. En oikeastaan tämän kirjoittamani blaastin jälkeen jaksa enää avata dikotomian luonnoton-luonnollinen ongelmallisuutta argumentaation keinona, joten totean vain, että luonnottomuusperusteella uskonto, raha ja filosofia ovat luonnottomia. Myös edempänä keskustelussa mainitut elinsiirrot ovat luonnottomia, mutta en silti lähtisi arvottamaan niitä tällä perusteella. Yleisesti voidaan todeta, että jonkin asian vastustaminen siksi, että se henkilön mielestä on luonnoton, on vastustamista tyhjällä argumentilla. Sekin tosin sallittakoon, mutta en kyllä silti voi välttyä siltä vaikutelmalta, että homokeskusteluissa tällaisella kortilla  pelaavat pyrkivät lähinnä loukkaamaan ja pahoittamaan seksuaalivähemmistöön (joskus tahtomattaan) kuuluvan ihmisen mielen, eivätkä niinkään vilpittömästi perustelemaan jotain eettistä kannanottoaan.

Jami
Vieras

#158 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

30.03.2011 20:41

#157: sannavain - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Nyt täytyy kyllä myöntää ettei tämä asia kiinnosta läheskään niin paljoa että jaksaisin edes yrittää lukea noin pitkää tekstiä aiheesta. Ainakaan kun rohkenen epäillä ettei mitään uutta pointtia eikä sitä kautta uutta annettavaa minulle tuossa tekstissä ole. Toivottavasti joku jaksaa tuon kuitenkin lukea ettei tekstisi mene täysin hukkaan. Sen verran kuitenkin tästä dialogista opin ettei sana jokainen välttämättä tarkoita jokaista vaan melkein jokaista.

allekirjoittanut
Vieras

#159 ihan tosi

30.03.2011 21:06

Eikö se, että homoilla ei oo samoja oikeuksia ku heteroilla, osoita sitä että homoja ei hyväksytä (ja mitä osasta näistä kommenteistä lukee) ja se ettei homoja hyväksytä sitte ajaa esimerkiksi amerikkalaisia homonuoria itsemurhiin, koska niitten annetaan ymmärtää että ne on vääränlaisia.Ja niistä adoptioista. Onko se lapsi onnellisempi orpokodissa, missä se jää muiden lasten varjoon, vai kahden rakastavan ihmisen kanssa? Ja heitänpä vielä semmosen ajatuksen, että ehkä homoparit on tarkotettu vanhemmiksi niille lapsille jotka on menettäny/hylätty/ei pysty elättään vanhemmat, jos oikee syvällisesti aatellaan. Otakkaa järki kätee ja aatelkaa ite, eikä niinku äiti tai isä tai raamattu sanoo.
sannavain
Vieras

#160 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

30.03.2011 21:09

#158: Jami - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

"Ainakaan kun rohkenen epäillä ettei mitään uutta pointtia eikä sitä kautta uutta annettavaa minulle tuossa tekstissä ole."

Rohkenen epäillä, ettei luulo ole tiedon väärti, mutta omahan on asiasi. Tekstistä tuli pitkä, koska lonkalta heittämäsi lyhyet kommentit ovat kukin niin usein nähtyjä ja uupumukseen saakka toisteltuja, että ajattelin pohtia niiden perusteita kerrankin pidemmin. En tietenkään edes olettanut, että tästä kirjoittelusta kukaan muuttaisi mielipidettään tai edes koettaisi miettiä ajatusmaailmansa perusteita - todennäköisesti sinäkin käytät taas muutaman vuoden kuluttua noita samoja argumenttejasi (niitä, joita edellä kommentoin) jossain toisessa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia koskevassa nettiketjussa, ja niin ne samat vanhat kommentit jatkavat kiertokulkuaan ad infinitum.

Clas Westerholm
Vieras

#161 Hyvä idea

31.03.2011 08:04

Toivottavasti vihreät eivät nai enää eivätkä lisäänny. Se hoitaisi yhden ongelman pois päivänjärjestyksestä
Onko enää kunnon puolueita
Vieras

#162 Re: Re: Aikoihin on eletty

31.03.2011 08:42

#156: Jami - Re: Aikoihin on eletty

Joo aikamoiseen sakkiin on lähtenyt kokoomuskin mukaan, kun katsoo adressissa olevaa  puolueluetteloa.

problems, sateenkaari-ihmiset?
Vieras

#163 Hei ns. "suvaitsevaiset"!

