Valitus koskien T 9 Taasjärvi IV:n asemakaavaa

Kommentoitu viesti

MarjaanaJ

#4 Re: Re

18.09.2015 10:06

#3: Ei minun takapihalle - Re 

Ystävällisesti huomautamme, ettemme vastusta alueen kasvua ja kehitystä. Peräänkuulutamme järkevää rakentamista ja aiemmin erilaisissa selvityksissä säilyttämisen arvoisiksi luonnehdittujen alueiden säilyttämistä niiden luonto-arvojen vuoksi. Grundträsket on tällainen alue. Vetoamme kuntaa kartoittamaan vaihtoehtoisia alueita, olivatpa ne lähellä tai muualla. Kunhan eivät suojelemisen alaisiksi suositelluilla alueilla. 

Monet ovat oppineet Sipoon luonnon merkityksestä ja ainutlaatuisuudesta vasta tänne muutettuaan. Moni on muualta tullut, eikä ole ollut vaikuttamassa asioihin aikaisemmin. Vaikuttaminen aikaisemmin ei näin ole ollut mahdollista, eikä tuntemus alueesta riittävää.  Samalla olemme rakennusprosessien myötä joutuneet kantapään kautta oppimaan myös oman rakentamisen vaikutuksista alueella. Oirehtiva Taasjärvi on ollut yhteinen huoli meille monille. Henki alueella ei vastusta rakentamista, olemmehan monet itsekin tänne rakentaneet, mutta ihmiset ovat omien rakennusprojektiensa ja Sipoon ympäristöistä oppimisen myötä tietoisempia, valveutuneempia ja ympäristöään arvostavampia. Karttunein kokemuksin halutaan edistää kestävää kehitystä ja järjevää rakentamista alueella. 

Addressia laadittaessa keskustelua käytiin Facebookin Taasjärviryhmässä. Tässä ryhmässä on tuotu esiin, että erilaisia asumismuotoja tarvitaan, mutta että rivi- ja pienkerrostaloalueiden laajuus ja niiden tarvitsemat parkkialueet eivät ole laajoina keskittyminä maltillisesti toteutettuja. Toteutus esimerkiksi aiemmin Tasbyntiellä alueella I on ollut maltillisempaa, hajautetunpaa ja maisemaan sopivaa. Ympäristöä koskevat huolenaiheet ovat lisäksi yhteinen asia meille kaikille, asuimmepa omakotitalossa, rivitalossa tai kerrostalossa. Monethan meistä ovat vieläpä rivi- ja kerrostaloista uusiin koteihin siirtyneitä. Facebook-keskusteluissa on tuotu esiin hyviä näkökulmia ja niitä on pyritty esittämään kooten tässä addressissa. Asiat on kuitenkin pakko tiivistää, ja kuntaa varten esitettävä mahdollisimman kompaktissa muodossa. Sanotaan tässä yhteydessä kuitenkin, että eri asumismuotoja väheksyvää kantaa ei ole ryhmässä esitetty. 

Summa summarum, tässä peräänkuulutetaan tärkeimpien, ympäristöarvoiltaan useassa aineistossa nimettyjen alueiden säästämistä ja kestävää kehitystä tukevia rakennustoimia. 

Vastaukset

Not in my backyard

#5 Re: Re: Re

2015-09-19 09:01:44

#4: MarjaanaJ - Re: Re 

  Valitettavati luulen että kommentti #3 on lähempänä totuutta kun #4.