Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!

Kommentoitu viesti

Valitse nimimerkki

#148 ÄÄNESTYS ?

25.01.2014 05:42

En tiedä haluaako nimenomaan Kuopio pakolla Siilinjärven, vai haluaako kokoomuksen Katainen ja Virkkunen pakottaa yhdistymiseen, koska en ole vielä kuullut enkä lukenut sellaisesta virallisesta Kuopion pakko halusta mitään, mutta siitä olen kyllä lukenut, että Kuopio ei vastusta liitosta, mutta Siilinjärvi vastustaa. Tässä maassa ei suinkaan ole nyt kysymys vain näiden kahden kunnan mahdollisesta liittymisestä yhteen, vaan kaikkien Suomen kuntien olisi tehtävä pakkokuntaliitos johonkin toiseen kuntaan tai useamman kunnan kanssa ja tietenkin mieluiten naapurikunnan kanssa. No tämän pakottamisen takia mieleeni tulee tietenkin Siilinjärven mahdolliset pakko vaihtoehdot, jotka ovat Siilin naapurikunnat Juankoski ja Lapinlahti sekä tietenkin Kuopio.
ÄÄNESTYS
Siinä Siilin ja Kuopion äänestyksessä olisi tietenkin suhteutettava äänet kuntien väkilukuun. Eli yksi Siilinjärveläisen ääni olisi n.5,4 kertainen Kuopiolaisen yhtä ääntä vastaan. näin saataisiin suurinpiirtein tasaväkinen äänestys aikaiseksi. No Kuopiolaisia äänestys ei varmasti kiinnostaisi läheskään niin paljon kuin Siilinjärveläisiä, mutta olisipa ainakin mahdollisuus vaikuttaa. Kuopio häviäisi äänimäärässä varmasti, mutta jäisihän Siilinjärvelle sitten ne kaksi muuta pakkoliitos vaihtoehtoa. Eli jompikumpi tai jopa molemmat, koska yksin ei saa jäädä. Kuopio ja Karttula ja Maaninka ovat jokatapauksessa jo vähintään velvollisuutensa tehnyt.

Vastaukset

pakko on vain köyhän kuolla

#150 Re: ÄÄNESTYS ?

2014-01-25 10:41:04

#148: Valitse nimimerkki - ÄÄNESTYS ?

Tarkennusta tähän: Kuopion alueella pakkoliitos koskisi vain Siilinjärven kirkonkylän pakottamista osaksi Kuopion kaupunkia. Kokoomuksen pakkoliitoskaavailut eivät todellakaan koske tällä alueella muita kuntia. Esim. Juankoskea ei ole esitetty pakkoliitettäväksi mihinkään.