Turvetuotantoa/turvepeltojen raivaamista ei saa lopettaa

Kommentoitu viesti

Jukka Finni
Adressin tekijä

#1038 Kopiotu Suomenmaa lehdesta 13.8.2014

14.08.2014 09:33

 

 

 

Sipilä: Energiapolitiikalla helpotusta talousahdinkoon

 

13.08.2014 19:10

Juha Sipilän mielestä Alexander Stubbin hallitus voisi tehdä enemmän taloustilanteen helpottamiseksi. Kuva: Jari Laukkanen

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä hämmästelee blogissaan pääministeri Alexander Stubbin lausuntoa, jonka mukaan hallitus ei voi tehdä paljon mitään helpottaakseen Suomen vaikeaa taloudellista tilannetta.

Stubb kertoi näkemyksensä Financial Timesin haastattelussa. Sipilä ei jaa Stubbin arviota.

– Minun mielestäni hallitus voi tehdä paljonkin ja sen pitää myös tehdä kaikki voitava Suomen suunnan kääntämiseksi, Sipilä kirjoittaa blogissaan.

Hän toteaa, että esimerkiksi energiapolitiikkaan on synnytettävissä 50 000–80 000 uutta työpaikkaa seuraavan 10– 20 vuoden aikana, jos vain poliittista tahtoa löytyy.

– Ensimmäinen askel tähän suuntaan olisi metsähakkeen ja turpeen verotasojen palauttaminen vuoden 2012 tasolle kotimaisen energian kilpailukyvyn parantamiseksi.

Sipilän mukaan kustannus voidaan kompensoida ainakin osittain kiristämällä kivihiilen veroa. Budjettiriihessä tällainen päätös on helposti tehtävissä, hän sanoo.

 

SIPILÄ MUISTUTTAA, että keskusta julkisti tämän vuoden toukokuussa kunnianhimoisen energialinjauksen.

Sen tavoitteena on 10–20 vuoden kuluessa lisätä merkittävästi uusiutuvan energian tuotantoa ja ajaa suurelta osin alas fossiilisten polttoaineiden käyttö.

– Tällä aikavälillä uusiutuvan energian osuus on nostettavissa yli 60 prosenttiin ja kivihiilen käyttö on kokonaan lopetettavissa. Tämä olisi myös osa Suomen vastuuta kansainvälisessä ilmastokysymyksessä.

 

Suomenmaa

Vastaukset

KAUKO HORTTANAINEN

#1052 Re:NYT EI KOPIOILLA EDETÄ(REHELLISYYS)

2015-02-08 09:28:17

#1038: Jukka Finni - Kopiotu Suomenmaa lehdesta 13.8.2014 

 JATKUU TOSIASIALLA EI KPIOLLA,

SIPILÄLLÄ JOS HALUAA SUOMEN KOKO KANSAN PRESIDENTIKSI-TÄYSILLÄ VALTUUKSILLA .KOTIMAAN ASIOISTA JA MENESTYKSESTÄ KIINNI PITÄVÄNÄ.JA JULKISESTI MYÖNNETTÄVÄ,KOK.SDP.KESK.RKP. KRIS.TÄYSIN EPÄONNISTUNEEN.MYÖS PS.JOKA EI TODISTETUSTI OLE KIINNOSTUNUT KOTIMAAN ASIOISTA VAAN ON KOK PIKKU VELI OLLUT JO KAUAN SITÄ.

SIPILÄN TEHTÄVÄ ON SUOMEN VEROTUKSEN JÄTTI PUDOTUS JA OSILTAAN KOKONAAN POIS.

SIPILÄN NÖYRRYTTÄVÄ EI NÖYRISTELLÄ, OTETTAVA VASTAAN NEUVOT JOITA ON TARJOTTU ISLANNISTA JA VIROSTA.SEKÄ TALOUS NOPELISTI KRUGMAN.

SIPILÄN TEHTÄVÄ ON KERTOA KANSALAISILLE REHELLISESTI.MIKSI POLITIKOT TORPPAA KUN KYSYTÄÄN EU:sta PIKAISESTI EROAMISTA , MYÖS EUROSTA.

HAGLUND AIHEUTTAA VIELÄ SELITTELYILLÄÄN IKÄVYYKSIÄ KUN KUUNTELEE MITÄ ISOT POJAT PUHUU HAGLUNDIN PITÄIS VIELÄ HARJOITELLA LEEGO KAUPASSA.