Erityistukea tarvitsevien lasten oikeus oppimiseen turvattava!

Kommentoitu viesti

Tee

#117 Ei voi olla totta!?

04.04.2014 16:36

En ole lukenut kuin osan kommenteista, mutta jotain aivan käsittämätöntä kuulin radiosta - että kaikkien oppivelvollisuutta oltaisiin jatkamassa vuodella ja näin ollen myös kustantamassa lisävuodeksi kaikille materiaalit. Ja sitten tehtiin samalla tälläinen leikkaus..?! Ei voi käsittää :(

Vastaukset


Vieras

#124 Re: Ei voi olla totta!?

2014-04-04 19:32:29

#117: Tee - Ei voi olla totta!?

Demarit tämän oppivelvolisuusiän noston runnoi läpi ja tässä talouden tilanteessa tuntuu uskomattomalta päätökseltä. Urpilaisen valtiovarainministeriö laski, että oppivelvollisuusiän nosto maksaa vuodessa 15-20 miljoonaa. Lukiolaisten liitto kuitenkin torppasi summan heti kättelyssä. Jos oppivelvollisuuden täyttämisen pitäisi edelleen olla ilmaista, kirja- ja matkakustannukset haukkaisivat ainakin 60 miljoonaa euroa. Kuntaliitto kuitenkin laski kaikkein kalleimman hintalapun: 100 miljoonaa euroa.

Että ihan ei olla valtiovarainministeriössä ajantasalla, jos ei tiedetä mitä peruskoulussa vuosi maksaa. Kuten jo sanoin päätös on uskomaton, mutta kertoo kuinka pihalla hallitus on ollut viimeiset 3 vuotta. Käsittämätöntä toilailua lisätä lasten koulutuksen menoja pidentämällä ja samaan aikaan huonontaa koulutuksen tasoa. Saavatpahan kymppiluokille tarkoituksen, kun 1-9 luokilla väliinputoajat lisääntyy.

Jokainen lapsi on vanhemmilleen rakas ja erityinen. Jokaiselle lapselle pitäisi antaa edes mahdollisuus ja jos kaatuu nostaa pystyyn. Kunpa sen ymmärtäisivät myös asiosta päättävät.