IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Martti Peltola

#756 Re: Re: Hyviä uutisia Pohjanmaalta

24.08.2011 23:50

#749: Hannu Heinonen - Re: Hyviä uutisia Pohjanmaalta

Hannu Heinonen kirjoitti: "Täsä näkyy selkeästi se, että turvetuotannossa on liian vähän pinta-alaa. Tuotannosta on poistunut alueita, mutta uusia ei ole saatu tarpeeksi nopeasti käyttöön koska lupakäsittelyt ovat viivästyneet. Jos pinta-alaa tänä kesänä olisi ollut enemmän käytössä, niin suuremmalta alalta tuottajat olisivat saaneet kerättyä tarpeellisen määrän turvetta riippumatta huonommista tuotantosäistä....."

Oheinen sisältyi Heinosen vastaukseen, kun julkenin arvostella turveyhtiöiden toimintaa vaatia aina vain suurempia suopinta-aloja kaivettavakseen, koska kaivuutavoitteista jäädään vuosi toisensa jälkeen. Etelä-Pohjanmaallahan turvetta saadaan kuluvana myllerryskautena kasatuksi aumoihin hädin tuskin 50% vapojen haaveilemista määristä.

Turveyhtiöiden ahneus on noilta osin rinnastettavissa kuvitteelliseen esimerkkiin työelämästä, jossa työnantaja vaatisi työntekijän tekevän pitempää työpäivää, mutta pienemmällä palkalla, kun mammuttitautia poteva bisnes ei tuottaisikaan työnantajan pussiin haaveiltua jättipottia.

Turveteollisuus noudattaa noilta osin vain ahneuden periaatteita: "Mikään ei ole tarpeeksi, vaadimme kaiken."

Ja mitä tulee lupakäsittelyiden viivästymiseen, syy löytyy pelkästään luvanhakijoiden puutteellisista tai kokonaan tekemättä jätetyistä ympäristövaikutusten arvioinneista. Lakeja noudattavien viranomaisten on yksinkertaisesti pakko puuttua heikkotasoisiin selvityksiin. Selitys siis Heinosen "ongelmiksi" kokemiin viivytyksiin löytyy turveyhtiöistä itsestään. Tämä käy selväksi, kun lukee lupaviranomaisten lausuntoja. Suosittelen iltalukemistoksi.

Olkoon tämä myös lisävetenä myllyyn edellä kirjoittaneelle nimeään häpeävälle henkilölle joka arvosteli turvekriitikoita "ala-arvoisesta sanailusta" ylistäen turpeenkaivajia monisanaisesti. "Kauneus on katsojan silmässä" ja saahan meitä mollata ;D.

Vastaukset

pohjansirkku

#757 Re: Re: Re: Hyviä uutisia Pohjanmaalta

2011-08-25 18:21:36

#756: Martti Peltola - Re: Re: Hyviä uutisia Pohjanmaalta

Hannu Heinonen, jos turveyhtiöillä olisi ollut enemmän pinta-alaa kaivettavanaan, ei sekään olisi riittänyt turpeenpuskijoiden "mustan aukon" täyttämiseen. Vapo ja muut turpeenkaivajat olisivat suuremman tuhoamisalan saatuaan yksinkertaisesti nostaneet turvetavoitteitaan vastaavassa määrin. Siinäkin tilanteessa olisivat vaponistit jääneet jälkeen turvemääristä suhteellisesti vieläkin enemmän. Älähän nyt Heinonen pidä meitä ihan tyhminä!