Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista

Kommentoitu viesti


Vieras

#264 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa

17.10.2011 12:48

#248: Sulo - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa 

No lue se VTT:n raportti niin ei tarvi ihmetellä. 40% hyötysuhteeseen pitää olla todellakin hyvä paikka. Paras suomessa saavutettu on n 30%.

Hyötysuhde 100% tarkoittaa sitä, että voimalaitos tuottaa koko ajan nimellistehonsa (=maksimiteho) verran energiaa. Ts ei ikinä seiso tai pyöri vajaateholla. Millä ilveellä sellaisen rakennat? Se on täysin mahdoton tehtävä paitsi siinä erikoistapauksessa että nimellisteho on 0 W. Tottakai tuulivoimaloiden hyötysuhdetta voi hieman parantaa tekniikkaa kehittämällä, esim kaksi generaattoria asentamalla, tai siiven profiilia kehittämällä mukautuvaksi... Paikan valinta auttaa paljon. Mutta realismi on jotain muuta kuin 100%.

Koska olet selvästi perillä tuulivoiman perusteista, paljonko arvioit tarvittavan maa-alaa 1GW normitehon voimalaitoksille? Onko se maa-ala mielestäsi realistisesti varattavissa Suomessa?

Vastaukset

Sulo

#288 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa

2011-10-21 22:30:38

#264: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tuulivoima on ratkaisu Suomessa 

 Silloin kun ei tuule, tuulivoimalahan ei kuluta energiaa, ja jos jonkinlainen energianvarastointisysteemi on käytössä, tulee sieltä täydet tehot ulos, joten kyllä käytännössäkin voitaisiin päästä lähelle 100% hyötysuhdetta, kysymys on vain siitä, että minkä sanotaan olevan maksimiteho

Ja tuulivoimassa on se hyvä puoli, että valittavana on käytännössä portaattomalla asteikolla eritehoisia ja -kokoisia tuulivoimaloita, ja se sitten tarkoittaa sitä, että tuulivoimaloita voi sijoittaa minne vaan; omakotitalon pihalle, kerrostalon katolle jne ja onkohan Suomessa vielä yhtäkään merituulivoimalaa? Merialuetta on varmaan enemmän kuin keskiverto euroopan maassa on maapinta-alaa, eli sillä perusteella tuulivoimaa ei kyllä voi vastustaa, että ei olisi tarpeeksi tilaa käytettävissä tuulivoimaloiden rakentamiselle