Keskuspuistoa ei saa supistaa

Kommentoitu viesti

murtomaahiihdon puolesta

#206

22.03.2016 08:38

Keskuspuistosta pitäisi tehdä nykyaikainen ulkoilun "olohuone", Laaksosta Pitkäkoskelle. Liikuntaväyliä tulisi leventää niin, että myös luisteluhiihto onnistuu perinteisen latua särkemättä. Kävelijöille tulisi olla talvella enemmän omia väyliä, ettei tarvitse kävellä niillä kohdilla minne on tehty ladut.

Paloheinässä on viime vuosina hiihtäjien määrä lisääntynyt aivan räjähdysmäisesti. Metsässä olevien latuväylien leveys pitäisi kaksinkertaistaa tasaisilla ja ylämäissä. Nyt luisteluhiihtäjät eivät pääse kunnolla ohittamaan toisiaan ja lisäksi he luistelevat perinteisen ladun päällä ja pilaavat sen.

Vastaukset

Hiihto-Niilo

#220 Re:

2016-03-29 13:00:32

#206: murtomaahiihdon puolesta -  

Keskuspuistossa on nyt mukavia melko kapeita hiekkateitä, eikä niitä suin surmin kannattaisi levennellä luisteluhiihtoon, joka vie ylenmäärin tilaa ja tuo myös vaaratilanteita ladulle. Sitäpaitsi kunnollista hiihtoaikaa on nykyisinä talvina niin vähän, ettei kannata ruveta metsiin mitään uusia hiihtobaanoja rakentelemaan.

Rakennusvirasto kyllä saattaisi innostua ajatuksesta, sillä se pyrkii jo nyt rakentamaan uudet puistoväylänsä niin, että pari traktoria mahtuu ohittamaan toisensa ja penkereet on vielä parturoitu paljaaksi monen metrin matkalta.

Esimerkiksi Pirkkolassa ja Paloheinässä on kuitenkin jo nyt erinomaiset mahdollisuudet luisteluhiihtoon, joten sinne vaan luistelemaan!