Pekkalan kyläkoulun ja ryhmiksen lakkauttamista vastaan

Kommentoitu viesti


Vieras

#2 Vastustetaan kyllä, entäs vaihtoehdot

29.05.2014 12:41

Oletteko vastustajat miettineet että esittäisitte vaihtoehtoja, mistä säästeään vai nostetaanko veroja oikein kunnolla, vai annetaanko olla ja odotetaan konkurssia, edessä on kipeitä päätöksiä ja nyt kerralla paljon kun ei ole reagoitu ajoissa.

Vastaukset

Erehryksessä veronmaksajia tehnyt

#3 Re: Vastustetaan kyllä, entäs vaihtoehdot

2014-05-29 17:22:49

#2: - Vastustetaan kyllä, entäs vaihtoehdot

Jos joku muu säästö kirpasis sua enemmän nii eiköhän siitäkin voitas säästää? Verorosenttihan nousee ja alkaa oleen vissiin pirkanmaan korkein? Ja konkurssi tulee yksin tai porukalla. On se vaan harmi et me "sivukyläläiset" käyrään kunnalle nii kalliiks. Onkohan siä kirkonkylällä joku tekniikkaonkelma iltatoimissa ku ei kouluun riitä oppilaita?

lasten puolesta surullinen

#5 Re: Vastustetaan kyllä, entäs vaihtoehdot

2014-06-03 15:51:08

#2: - Vastustetaan kyllä, entäs vaihtoehdot

Itse kävin ala-asteen Väärinmajan koulussa, joka sekin on lakkautettu. Kirjoitin viime keväänä Ruoveden lukiossa. Olen päässyt hyvin läheltä seuraamaan kuinka pienet lapset joutuvat kaikki vähitellen siirtymään samalle alueelle ja samoihin tiloihin kuin muut oppilaat ja opiskelijat abiturientteihin asti. Se näky kauhistuttaa! Pienten lasten kuuluu saada opiskella ja harrastaa omissa heille suunnitelluissa tiloissa. Murrosikäisten ylä-astelaisten käytös tarttuu pieniin ala-astelaisiin, joitakin heistä se jopa pelottaa. Monet ala-astelaiset kulkevat kouluun ja kotiinsa koululaisten suosiman tupakkapaikan kautta, jotkut eivät uskalla sieltä edes kulkea. En henkilökohtaisesti osaa ehdottaa muita säästökohteita, jotta Visuveden ja Jäminkipohjan kouluja ei täytyisi lopettaa, mutta TÄYTYYHÄN meidän laittaa lasten hyvinvointi etusijalle, toisin kuin raha! Pienet lapset joutuvat kulkemaan todella pitkiä matkoja kouluun ja takaisin, osa lapsista kulkee "kirkolle" Vilppulan rajalta, toiset kohta Muroleesta ja Virtojen rajalta! Toivoisin kaikille Suomen nykyisille ja tuleville lapsille samanlaista mahdollisuutta käydä ala-aste kuin minulla lapsena oli. Pieni koulu syrjässä, rauhallisella alueella aivan lähellä luontoa. Kaikki meistä lapsista tunsivat toisensa hyvin, ja koulukiusaamista oli varmasti todella paljon vähemmän kuin isoissa koulukeskittymissä. Opettajista tuli jopa läheisiä meille oppilaille. Ei ollut liian suuria luokkakokoja, voisin kuvitella että pienille lapsille on myös helpompi löytää oikea opettamistapa kun heidät tuntee henkilökohtaisesti. Aihe on joka tapauksessa todella surullinen, toivon sydämestäni, että mahdolliset omat tulevat lapseni saavat käydä koulua ihan omalla ala-asteella.