Paperiresepti on säilytettävä sähköisen reseptin ohella.

Kommentoitu viesti

Matkailija

#249 Lääkkeen laillisuuden todistaminen

18.11.2013 14:36

Jos paperireseptistä luovutaan on matkailijan mahdotonta osoittaa kuljettamiensa lääkkeiden laillisuus. Keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden ja voimakkaiden kipulääkkkeiden kohdalla matkailija saattaa joutua vakavan salakuljetusepäilyn kohteeksi, jos kohdemaan tullissa ei ole esittää lääkärin reseptiä. Vanha matkatoimistojen ohje on ollut se, että matkustajien tulisi kuljettaa käyttämiensä lääkkeiden reseptit mukanaan. Tämä myös ulkomailla sattuvien sairastapausten vuoksi. Kohdemaan lääkärin on voitava nopeasti ja luotettavasti tarkistaa mitä lääkkeitä potilas kyseisellä hetkellä käyttää. Varsinkin vanhempien ja useampia lääkkeitä käyttävien matkustajien kohdalla muistitietoon ei voi riittävällä varmuudella luottaa. Lääkkeet kun eivät usein ole myyntipakkauksissaan vaan annostelulaitteissa.

Vastaukset


Vieras

#257 Re: Lääkkeen laillisuuden todistaminen

2013-11-23 12:34:36

#249: Matkailija - Lääkkeen laillisuuden todistaminen

JOs olisit käyttänyt tuon kirjoittamiseen kuluneen ajan yhteen googlehakuun, olisit löytänyt seuraavaa:

 

Jos käytät sähköistä reseptiä (eReseptiä), ota matkalle mukaan jokin seuraavista:

  • lääkärin tulostama potilasohje. Siinä on lueteltu kaikki sinulle samalla kertaa määrätyt lääkkeet.
  • apteekista saatava yhteenvetotuloste.
  • yhteenveto, jonka voit itse tulostaa Omien tietojen katselusta. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.

Lähde: http://www.kanta.fi/reseptit-mukaan-ulkomaille

Tuolta muuten näette kaikki e-reseptinne ja sen kuka niitä on katsonut. Vaatii pankkitunnukset tai sähköisen henkilökortin.

Tuo yhteenveto lienee helpoin tapa ja sen saa apteekista. Siihen kannattaa varmaan vielä pyytää apteekin leima ja allekirjoitus, jos eivät niitä itse hoksaa siellä apteekissa laittaa.

 

P.S. Kunpa ihmiset käyttäisivät edes yhden minuutin asioihin tutustumiseen jokaista kymmentä valitukseen käytettyä kohti...

P.P.S. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö e-reseptissä olisi korjattavaa, mutta ottakaa nyt hyvät ihmiset vähän selvää asioista ennenkuin valitatte.