31.03.2011 17:49

Kun avioliiton periaatteista aletaan kerran luistaa, niin samalla periaatteella pitäisi laillistaa sisarusten ja muiden lähisukulaisten avioliitot. Eikös asioden laittomuus perustu siihen, että niistä on jotain haittaa? Ja tarkoitan siis nimenomaan aikuisten ihmisten tasa-arvoisia suhteita.
Problems, sateenkaari-ihmiset?
Vieras

#164 Re: Re: Aikuisten ihmisten tasa-arvoinen suhde

31.03.2011 18:20

#139: - Re:

Jami varmaankin tarkoitti sukulaisten välisillä parisuhteilla aikuisten ihmisten, -sisarusten tai aikuisen lapsen ja hänen vanhemman välisiä suhteita, joihin ei liity painostusta tai manipulointia.

Eikös laittomuuden peruste ole edelleenkin, että siitä ei ole kenellekkään haittaa ja muu moralisointi on kukkahattuilua?

Argumentit sisarusten suhteiden kieltämisellä vaikuttavat olevan hyvin samanlaisia, kuin homoille aikoinaan.

Asiallista vastausta odotellessa...

Taina
Vieras

#165 Re: .

31.03.2011 18:38

#152: Satu - .

Olen ihmetellyt ihan samaa. Olen ilmoittanut jotkut nimet poistettaviksi jo kolme kertaa eikä mitään ole tapahtunut. Älkää laittako nettiin adressia, jos ei riitä kiinnostusta pitää siitä huolta.

problems, sateenkaari-ihmiset
Vieras

#166 Re: Re: Re: Aikuisten ihmisten tasa-arvoinen suhde

31.03.2011 21:51

#164: Problems, sateenkaari-ihmiset? - Re: Re: Aikuisten ihmisten tasa-arvoinen suhde

onko sisälukutaidossa vai näössä vikaa? täällä on jo vastattu muun muassa just tuohon iänikuiseen pelotteluun kaiken mahdollisen sallimisesta. jos problems vaikka opettelee eka lukemaan, ettei tarvii nolona kattoa kun taas yks mukanokkela tunkee mukaan mielestään ihan hemmetin originellilla kysymyksellä. oot varmaan sama tyyppi, joka laukoo niitä s-kortti ja mersu -vitsejä lähikaupan kassalla.

nimim.erkki

#167 naimalakko on pieni askel oikeaan suuntaan

01.04.2011 01:12

Eivät kaikki ole homoja tai lesboja, jotka asuvat samaa sukupuolta olevan kanssa. Eikä sillä ole mitään merkitystä, sillä niin sukupuoli kuin sukupuolinen suuntautuminenkin ovat yksityisasioita, joita ei toisen sovi kommentoida. Yksityisyydellä on lain suoja. Laki, hallinto ja työelämä pitää saada sukupuolineutraaleiksi. Nykyinen tilanne on pöyristyttävän sivistymätön ja ilmaisee kulttuurin alhaisen primitiivisyyden. Pysykää vahvoina, arvon lakkolaiset! Maailma paranee.
Pettynyt
Vieras

#168

01.04.2011 09:55

Olen aina äänestänyt vihreitä. Vihreiden ajattelu vastaa omaani. Nyt alan epäillä vihreiden toimintaedellytyksiä. Jos ei kykene yhtä nimilistaa pitämään asiallisessa kunnossa, ei taida olla paljon kanttia vaativampaan toimintaan. Taidan tällä kertaa jättää äänestämisen väliin, kun ei muitakaan valinnan vaihtoehtoja ole.
no problems here. You?
Vieras

#169 Re: Hei ns. "suvaitsevaiset"!

01.04.2011 10:42

Sukupuolineutraali Hessu
Vieras

#170 On se niin väärin

01.04.2011 14:09

Missä on meidän tasa-arvoinen sukupuolineutraali yhteiskunta? Meillä on vieläkin vaikka minkä verran sukupuoleen perustuvia syrjiviä toimintoja. On mieskuoroja, naiskuoroja, miesten hiihtoja, naisten hiihtoja, miesten saunaosastoja, naisten saunaosastoja ja kaiken huippuna: miehet eivät saa synnyttää lapsia. Onhan tässä aihetta lakkoilla ihan toisessa mittakaavassa kuin tässä adressissa. - Ja jos ei lakko auta niin toivotaan, että vihreiden kunnallisjärjestö korjaa viimeistä piirtoa myöten em. epäkohdat.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

01.04.2011 14:59


mää
Vieras

#172 pitkää lakkoa

01.04.2011 22:40

pitäkääkin oikein pitkä lakko, vaikka Jeesuksen toiseen tulemiseen saakkka vaikka se taitaa olla pian. Siunausta
v ronski
Vieras

