Adressi Sipilän hallituksen pakottavaa lainsäädäntöä vastaan

Kommentoitu viesti

Lähihoitaja

#88 Haaste Soinille, Stubbille ja Sipilälle!

09.09.2015 13:20

Soini Puolarmetsään 2 viikoksi työharjoitteluun, Stubb Jorviin ja Sipilä Laaksoon, eiköhän ala homma selkenemään!

Vastaukset

Tutustukaa todellisuuteen ja arvioikaa sitten

#308 Re: Haaste Soinille, Stubbille ja Sipilälle!

2015-09-09 17:06:23

#88: Lähihoitaja - Haaste Soinille, Stubbille ja Sipilälle! 

Juuri niin. Eikä mitään sellaista, että kiltit hoitajatädit tekee työt puolesta... vaan sedät ihan itse hommiin. Puvuntakin voi siinä hommassa riisua, kraka on vain tiellä.

Hanskat käteen ja oksennusta, visvaa pesemään, verieritteisiä siteitä vaihtamaan, virtsaisia ja ulosteisia vaatteita, lakanoita, vaippoja vaihtelemaan, haisevia roskiksia tyhjentämään. Näiden keskellä pahoinvoivia ja kivuliaita potilaita auttamaan ja lohduttamaan, tippoja säätelemään ja vahtimaan, lääkkeitä pistämään pistoksina ja peräpuikkoina, pesemään hikisiä kasvoja, selkiä, takapuolia, hampaita, kun ihminen ei enää itse jaksa. Nostamaan neliraajahalvaantuneita ja suihkuttamaan, tai syöttämään agressiiviselle dementikolle lounasta, viidentoista muun odottaessa vuoroaan, joku syö kuivakukkaa käytävällä, toinen on kaatunut, apua tarvitaan joka puolella.

Eiköhän tulisi jokin realiteetti siihen, millaista työtä tehdään sunnuntaisinkin! Se, että ihmiset tekevät tätä työtä sydämellä, ilman tähän ei pysty - ei oikeuta heitä hyväksikäyttämään ja rahallisesti jatkuvasti alentamaan työn arvoa ja arvostusta. Siltähän tämä ehdotus tuntuu. Kun tietää, että muitakin pihistämisen kohteita olisi, sellaisia, mikä ei veisi viimeistä normaalitoimeentulon tavoittelemisen mahdollistavaa tekijää hoitoalalta; sunnuntailisiä.

Sairaana töihin tulemisvaade (mitä palkaton ja vähäpalkkainen sairasloma käytännössä tarkoittaa, kun palkasta ei ole vara tinkiä yhtään, jos meinaa perheensä, lapsensa elättää) tulee tuottamaan paljon kärsimystä, sairautta ja hoitotyössä valmiiksi sairaille ihmisille valtavaa infektio- ja lisäsairastumisen riskiä. Sairaalahoito muuttuu turvattomaksi. Toivottavasti päättäjät jättävät jonkin kivan yksityissairaalan kuitenkin sunnuntailisälliseksi, että sinne saataisi itse oman terveytensä, hammashoitonsa ja muun hoitamaan kykeneviä hoitajia... vihaiseksi tällaisista ehdotuksista tulee, ei voi mitään!! 

Jos pääministeri vielä elää kuvitelmassa, että hoitotyötä pystytään, ilman työn minkäänlaista arvostusta eli kunnon palkkaa,  vain hyväntekeväisyydestä, tekemään, on jo aika tutustua todellisuuteen. Millä pääministeri kuvittelee, että ihmiset jaksavat, millä pystyvät hoitamaan itsensä tämän keskellä, käsittääkö hän, että siitäkin tulee kuluja yhteiskunnalle, elleivät hoitajatkaan enää pysty huolehtimaan terveydestään? Enempää ei kukaan ylitöitä jaksa, kun jo tehdään, nimenomaan niitä kuuluisia lisiä keräillen, jotta tulisi toimeen...