Aidon Hietasaaren puolesta

Kommentoitu viesti


Vieras

#7 Re: Huvipuisto vain Hietasaareen

16.06.2011 13:58

#2: Isä ja matkailija - Huvipuisto vain Hietasaareen 

 Toppilansaaressa asuvana odotan aina suurella innolla kesää. Asuinpaikkana meille Hietasaaressa/Toppilansaaressa asuville varsinkin kesällä se on unelmapaikka, keskellä luontoa ja merta kaupungin reunamilla. Muille siellä vieraileville kaupunkilaisille ja turisteille se on ainutlaatuinen vihreä keidas sekä hengähdys- ja ulkoilupaikka meren rannalla. Mutta se toinen puoli.. Kesäisin pelkkä Nallikarin rannoille menevien ihmisten liikenne tukkii sekä pyörätiet että ajotiet. Ja ilman mitään ylimääräisiä tapahtumia! Tällaisia suunnitelmia saaren suhteen voivat esittää vain ne ihmiset, jotka eivät itse asu paikan päällä ja joilla ei ole mitään kokemusta tavallisen kesäpäivän liikennemääristä, puhumattakaan tällaisista suureellisista ja ideaalisista suunnitelmista. Sillan rakentaminenkaan ei auta asiaa niin paljon, että liikenne olisi täysin sujuvaa. Ajatus huvipuistosta yms. on upea, mutta paikka täysin väärä.  Järjetöntä olisi tuhota tällainen idyllinen ja ainutlaatuinen paikka kaupalliseen toimintaan, jota voi harjoittaa muuallakin. Miten esimerkiksi saataisiin tarvittaessa onnettomuuden sattuessa ihminen sairaalahoitoon kaiken näiden suunniteltujen tapahtumien ollessa yhtäaikaisesti toiminnassa ja teiden ollessa tukossa? Täytyisi vain toivoa, että Sepe olisi vielä silloinkin ilmassa.

 

Vastaukset

luonnonrauhaan muuttanut

#9 Re: Re: Huvipuisto vain Hietasaareen

2011-06-16 17:27:04

#7: - Re: Huvipuisto vain Hietasaareen 

 Asiaa puhut, Vieras! Lisäksi vielä näkökantaasi jo aiemmin esille tullut luonnonrauha ja eletyn historian rikkoontuminen. Ruuhkakokemusta jo Möljän esitysten aikoihin kesäisin. Ne, kun tietää, niin voi suunnitella menonsa sen mukaan. Meidänkin valintaamme asuinpaikkana Toppilansaari, vaikutti sen historiallisuus ja monipuolinen luonnonläheisyys, jota ei samassa mittakaavassa Oulussa ole. Huvipuistolle on muitakin toimivampia alueita olemassa Oulussa ja sen lähietäisyydellä (Kuusamontien varsi, nelostien varsi jne...).

Järki hoi, missä olet ?

#53 Re: Re: Huvipuisto vain Hietasaareen

2012-04-16 18:33:20

#7: - Re: Huvipuisto vain Hietasaareen 

 Kyllä , aivan samaa mieltä olen, terv. Toppilansaarelainen! Tällaista paikkaa ei todellakaan saa raiskata huvipuistolla !