Mopon viritys lailliseksi suomessa

Kommentoitu viesti

hjtrhrtlh
Vieras

#133

26.04.2011 02:15

Pakko päteä sen verran, että sillä mopolla kuuluu ajaa tien oikeassa laidassa, jolloin autoilijoiden harvemmin tarvitsee ajaa sitä 45km/h mopon perässä vaikka nopeusrajoitus sanookin 80km/h. Jos mopoilijat muistaisivat tämän pikku asian tämä "liikenteen seassa on turvallisempaa ajaa 60 km/h" keskustelu olisi turhaa. Yhtäläisesti niistä tarvitsee ohi päästä kuneivat sitä 80km/h pysty kuitenkaan ajamaan.

Vastaukset

gritzeri 16

#147 Re:

2011-06-12 11:17:02

#133: hjtrhrtlh -

pakko päteä sun p***aa sen verran että ensinnäkin ne tien reunat joissa pitäisi ajaa ovat useimmiten hiekkaa(koska ei ole tehty sitä asvalttia muutakun juuri sen 2auton kaistan verran) ja kaikki tietää että hiekan päällä kaatuminen on helpompaa kuin asvaltilla. ja ei ne autoilijat ym. pääse sieltä takaa ohi vaikka ajaisikin siin penkareella (<-- oikee sana?) nimimerkillä kokemusta. vastaan tulevat autoilijat ym. eivät välttämättä tajua sitä että vastaan tulevien kaistalla on mopo edessä, jonka seurauksena he eivät tajua "tehdä tilaa" vastaan tuleville autoilijoille että he pääsisivät ajamaan ns. keskellä tietä sen mopoilijan ohi.

ja rekat varsinkin ku ohittavat mopoa/skootteria nii:

  1. se imu mikä siinä tulee vetää mopoa/skootteria puoleensa --> mahdollinen kaatumis tilanne
  2. mahdolliset kivet/pölyt lentävät mopoilijaa päi jotka taas haittaa mopoilijoita jotka ajavat visiiri auki /tai ilman laseja(crossi kypärät)

kyllä se olisi hyvä nostaa nopeus AINAKIN 70km/h koska:

  1. mopoilijat eivät niin pahana tien tukkeena
  2. mopojen osat kestävät pidempää, koska ei tule vikoja kuristusten takia (omaa kokemusta löytyy pakoputken kuristuksista)
  3. mopo kortin hinta nyt ~500€ --> jonka pitäisi edellyttää mopon nopeuden nostaminen siihen 70km/h maille. tämä siitä syystä että nyt pitää käydä inssi,teoria tunteja ja jtn muuta? --> ajokokemusta tulee sitten ja liikenne sääntöjäkin oppii paremmin!!. ne ketkä ovat nyt jo valmiiksi suorittaneet ns. "vanhan" mopokortin niin voisivat käydä 30min-1h inssi ajossa... tai jtn vastaavaa.

edit: niin ja siitä ilmastoksen muutoksesta sen verta että 2000vuoden päästä p-eurooppa on taas jään/lumen peitossa. silloin pitää keksiä tapa lämmittää ilmastoa. (fakta juttu. just käytii toukokuussa mantsan tunnilla maapallon kiertoradan ja kaltevuus kulman vaihtelu. että siitä on kenenkään turha tulla valittaa)