IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Martti Peltola

#740 Re: Tuulivoimalat tuottavat Suomessa karmeita tappioita ja konkursseja

18.08.2011 22:19

#737: Pekka Niemelä - Tuulivoimalat tuottavat Suomessa karmeita tappioita ja konkursseja

Niemelän ja kumppaneidensa kommentit tuulivoimasta ovat siinä valossa hiukan erikoisia, että esim. Kristiinankaupungin seudulle on suunnitteilla muutamaan puistoon 800 myllyä. Saksalaista rahaa sinne tultaneen pumppaamaan. Koko länsirannikko huomioiden tuulivoimaloita on suunnitteilla tuhansia. Luulenpa, etteivät energiayhtiöt näin suurissa investoinneissa pää säkissä peliin syöksy; rahan kiilto siellä simmuissa peilaa.

Muuten olen sitä mieltä, että tuulivoimasta puhuminen tällä palstalla on tyypillistä huomion pois viemistä (tai pikemminkin onnetonta yritystä) raakoista turpeenkaivuun suurhaitoista. Niistä ette pääse mihinkään ja ne tulevat entistä voimallisemmin julkisuuteen. Mutta saahan sitä toki yrittää bluffata, turveteollisuuden omaksumaan tapaan.

Vastaukset

Perämeren ranta-asukas

#742 Re: Re: Tuulivoimalat tuottavat Suomessa karmeita tappioita ja konkursseja

2011-08-18 23:25:11

#740: Martti Peltola - Re: Tuulivoimalat tuottavat Suomessa karmeita tappioita ja konkursseja

Niinpä niin. Suunnitteilla on toki maailmassa vaikka mitä mutta aivan eri asia on mikä toteutuu. Vastustus on kovaa. Emme me halua tuulivoimaloita tänne. Turvevoimaloita kyllä voidaan rakentaa kaupunkeihin ja niiden teollisuusalueille, mutta ei tuulivoimaloita.

 

Tässäpä uutinen Pohjolan Sanomista:

 

Perämeren kalastusalue vastustaa tuulivoimaa

 

Perämeren kalastusalue vastustaa jyrkästi tuulivoiman rakentamista Torniojoen suistoon. Kalastusalue jätti tällä viikolla Tornion kaupungille lausunnon Röytän merituulivoimapuistokaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta.

Perämeren kalastusalue vaatii, että Röytän merituulipuistohankkeesta ja sen valmistelusta luovutaan välittömästi. Perämeren kalastusalue toteaa, että hanke on yksiselitteisesti rajajokisopimuksen toisen artiklan vastainen eikä hanke tule saamaan lupaa lupaviranomaisilta. Kalastusalue myös toivoo, että rajajokikomissio antaa lausuntonsa jo tässä vaiheessa prosessia.