Suomen huippuyksikkö lasten sairaanhoidossa toimii museossa

Kommentoitu viesti

sydänlapsen äiti

#192 Lasten ja nuorten sairaanhoito asialliselle tasolle

05.08.2011 12:12

Lastenklinikka on sydäntäni lähellä elämäni loppuun asti. Olen viettänyt siellä elämäni rankimmat ja parhaimmat ajat.

On suuri häpeä sivistysvaltiolle se miten huonosti kaikkein heikoimpien asioita hoidetaan. Ja lastenklinikan rakennus on todellakin aikansa elänyt, eikä sovellu enää nykyaikaiseen sairaanhoitoon. Rakennus ei saisi sairastuttaa enää lisää vaan tukea tervehtymistä!
Se soveltuisi nyt sellaisenaan hyvin toimistokäyttöön ja niille, jotka päättävät lastenklinkan asioista ja tulevaisuudesta. Katsottaisiin kuinka he siellä pärjäisivät.

Ilman ooppera- tai musiikkitaloa tullaan kyllä toimeen, eikä kukaan kuole niitten puutteeseen. MUTTA uusi terve rakennus, ajanmukainen sairaala on elintärkeä sadoille ja tuhansille pikkupotilaille!

Kaikki muistavat varmaan n. 30v. takaa Mirja Pyykön dokumentin, joka kertoi lastenklinikan syöpäosasto 10. pikkupotilaista ja siitä kuinka minimaalisesti pienten syöpäpotilaiden hoitoon oli satsattu resursseja. Tuo dokumentti paljasta kaikessa karmeudessaan sen miten vaille riittävää hoitoa nuo lapset olivat jääneet. Henkilökunta teki parhaansa minkä niissä olosuhteissa voi.
Tuo dokumentti muutti asiat parempaan suuntaan, päättäjien oli pakko kun häpeäpilkku paljastettiin.

Minulla on omakohtainen kokemus lastenklinikasta. Saan kiittää lastenklinikan huippuosaavaa ja inhimillistä henkilökuntaa (infektio-osasto, sydänasema, teho-osasto, sydänkirurgit ja hoitajat) ja kaikkia niitä, jotka osallistuivat vanhimman lapseni vaikean sydänsairauden hoitamiseen 24v. sitten. Jo tuolloin tilat olivat ahtaat ja laitekanta puutteellinen silloiseen hoitotoimintaan. Sain kuulla, että esim. tuolloin sydänasemalle sävellahja keräyksellä saatu uusi hieno väridopplerlaite oli ollut jo aikuisten puolella jo kauan.

Ehdotan että, tehdään Kreikan kanssa vaihtokauppa, me taataan laina niille ja he antavat kultavarannoistaan aimo annoksen harkkoja esim. uuden lasten- ja nuortensairaalan rakentamiseen. Siellä voidaan myös hoitaa ulkomailta tulevia pikkupotilaita, myös kreikkalaisia.

Mistä löytyy dokumentaristi, uusi "mirjapyykkö", joka toisi tämän lastenklinikan asian kaiken kansan tietoisuuteen?

Vastaukset


Vieras

#194 Re: Lasten ja nuorten sairaanhoito asialliselle tasolle

2011-08-10 18:13:32

#192: sydänlapsen äiti - Lasten ja nuorten sairaanhoito asialliselle tasolle

Olin aikoinaan mukana eräässä Pyykön dokumentissa, jota ei kuitenkaan sitten lähetetty ulos. Pyykkö voisi tehdä uuden ohjelmanpätkän meistä aikuisista, entisistä lastenklinikan potilaista, ja lähettää se päättäjille. Pitäisin kyllä mielelläni niille"pienen" luennon valtion talouskassan käsittelystä..

Leijonaemon paluu

#195 Re: Lasten ja nuorten sairaanhoito asialliselle tasolle

2011-08-24 23:35:09

#192: sydänlapsen äiti - Lasten ja nuorten sairaanhoito asialliselle tasolle

Korjaisin ao. kommenttia sen verran, että nykyistä Lastenklinikan/-linnan kiinteistö(j)ä ei hyvksyttäisi edes toimistotiloiksi, niin huonossa kunnossa ne ovat: mutta sairaat lapset kyllä voivat majailla tällaisessa paikassa!