Suomen jääkiekkojoukkue - ota kantaa rasismiin

Kommentoitu viesti


Vieras

#106 Ei hyvänen aika

16.05.2011 17:05

Erittäin tasotonta keskustelua täälläkin tänään, minun mielestäni maahanmuuttajat ovat Suomelle voimavara ja rasismia tulisi kitkeä erittäin tehokkain keinoin! Leijonien kehoitus lopettaa rasismia tässä jääkiekkovillityksessä olisi erittäin tehokas tapa hillitä sitä rasismia, ainahan eläinjoukon johtajalla on valtaa huomattavasti, joten miksei valtaa käytetä tehokkaasti? Vai ovatko Leijonienkin joukkue rasistisia moukkia? Toivon syvästi ettei.

Mielestäni rasistit pitäisi saada johonkin hoitoon, ei ole sivistyneen länsimaalaisen käytöstä moukkaroida ulkomaalaistaustaisille vain syntyperänsä puolesta. Suorastaan sairasta touhua! Vaadin lisää poliiseja valvomaan katujemme järjestystä, tämänkaltainen anarkismi ei saa päästä yleistymään!

Vastaukset


Vieras

#111 Re: Ei hyvänen aika

2011-05-16 17:08:17

#106: - Ei hyvänen aika

Olen itsekin sitä mieltä, että rasismia vastaan tulisi taistella. Mutta tässä pari faktaa:

- Rasistisista rikoksista epäillyistä 25% on tutkimuksen mukaan syntyperältään muualta kuin Suomesta.

- Rasististen rikosten määrä Suomen kansalaisilta on vähentynyt 83% -> 80% (Esim. romanin ja vaikkapa Suomessa syntyneen somalitaustaisen rasistinen rikos luetaan suomalaisten lukuihin.)

- Muualta kuin Suomesta kotoisin olevat syyllistyvät rasistisiin rikoksiin viisi kertaa todennäköisemmin kuin suomalaiset.

- Kristittyjä kohtaan tehdyt rikokset olivat nousseet huimasti kun taas islamin uskoisia vastaan vähentynyt.

- Suhteellisesti ottaen rasistisimpia kansallisuuksia Suomessa olivat v. 2009: somalialaiset, virolaiset, irakilaiset ja venäläiset.

http://www.poliisiammattikorkeakoulu.fi/poliisi/poliisioppilaitos/home.nsf/files/Raportteja88_web/$file/Raportteja88_web.pdf