KPAMK:n Ylivieskan yksikköä EI SAA lopettaa

Kommentoitu viesti

Entinen haapajärveläinen

#30 Maailma muuttuu!

10.10.2011 22:26

#1: -

Re: Ei joka ikisessä maakunnassa tarvitse olla omaa ammattikorkeakoulua, tämä on oikea tie ja tulevaisuudessa malli on tämä, että suositaan isoja yksiköitä. Samat ihmiset vastustavat näitä yhtä lailla, kuin myös kuntaliitoksia. Ei kannata itkeä tällaisista asioista! Samoin kuin Suomen kuntarakenteen, ei myöskään tässä asiassa kannata elää 90-luvulla. Tosin, Suomen kuntarakenne on tälläkin hetkellä 1800-luvulta. Onneksi se muuttuu. Vääjäämättä ihmiset tulevat kuitenkin etelää kohti, joten sama panostaa myös enemmän etelään ja jos ei sinne, niin ainakin suurien kaupunkien opiskelukampuksiin. Maailma muuttuu, mutta kepulaiset eivät tässä asiassa sitä kykene tajuamaan! Ja täytyy sekin todeta, että totta kai lama-aikana aina nipistetään, mistä pystytään ja korkeakouluja voidaan kyllä karsia.

Vastaukset


Vieras

#50 Re: Maailma muuttuu!

2011-10-13 11:36:02

#30: Entinen haapajärveläinen - Maailma muuttuu!

No, sittenhän kannattaa nipistää suurista yksiköistä, koska niistä on enemmän varaa ottaa pois kuin pienistä. Näin saadaan kokoeroja tasoitettua eikä mitään koulua tarvitse lopettaa.

Jarowski

#80 Re: Maailma muuttuu!

2011-10-19 11:39:30

#30: Entinen haapajärveläinen - Maailma muuttuu!

Oletko tyypillinen kotiseudullasi epäonnistunut ja katkera ihminen, joka ei soisi muidenkaan täällä menestyvän? Tiedätkö, että koko Pohjois-Suomi kehittyy nyt nopeammin kuin muu suomi, joka on jämähtänyt paikoilleen. Ulkomaanviennistäkin asukasta kohden luettuna lähtee jo enemmän Pohjois-Suomesta, kuin muusta osasta maata.

Etelän suurkeskukset ottavat nyt pelastusrenkaaksi keskittämistä, jotta maan ja kiinteistöjen arvonnousut edes ruokkisivat kasvua. Pienelle alalle sulloutunut asutus on silti vain jäänne ajalta ennen autoa, siis hevosaikakaudelta! Tervetuloa, entinen Haapajärvinen, tänne suurempiin ympyröihin yrittämään uudelleen!


Vieras

#83 Re: Maailma muuttuu!

2011-10-19 19:23:59


Vieras

#84 Re: Maailma muuttuu!

2011-10-19 19:29:33

#30: Entinen haapajärveläinen - Maailma muuttuu!

Menehän entinen Haapajärvinen mahdollisimman kauas etelään,  vaikka suomen rajojen ulkopuolelle. Kuvitteletko olevasi juuriltasi joku muu kuin haapajärvinen etelä on pannut pääsi sekaisin, on elämää muuallakin kuin kehä kolmosen sisällä. Jos tasaarvosta puhutaan silloin puhutaan myös siitä näissä asioissa. Urpilaisella on liikaa valtaa ja hänen puolueellaan. Olisiko nousu joku päähän..... ja se ei ole ainakaan veri.