LINTUNEVAN PELASTAMINEN TURVETUOTANNOLTA / Help us to rescue a Lintuneva!

Kommentoitu viesti

2Paikkakuntalainen

#305 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lintuneva halutaan turvetuotannolle

29.04.2011 00:47

#302: Krista Hakala - Re: Re: Re: Re: Re: Lintuneva halutaan turvetuotannolle 

 Heh ole huoletta, en pety helpolla koska en elä haave maailmassa. Onpa kummallinen tapa ajaa paikkakunnan etua. Kyllähän lähialuueen nuorisosta yllättävän moni on ollut esim lammasnevalla töissä. Oppinut siellä tekemään töitä, säännölliseen elämän tapaan.(Kaikki eivät sitä taitoa opi koskaan) Hankkineet opiskeluja rahoja ym ym. Osa on alkanut (näillä palstoilla olevien kauhuksi) vieläpä oikein yrittäjiksikin. Kyllähän sellainen toiminta on suorastaan rikollista. Vai mitä. Vaan missä olivat norinluoman uljaat puollustajat silloin kun kainaston joen ruoppausta suunniteltiin. Eikö silloin olisi kuulunut sitoa itsensä telaketjuihin))) sinnekö ei mene lainkaan norinkylän vesiä?? Onkohan nyt kyse vähän samanlaisesta asiasta kuin taannoin eräällä huippumallilla joka sai lahjaksi etelä afrikasta veri timantteja. Surukseen hän joutui ne palauttamaan kun asia tuli ilmi. Minusta olisi reilua että kertoisit mistä vapo on suonsa saanut ostaa. Ihan suoraan ja myytäisiinkö se vielä jos aikaa voisi kelata taaksepäin. Tuskin ainakaan sillä hinnalla mitä siitä tuohon aikaan sai. Kauppa on kuitenkin tehty joten on turha lähteä itkemään jälkikäteen jos asia ei miellytä. Se on suorastaan noloa.

Vastaukset

Krista Hakala

#306 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lintuneva halutaan turvetuotannolle

2011-05-03 21:04:30

#305: 2Paikkakuntalainen - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lintuneva halutaan turvetuotannolle

Mitenkä niin kummallinen tapa? Ihan hyvä tapa tämä on monenkin mielestä.

Tuota,sinun lähialueen nuoriso on viime vuosina suurimmaksi osaksi tulltu töihin esim. Seinäjoelta,Kauhajoelta ja Kurikasta (ei jurvasta), mutta kun kyse on nyt siitä, että vapo on jo monen nevan kohdalla lupaillut, että juuri sen kyseisen kylän (jonka läheisyyteen tuotanto aluetta suunnitellaan) työttömät saavat hyvin töitä.Mutta niin ei vain ole monenkaan nevan kohdalla käynyt. Onhan niitä täältäkin ollut töissä joskus, mutta siis joskus vuonna kuusi ja mänty.Kovin moni kun sinne töihin ei pääse. Vakioporukalla siellä mennään.

No onneksi minä kuulun niihin, jotka osaavat säännöllisen elämäntavan yms.

Se, että on ollut vapolla töissä, ei ole vaikuttanut kenenkään yrityksen aloittamiseen =D  ei siis nykyään. Taidat elää vielä jossain menneellä vuosikymmenellä. Ja kuka nyt on niin sanonut, että se rikollista olisi? =D Ei kukaan...paitsi siis sinä itse.

Etkä näytä nyt tajuavan asiaa ollenkaan, se pitäisi varmaan tavuttaa sinulle. Yritän nyt kuitenkin vielä selittää. Eli : Kainastonjoen ruoppaus ei vaikuta norinluomaan kuivattamalla sitä! tai päin vastoin. Ei sieltä kainastonjoesta vesiä oltu pois ottamassa, vaan se ruopattiin! Et ilmeisesti ymmärrä eroa noiden kahden asian välillä. JOS Lintuneva aukaistaan, niin norinluoma kuivaa,kainastonjoki kuivaa (koska täältähän vedet sinne menevät), säläisjärveen ei mene enää vettä..jne. Ymmärsitkö nyt?

Mitenkä mikään hiton huippumalli nyt tähän asiaan liittyy? =D =D =D Nyt ei saanut kuin hyvät naurut! =D Alkaa hiukan tuntua siltä, että yrität millä tahansa asialla laittaa meidät jotka Lintunevaa puolustavat, hiljaisiksi. Ei onnistu.

Joo, tottakai kerron, koska salaisuushan se ei ole, sen nyt saa kuka tahansa selville, ilman kertomattakin. Sen osan suosta on myynyt joskus aikoinaan tämän talon silloinen isäntä, eli suo alueen silloinen omistaja, ei kukaan nykyinen. Joten suon myynti ei liity mitenkään meihin, tällä hetkellä täällä asuviin tai tätä tuotanto hanketta vastustaviin. Suon myynti on ollut joskus aikoinaan aika kinkkinen juttu. Itse asiassa vapo (vai mikähän on silloin ollutkin) melkeinpä pakottamalla osti suon. Niin asia on oikeasti menny.Sitä en tiedä mitä kylällä puhutaan (tai siis mitä sinä olet kylillä juorunnut tästä asiasta), mutta kaikkea ei kannata uskoa, mitä siellä kuulee.

Ja suota ei todellakaan myytäisi, jos nykyinen isäntä (eli suon omistaja, omistaa edelleen paljon suo aluetta) saisi mennä ajassa taaksepäin ja päättää asiasta! Ei vaikka vapo lupaisi siitä koko maapallon! Niin arvokas suo on kyseessä. Sitä, kun suo on aikonaan myyty, on harmiteltu aina. Sitä ei olisi koskaan saanut tapahtua.

Niin, ja kun se pohjavesialueen tuhoaminen on nykyään todella vakava rikos. Haluaisitko itse syyllistyä siihen? Ainakin niin sinun kirjoituksista voi käsittää.