#173 Hyvä sannavain,

02.04.2011 14:34

#157: sannavain - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

olet polttanut pensseliäsi pitkään Jamille vastatessasi, mutta et ole kyennyt kiteyttämään olennaista. Nähdäkseni Jamin kaltevan pinnan -argumentaatio on tässä tapauksessa täysin validia ja osoittaa argumentointisi epäloogisuuden ja vajaavuuden. Kysehän on siitä, millä perusteilla joiltakin pareilta voidaan evätä oikeus avioliittoon tai rekisteröityyn parisuhteeseen. Yrität esittää, että sisko-veli ja vanhempi-lapsi -pareilla validi epäämisperuste on parin välisen seksin potentiaalinen haitta tulevalle lapselle. Tämä argumenttisi ontuu molemmilla jaloillaan:

(1) Jos lähisukulaisilta halutaan kieltää seksi/lasten tuottaminen, niin kiellon tulisi loogisesti koskea myös mm. avoliittoja ja satunnaissuhteita. Näin ollen seksin harrastamista koskevan lainsäädännön on loogista olla avioliittolaista riippumatonta; vrt. väkisin makaaminen ei ole sallittua edes avioliitossa. Oletko samaa mieltä?

(2) Samaa sukupuolta olevat sukulaisparit - kuten veli-veli, sisko-sisko, äiti-tytär, isä-poika -  eivät tuota haittaa sen enempää kuin homoparit. Näin ollen ainakin näille avioliitto tulisi sallia, jos homopareillekin, samoin perustein. Eikö niin?

 

sannavain
Vieras

#174 Re: Hyvä sannavain,

02.04.2011 17:38

#173: v ronski - Hyvä sannavain,

Puhuit viestissäsi olennaisen kiteyttämisestä ja se totta tosiaan onkin oiva sanapari. Olen lukuisia kirjoituksia seuranneena tullut siihen tulokseen, että missä tahansa seksuaalivähemmistöjen oikeusaseman parantamista koskevassa keskustelussa olennaisimmaksi asiaksi nousevat pedofiilien, insestinharjoittajien ja sisarustensa kanssa makaavien ihmisten oikeudet. Esimerkistä käyköön tämä adressi, jonka keskiöön on nostettu veljen ja sisaren välinen avioliitto, eikä suinkaan mies- ja naisparien lainsäädännöllisen aseman selkeyttäminen, vaikka esittelytekstissä kerrotaankin, että vetoomuksen tarkoituksena on poistaa epätasa-arvo homo- ja heteroparien väliltä.

Pahansuovasti voisi ajatella, että maamme heteroväestön ajatukset askaroivat huolestuttavan paljon esimerkiksi oman lapsen tai sisaren makaamisen ympärillä. Voin rehellisesti sanoa, että en avioliittoa ajatellessani kuvittele seksiä lähi- tai jopa verisukulaiseni kanssa, mutta meitä on näköjään moneen junaan. Vajavuuteni johtuu varmaankin siitä, etten ole hetero. Ehkä heteroseksuaaliksi identifioituvilla henkilöillä seksuaalisen kanssakäymisen rajoja on jatkuvasti käytävä mielessään läpi, ja tämän aivotoiminnan hedelmiä korjaamme sitten esimerkiksi homoja ja lesboja koskevissa keskusteluketjuissa.

Vaihtoehtoisena motiivina tämänkaltaisen tekstin jatkuvalle suoltamiselle on tietenkin enemmistöoikeuksia nauttivien kirjoittajien into niputtaa seksuaalivähemmistöt yhteen lapsiinsekaantujien ja muiden yleisesti tuomittavien ryhmien kanssa: kun joku netin päivystävistä heteroista tarpeeksi monta kertaa toistaa homo-sanan yhteydessä sanoja pedofiili, insestinharjoittaja, raiskaaja ja niin edelleen, niin eiköhän useammalle lukijalle hiljalleen ala muodostua loogisilta näyttäviä yhteyksiä näiden ryhmien välille. On tietenkin absurdia edes olettaa, että heteroenemmistöön kuuluvat henkilöt ymmärtäisivät, miltä seksuaalivähemmistöistä tuntuu jatkuvasti tulla leimatuksi samaan sarjaan esimerkiksi lastenraiskaajien kanssa. Mutta sellaista se enemmistön ymmärrys ja empatiankyky suurimmaksi osaksi on, eikä minunkaan pitäisi sen kummemmin enää yllättyä saati pahoittaa mieltäni näistä jatkuvista rimanalituksista.

v ronski
Vieras

#175 Arvoisa sannavain,

02.04.2011 18:28

#174: sannavain - Re: Hyvä sannavain,

mitäpä, jos laskeutuisit sieltä metatasolta takaisin itse asiaan. Helpotan edelleen ja kysyn yhden kysymyksen, johon pyydän vastaustasi: onko mielestäsi olemassa jokin peruste, jonka nojalla oikeus avioliiton solmimiseen voidaan evätä siskoparilta, jos oikeus kuitenkin annettaan kahdelle toisilleen kaukaisempaa sukua olevalle naiselle?