Maksikirje säilytettävä postin valikoimissa

Kommentoitu viesti

TV

#63 Re: Postilaki joka määrittää Postin toiminnan (tai sen pitäisi määrittää)

12.01.2015 11:43

#28: - Postilaki joka määrittää Postin toiminnan (tai sen pitäisi määrittää) 

 Ja Postilaissa ei todeta, että maksikirje kuuluisi yleispalveluvelvoitteeseen.

Kannattaa lukea, että mitä tuossa laissa tarkoitetaan kirjelähetyksellä. Etenkin kannattaa huomata, että jos lähetetään tavaraa eikä viestejä, niin kyseessä on lähtökohtaisesti silloin pakettilähetys eikä kirje. Paketteja yleispalveluvelvoite koskee 10 kg asti, ja posti tarjoaa edelleen postikonttorista postikonttoriin lähetettäviä paketteja.

Adressin perustelu siitä, että maksikirjeen poisto rikkoisi lakia, ei pidä vettä lainkaan. Kannattaa kuitenkin lähteä tosiasioista argumentoinnissaan, niin lopputulos lienee parempi.

Se pitää paikkansa, että hinnoittelumuutos kusee sellaisen lähettäjän nilkoille, jonka lähetykset ovat yli 30 mm paksuja. Halvin pakettiautomaattipakettikin kun kustantaa ainakin pienyrittäjälle 5,20 € + alv...

Vastaukset


Vieras

#65 Re: Re: Postilaki joka määrittää Postin toiminnan (tai sen pitäisi määrittää)

2015-01-12 14:59:02

#63: TV - Re: Postilaki joka määrittää Postin toiminnan (tai sen pitäisi määrittää) 

 Kuinka pitkään viestiin tarvitaan 2Kg painava kirje? Sen verranhan kirjeen maksimipaino on helmikuun muutosten jälkeenkin. Onko Posti vai asiakas rikkonut postilakia kaikki  ne vuodet kun on lähettänyt maksikirjeissä jotain muuta kuin viestejä? Ja mikis kuitenkin jatkossakin voi ulkomaille lähettää maksikirjeen? Ilmeisesti siksi, että kansainvälisiä sopimuksia on noudatettava. Kotimaassa ei ole niin tarkkaa.