EI Tom of Finland -postimerkkiä Suomeen!

Kommentoitu viesti


Vieras

#1943 Re: Re: Re: Luterilaiset tunnustuskirjat

29.05.2014 16:15

#1928: - Re: Re: Luterilaiset tunnustuskirjat

Ei siitä selviä kyllä lainkaan, miksi "kaikkivaltias" olento ei nähnyt jo ennalta että hänen "täydelliseksi" suunnittelema maailmansa lankeaa miltei heti raamatun alkulehdillä. Oliko pakko luoda tuollainen sotiva lohikäärme enkeleineen ja vieläpä heittää tänne maanpäälle ihmisten kiusaksi?

Vastaukset


Vieras

#1948 Re: Re: Re: Re: Luterilaiset tunnustuskirjat

2014-05-29 20:35:47

#1943: - Re: Re: Re: Luterilaiset tunnustuskirjat

"miksi "kaikkivaltias" olento ei nähnyt jo ennalta että hänen "täydelliseksi" suunnittelema maailmansa lankeaa miltei heti raamatun alkulehdillä."

Kyllä  Jumala tiesikin ennalta, että ihmiskunta lankeaa syntiin. Hänellä oli suunnitelma ihmiskunnan pelastamista varten. Saat jälleen vastauksen lainauksia käyttäen.

http://www.gen.fi/Biblestudy/studydetails.html?id=17

EEVA USKOI SYNNYTTÄNEENSÄ MESSIAAN

"Tiedätkö, kuka on ensimmäinen henkilö Raamatussa, joka uskoi synnyttävänsä Jumalan paratiisissa lupaaman siemenen, joka tulee murskaamaan käärmeen pään? Se on Eeva. "Ja mies yhtyi vaimoonsa Eevaan; ja tämä tuli raskaaksi ja synnytti Kainin ja sanoi: 'Minä olen saanut pojan Herran avulla'." (1. Moos. 4:1)

Neljännen luvun ensimmäisessä jakeessa miehen ja Eevan yhtymisestä käytetty ver­bi (hepr. jādá‛ יָדַע) tarkoittaa tietämistä ja tun­temista. Sananmukaisesti: "Mies tunsi vaimonsa Eevan." Sukupuo­liyh­teydessä on siis kysymys toi­sen syvästä ja kokonais­valtai­sesta tunte­misesta, ei vain jostakin fyysisestä ak­tista. Huomattava on myös, että mies yhtyi vaimoonsa, nimenomaan siis omaan vaimoonsa, jonka Herra oli hänen luokseen ensin taluttanut. Vrt. isän tapa luovuttaa tyttärensä sulhaselle!

Luther selittää: "Synnin johdosta kuolemaan langenneella Aadamilla oli lupaus, jonka olemme edellä kuulleet: kuoleman alaisesta lihasta tulee hänelle syntymään elämän oksa (so. vaimon siemen, toim. huom.). Näin ollen hän ymmärsi, että hänen on jatkettava sukua, varsinkin kun siunausta: "Kasvakaa ja lisääntykää" ei ollut kumottu, vaan se oli jälleen vahvistettu lupauksessa siemenestä, jonka oli määrä murskata käärmeen pää. Aadam ei siis yksinkertaisesti yhtynyt vaimoonsa Eevaan, niin kuin saatamme arvella, yksinkertaisesti lihan kiihkosta, vaan häntä ajoi siihen välttämätön pakko saavuttaa pelastus siunatun siemenen avulla." Ensimmäisen Mooseksen kirjan selitys 1-7, s. 227."
....

"Jumalan paratiisissa syntiinlankeemuksen jälkeen antama lupaus puhui nimenomaan vaimon siemenestä (hepr. zä́ra‛ זֶרַע), ei miehen. Tämä on ainoa kohta koko Pyhässä Raamatussa, kun puhutaan vaimon siemenestä. Kaikkialla muualla puhutaan miehen siemenestä. Syvimmältään tämä tarkoittaa yksin vaimosta, ei miehestä, syntyvää käärmeen pään murskaajaa.

Messiaan syntyminen neitseestä on avoimesti ja peittelemättä ilmoitettu vasta paljon myöhemmin profeetta Jesajan kautta. "Sentähden Herra itse antaa teille merkin: Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel." (Jes. 7:14). Ilman miestä tapahtuva Messiaan sikiäminen on jo kuitenkin kätketysti ilmoitettu tässä ns. alku- eli protoevankeliumissa (1. Moos. 3:15)."

1 Moos.3:15 15 Ja minä panen vainon sinun ja vaimon välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille; se on polkeva rikki sinun pääsi, ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän."

jatkuu...