Psykologi Aku Kopakkalan saatava säilyttää työpaikkansa

Kommentoitu viesti

Sebu

#19 Kopakkala oudoilla linjoilla ennenkin

04.06.2014 20:20

Katsoin (lääkärinä) hämmästyneenä Kopakkalan jutustelua MOT:ssa. Lääkärit ovat ennenkin ihmetelleet kopakkalan lievästi sanottuna outoja kommentteja psyykenlääkkeistä. Mitähän Kopapakkala ehdottaisi tilalle? Psykoterapiaa? Kuka sen maksaa, kun potilailla ja yhteiskunnalla ei siihen ole varaa. Ehkä Kopakkalalla on ?

Vastaukset

Lars

#21 Re: Kopakkala oudoilla linjoilla ennenkin

2014-06-04 20:49:02

#19: Sebu - Kopakkala oudoilla linjoilla ennenkin

Totuus on tarua ihmeellisempää.. Monien mielestä asioiden eri puolien esiintuominen taikka yleisten käytäntöjen kyseenalaistaminen ei ole oudoilla linjoilla olemista, vaan keskustelun avaamista. On toki helpompaa ja nopeampaa kirjoittaa lääkeresepti, vaikka potilas ei sitä haluaisikaan (ja vaikka sivuvaikutukset aiheuttaisivat vain lisää ahdistusta ), koska vaihtoehtoisista menetelmistä ei puhuta, eikä niillä ole omia lobbaajia, kuten lääketehtailla. Mielestäni kannattaisi todellakin tutkia muita metodeja ja tuoda niitä yleisön tietoon. Määräväthän lääkärit nykyään fyysisiinkiin sairauksiin liikuntaa, eikä laihdutuslääkkeitä ja esim. vankeja hoidetaan ruokavalioilla, jotka tarjoavat aivoille tarvittavan ravinnon, ilman häiriövaikutuksia. Hyvinvointia voidaan saada myös stimuloimalla aivoja esim. kirkasvalolla. Luonnollisia, kemikaalittomia, sivuvaikutuksettomia keinoja on varmasti monia. Mielestäni on lähtökohtaisesti väärin, että lääkkeitä käytetään hoidon asemasta ja pitkäaikaisesti. Monissa kaupungeissa potilaita myöskin kiristetään lääkkeillä, eli pillereiden popsiminen ( ja oastaminen ) on edellytys hoitoon pääsyyn, täysin riippumatta potilaan kannasta. Mahtaako itsemäärämisoikeuden polkeminen parantaa esim.masentuneen oloa, mitä luulet Sebu ?

katri hernesmaa
Adressin tekijä

#22 Re: Kopakkala oudoilla linjoilla ennenkin

2014-06-04 20:53:46

#19: Sebu - Kopakkala oudoilla linjoilla ennenkin

olkapäätä täällä ihmiset tarvitsee. voihan sen tarpeen tietenkin lääkitä mutta onko sellainen yhteiskunta ihan terve?

Kipupotilas !!!

#34 Re: Kopakkala oudoilla linjoilla ennenkin

2014-06-05 12:01:00

#19: Sebu - Kopakkala oudoilla linjoilla ennenkin

Joudun itse käyttämään kipulääkkeitä ja väitän kyllä ,että täällä,suomessa on tuo ihmisille tarkoitettu lääke monestikin pelkkää rahastusta ,kun tutustuu lääkkkeisiin/niiden sivuvaikutuksiin E-I niitä ole tehty montaakaan ihmisillle ! Farma-fennicasta lue ja mieti missä menee se raja ,ettei lääkäri suosittelisi jotain psyykelääkettä mikä hajottaa maksan (tutkittu juttu)  mutta täällä pidetään vielä GO-go Nousujuhlaa lääkkeillä mitkä tappaa ja kummakyllä kuka lääkkeeet määrää (LY TUNNUS) On meille joillekin jumala ..ei minulle minulle on tieto lääkkeistä isäni kuoli ,kun lääkäri vaan ei määrännyt kunnon kipulääkettä !!! (minä haluan tavata sen tyypin)  se on varmaa !!  Onko Coldrex/burana 400mg HERMOKIPULÄÄKETTÄ?? tai Panacod mikä tuhoaa maksan myös edellämainitut ovat maksaa tuhoavia lääkkeitä!!!

kokemusta on

#35 Re: Kopakkala oudoilla linjoilla ennenkin

2014-06-05 12:24:23

#19: Sebu - Kopakkala oudoilla linjoilla ennenkin 

 Eri linjalla. Jos esittää tutkimuksiin pohjautuen fakta-tietoa, niin mitä outoa siinä on. Outoa on mielestäni se, että lääkäri määrää psyykelääkettä potilaalle , mitä ei ole itse omakohtaisesti "kokenut" eli tarkoitan sitä, että lääkärin olisi hyvä tutustua tutkimuksiin, missä kerrotaan psyykelääkkeiden sivuvaikutuksista ja heikosta tehosta sairauden hoitoon.Kyllä keskusteluterapiat ja tyhmäterapiat ovat paljon inhimillisempiä hoitomuotoja kuin pelkän reseptin määrääminen kalliilla hinnalla.Lääkäreissä on osa, jotka ovat hakeutuneet alalle korkeiden ansiotulojen takia. Psykologin työ vaatii todellista paneutumista potilaan asioihin.

Oudot kommentit

#60 Re: Kopakkala oudoilla linjoilla ennenkin

2014-06-11 17:53:10

#19: Sebu - Kopakkala oudoilla linjoilla ennenkin Lääkärit ovat ennenkin ihmetelleet kopakkalan lievästi sanottuna outoja kommentteja psyykenlääkkeistä.

Ovat outoja kommetteja, jos, kun erehtyy kertomaan totuuksia  psyykenlääkkeistä? Tämä vasta oudolta vaikuttaa!

 

Joku ajattelee aivoilla eikä rahalla

#67 Re: Kopakkala oudoilla linjoilla ennenkin

2014-06-12 21:02:29

#19: Sebu - Kopakkala oudoilla linjoilla ennenkin

Moniko lääkäreistä on joutunut käyttämään/käyttänyt masennuslääkkeitä?  Kun kokeilee on varmaa tietoa niiden sivuvaikutuksista. Jotkut voi todella huonosti masennuslääkkeistä joita samalla ihmisellä voi olla monia.

Ehkä Kopakkala avasi hoitoihin liittyvän pään jota olisi syytä arvioida ja kehittää uudelleen masennusten hoidoissa.


Vieras

#71 Re: Kopakkala oudoilla linjoilla ennenkin

2014-06-13 10:12:54

#19: Sebu - Kopakkala oudoilla linjoilla ennenkin

Rahahan se tietty on aina mikä ratkaisee.. niinhän se menee.