Tukiasemat julkiseen tietoon

Kommentoitu viesti

jotain tietävä

#48 KÄYTETÄÄN AIVAN VÄÄRÄÄ MITTAYKSIKKÖÄ!

14.05.2014 15:44

Olen usein ihmetellyt, miksi näissä kaikissa raja-arvomäärityksissä käytetään mittayksikkönä säteilyn TEHOA pinta-alayksikköä kohden eli W/m2, kun kaiken järjen mukaan biologisista vaikutuksista puhuttaessa relevantti suure olisi säteilyn KENTÄNVOIMAKKUUS yksikkönä V/m tai A/m. Tehosta, joka on verrannollinen kentänvoimakkuuden NELIÖÖN, puhuminen on jotenkin järkevää vain silloin, kun kyse on säteilyn lämpövaikutuksesta, mutta puhuttaessa säteilyn mahdollisista solutason biologisista haitoista nämä mitä ilmeisimmin johtuvat säteilyn voimakkuudesta itsestään, eivätkä suinkaan sen toisesta potenssista, jota kuvaa teho.

Ihmetyksekseni edes riskeistä varoittavat tahot eivät ole tajunneet tätä huijausta: puhumalla tehoista kentänvoimakkuuden sijaan saadaan säteilymittaustulosten erot raja-arvoihin nähden näyttämään kansalaisten silmissä valtavan suurilta ja mitatut säteilyarvot niihin nähden suorastaan naurettavan pieniltä, ja näin voidaan pitää yllä tätä valheellista turvallisuususkottelua.

Esimerkiksi jos koulun pihalla mitataan tehoarvoja 1mW/m2, viranomaiset voivat vakuutella, että mitään vaaraa ei voi olla, koska arvo on vasta kymmenestuhannesosa heidän rajastaan 10W/m2. Todellinen ero haitat ratkaisevassa kentänvoimakkuudessa on kuitenkin tällöin vain satakertainen tähän erittäin kyseenalaiseen rajaan nähden. Vastaavasti teho-eron ollessa 100 säteilyn todellinen voimakkuusero on enää 10 jne.

Voisivatko jotkut aktivistit nostaa myös tämän räikeän mittayksiköllä hämäämisen julkisuuteen foorumeillansa.

Vastaukset

Tiina Kallioinen
Adressin tekijä

#54 Re: KÄYTETÄÄN AIVAN VÄÄRÄÄ MITTAYKSIKKÖÄ!

2014-07-11 14:24:32