Työttömälle oikeusturvaa ja parempaa toimeentuloa

Kommentoitu viesti

Helena

#223 900€/kk tekemättä mitään?

08.11.2015 00:31

Pyh. Monet työntekijät saavat vaan 900€ vaikka tekevät töitä ahkerasti. Monet saavat ale 9€/t - vero - ay maksu - eläkemaksu. Get a life. When you can't find a job, try to create ones. Olla yrittäjäksi on parempi kuin olla kerjäksi!!! Häpeä!!!

Vastaukset

Väsyttävää kuvitelmaa toisten ihmisten asioista

#224 Re: 900€/kk tekemättä mitään?

2015-11-17 11:03:55

#223: Helena - 900€/kk tekemättä mitään? 

Kyllä kai Helena on tietoinen siitä, että jos haluaa ryhtyä yrittäjäksi, pitää olla itsellä ensin alkupääoma. Jos Helena keksii miten voi ryhtyä yrittäjäksi vailla rahaa, hän sen täällä meille muille valaiskoon. Tai kertokoon, miten 900e /kk on liikaa tuloa tai edes tarpeeksi, kun maksaa asumisestaan 800e/kk? Eikö tule melko mahdotonta elämisestä näillä ehdoilla? Millaisen yrityksen Helena perustaisi satasella kuussa, ja mitä hän sillä aikaa söisi? Tietääkö Helena, että työtön ei voi saada lainaa kuten "tavallinen" ihminen?

Osa työttömistä on ajettu myös nimikkeen "työtön" alle sen vuoksi, että eläkeyhtiöt eivät myönnä enää sairaseläkkeitä. Niinpä moni todellisuudessa työkykyä vailla oleva on olevinaan "työtön", vailla omaa halua siihen. Pitkäaikaissairaana ei ole mahdollista ryhtyä yrittäjäksi, vaikka rahaa olisikin. Nyt pitäisi näiden Helenojen ajatella hieman omaa nenäänsä pidemmälle ja ymmärtää, että muunkinlaisia elämäntilanteita on olemassa, kuin se missä itse on.

Kun on joutunut olemaan pitkään minimaallisilla tuloilla, elämä ja mahdollisuudet kaventuvat auttamatta. Sana "muuttaminen" (mitä Helenat usein ehdottavat. käsittämättä siihen liittyvää realiteettia varattomalla ihmisellä) alkaa kuulostaa aivan heprealta, kun tietää, että halvempia asuntoja ei niin vain ole, ei ole rahaa ostaa muuttolaatikoita tai voimia sairaana mennä hakemaan käsiin hajoavia banaanilaatikoitakaan, ei varaa vuokrata muuttoautoa kuljettajineen ja omaakaan ei ole ollut enää vuosiin, kun ei ole ollut varaa maksaa vakuutuksia, ylläpitomaksuja, ostella bensaa, ja uuteen asuntoon ei olisi varaa maksaa takuuvuokraa, yms. Loputon lista mahdottomuuksia, joista tietää vain se, joka on ne kohdannut.

Voisihan siitä tietää myös se, jolla on kykyä nähdä itsensä ulkopuolelle ja tajuta, että muunkinlaista elämää on kuin hänen omansa. Että on jopa varattomuutta, joka pahimmillaan johtaa pitkäaikaiseen kärsimykseen ja supistaa ihmisen omatoimisuuden ja kyvyn hoitaa enää mitään asiaansa tai itse omilla toimilla kohentaa elämäänsä.

Tämä addressi on paikallaan, jotta kaikille saataisi ihmisarvoiset mahdollisuudet - myöskin siis toimia, siitäkin tässä on kysymys! Ei siis vain "olla työttömänä". Ymmärtäkää nyt hyvät ihmiset, että rahattomuus todella tekee kaikinpuolisen toimimisen mahdottomaksi. Ei tervekään ihminen voi mennä töihin, ellei siihen ole rahaa. Totuus on niin yksinkertainen.