Aseiden totaalikiellon vastustaminen

Kommentoitu viesti

ju hu
Adressin tekijä

#241

05.09.2013 18:36

Aseiden säilyttämiseen kotona on montakin järjellistä syytä. Osa kerää aseita historiallisista syistä ja tutkii niiden tekniikkaa. Toiset harrastavat metsästystä ja saattavat olla metsästämässä omilla maillaan useita kertoja viikossa. Kilpa-ampujille ampumatapahtuma on vain yksi pieni osa suoritusta ja ampuma-asennon ja laukaisun harjoitteleminen vaatii paljon harjoitusta ilman ratakäyntejä. Osa harrastajista rakentaa ja virittää aseitaan kotona kaikessa rauhassa ja käy radalla välillä kokeilemassa toimintoja.

Aseen kova pamaus ja eläinten tappaminen jaksaa viehättää vain hyvin harvoja. Harrastukseen kuuluu paljon muutakin kuten hyviä ystäviä, luonnossa liikkumista, keskittymistä, itsehillintää ja onnistumisen tuomaa mielihyvää.

Itse en metsästä, mutta harrastan aseiden rakentelua, kilpa-ammuntaa, uusien harrastajien opastamista ja juttelua seurakavereitten kanssa.

Vastaukset


Vieras

#251 Re:

2013-10-04 18:57:25

#241: ju hu - Harrastukseen kuuluu paljon muutakin kuten hyviä ystäviä, luonnossa liikkumista, keskittymistä, itsehillintää ja onnistumisen tuomaa mielihyvää.

Kaiken tämän saa myös esimerkiksi valokuvausharrastuksesta.

Mutta toki kamerasta lähtee vaan sellainen hintahtava klik-ääni eikä miehekästä pum-ääntä. Ja kuvauskohdekin saa tylsästi jatkaa elämistään siellä luonnon helmassa.