YLEn mediamaksu

Kommentoitu viesti

budjetista järkevin

#210 Re: rahoitus budjetista on ainoa oikeudenmukainen

22.09.2011 00:43

#1: Michail Jaction - Ylen rahoitus budjetista on ainoa oikeudenmukainen,järkevä ja tasapuolinen vaihtoehto.Siinä kaikki maksavat maahanmuuttajat mukaan lukien ja ne 250 000 jotka eivät muka nyt maksa lupaa.Nyt moni kysyy tietenkin: miksi veroista? miksi ei kortilla tms.Vastaus on yksinkertainen eli siksi,että Ylellä on lakisääteiset peruspalveluvelvoitteetja melkein puolella katsojista eli kansasta on digiboksi ilman korttipaikkaa.varsinkin maaseudulla on näin. Suomihan on muutakin kuin se alue siellä kehä kolmosen sisällä.
Mistä sitten tämä Ylen rahoitus otetaan? Kysehän on samanlaisesta maksusta kuinnyt jo on. Se vain kerättäisiin uudella tavalla veroina ja laajemmalla maksu-eli veropohjalla.Eli maksajia olisi suurempi määrä kuin nyt tv-luvan maksavia on.Väitteet 500e vuosimaksusta ym. ovat täyttä tarkoitushakuista disinformaatiota ja propagandaa.Todellinen budjettirahoitukseen kautta tarvittava rahamäärä on n. 120e/v per hlö eli 30centtiä/pvä.eli siis kahden hengen taloudessa melkein sama kun nykyinen tv-lupa 244e.ja yli miljoonan sinkkutalouden lasku muuttuisi oikeudenmukaisemmaksi eli 120e/v.Ja tämä saadaan laskemalla seuraavasti: Suomen väestö on n. 6miljoonaa.Verohallinnon tilastojen mukaan vuonna 2003 veronalaista tuloa sai 4 258 000 henkilöä.Ja vuonna 2009 veronmaksajien luku oli n. 4 153 000 x120e=n.500 000000e ylelle.
eli siis tällä budjettimallilla jokaisen veronmaksajan päivän verotus nousee 30 centtiä.Nythän tv-lupa on 67centtiä päivä per katsoja.
Samalla syntyisi valtavat säästöt kun tarkastajat,lupamaksujen postitus ym. byrokratia poistuisi.verovaroin maksetaan myös vaikka mitä alkean musiikkitalosta,rikkaiden oopperasta,guggenheim-museostaKreikan velkoihin.Moniko peräposion mummo käyttää vaikkapa ooppera-talon palveluita? 
Suomessa on myös jo EU-tilastoidenkin mukaan liki 900 000 köyhyysrahjalla elävää joilletämä alentunut tv-maksu budjetin kautta on suuri helpotus,apu ja säästö.Ja vaikka tämäköyhyysrajalla elävien määrä vähennettäisiin veronmaksajien määrästä niin silti tv-vuosimaksuolisi n.145e per hlö.Myös Ylen toimintaa tulisi leikata tuntuvasti ja näin saada säästöjäalkaen ylen toimitusjohtajan 30 000e kk-palkasta ja 3kuukauden palkan vuotuisista bonuksista.

 

Vastaukset


Anonyymi

#211 Re: Re: rahoitus budjetista on ainoa oikeudenmukainen

2011-09-23 05:15:27

#210: budjetista järkevin - Re: rahoitus budjetista on ainoa oikeudenmukainen

Sanoivat kyllä lehdissä tuosta kun kansanedustajat olivat itse sen myöntäneet että verotuksesta otettuna tuo tulis sitte maksamaan kaikille suomalaisille sen 500 euroa vuosi. On se kumma homma että 250 euroakaan ei riitä n:5 miljoonalta kansalaiselta vaikka budjetiksi laskettiin 500 miljoonaa ja nyt jo saavat 1,25 miljardia joka vuosi, vieläköhän tätä kansaa kusetetaan kovin kauan.

Odotan innolla millon niitä kansanedustajia aletaan murhaamaan, ihan 100 varmasti joku alkaa pistämään niitä kansanedustajia päiviltä kun ei ole mitään kunnioitusta suomen kansaa kohtaan. Itteä pelottais olla kansanedustaja kun tähän jamaan on annettu asioiden mennä, kaikki rahat kynitään pois kansalaisilta tavalla tai toisella.