Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!

Kommentoitu viesti

ei saa viedä meiltä itsehallintoa!!!

#200 Re:

27.01.2014 19:00

#197: -

Niinpä. Olet aivan oikeassa siinä, että paikallisista asioista pitää saada päättää paikallisesti. Esim. Nilsiä liityttyään Kuopioon on nyt edustettuna parin valtuutetun äänin Kuopion kaupunginvaltuustossa. Toisaalta siinä ei ollut kyse pakkoliitoksesta, joten sitä ei voi ulkopuolinen kritisoida. Mutta en totta tosiaankaan  haluaisi, että meidän kuntaa olisi jatkossa edustamassa Kuopion valtuustossa vain pari kolme edustajaa. Heidäthän nuijitaan äänestyksissäkin mennen tullen. Sitten me (entiset) siilinjärveläiset saadaan ne muruset, joita hienon kaupungin pöydiltä meille maalaisille armollisesti tiputetaan. Kiitos nyt vaan tästäkin murusesta! En edes pyytänyt tätä, mutta kaupunki antoi... hoh hoijaa ...

Vastaukset

liberal savo

#215 Re: Re:

2014-01-28 12:58:18

#200: ei saa viedä meiltä itsehallintoa!!! - Re:

Asiallinen pointti, oma kantani on pakkoliitsta vastaan. Koko pakkoliitoksen jujuhan on siinä että kunnalliset palvelut pitää saada kuopion seudun alueelle pienemmällä määrällä verovaroja. Eli jos palveluja tarjoavia kuntia on vähemmän niin luonnollisesti kuluja on vähemmän. Eikö niin. Mutta hetkinen eikös palveluja tarvitsevia ihmisiä ole edelleen saman verran? Kyllä joten palvelujen laadusta tai saatavuudesta jouduttaisiin leikkaamaan.

 

Heitänpä tähän ajatuksen jota itse kukin voi pohtia. Nostetaan verot kuopion asukkailla sille tasolle että niillä saadaan talous tasapainoon ja julkiset palvelut samalle tasolle kuin siilinjärvellä. Sitten annetaan ihmisten itse päättää kummassa kunnassa haluavat asua kuntien pysyessä itsenäisinä.