PELASTETAAN KUOPIOSSA MINNA CANTHIN TALO!

Kommentoitu viesti

VVK?

#15 Re:

14.02.2015 16:23

 

Kuopiolaiset ovat aina olleet nurkan takana jäpittäjiä ja jälkeenpäin voivottelijoita. Silloin kun pitäisi tehdä jotain, ei saada aikaiseksi. Kyllä nytkin kuopiolaisena hävettää tämä vähäinen osallistuminen hyvän asian puolesta. Jouduin aikanaan työni puolesta seuraamaan tämän korttelin kohtaloa. Kyllä rakennusliikkeen tarkoitus oli tylysti purkaa pois kaikki vanha. Lopulta Työväentaloa ei saanut purkaa ja sen pelasti yksityishenkilö ostamalla ja kunnostamalla. Sitten rakennusliike yritti moneen kertaan saada luvan ja perusteet Kanttilan purkamiseen. Yhtenä keinona jättämällä rakennuksen heitteille, että se lahoisi ja siitä tulisi peruste purkamiselle. Onneksi kaupunki puuttui asiaan uhkasakon voimalla. Rakennusliike teki kosmeettisen ehostuksen, mutta ei sentään vesi enää tullut katosta läpi.

Kun ison rakennusmassan tekeminen ei enää näyttänyt mahdolliselta, ryhdyttiin Kanttilaa myymään.

Kysyin talvella tutustuessani yhden ostajatahon asiantuntijana taloa esitelleeltä välittäjältä, millaisia katsojia on käynyt, niin välittäjä totesi kiinnostuneiden olleen pääosin pieniä rakennusliikkeitä ja suunnitelmissa olisi kullakin purkaa mahdollisimman paljon vanhaa rakennusta ja tehdä asuntoja.

Vastaukset

Eläkevaari

#16 Re: Re:

2015-02-14 20:06:53

#15: VVK? - Re:  

Kyllähän se valitettavasti on niin,että lähellä olevaa kulttuuriarvoa on vaikea nähdä - muuta kuin jälkeenpäin menetyksenä! Taloudellinen ahneus ajaa valitettavan usein kaiken muun edelle.