Valkeavuoren pienille oikeus terveelliseen oppimisympäristöön!

Kommentoitu viesti


Vieras

#4

16.04.2016 12:00

Naurettavaa jakaa saman rakennuksen oppilaat kahden kerroksen väkeen ja pelastaa vain tietyt luokat terveellisiin tiloihin. Jakoperuste "oireiden mukaan" haiskahtaa: sattumaltako juuri kaikki luokat 3-6? 

Kaikkien c-rakennuksen oppilaiden ja henkilökunnan on saatava opiskella tiloissa, joissa ei sairastu sisäilman vuoksi! Kantakaa vastuu!

Vastaukset

Päivi Soinila

#5 Re:

2016-04-16 12:55:01

#4: -  

Kiitos kommentista! Kiitokset myös aiemmille kommentoijille!

Olen täysin samaa mieltä kaikkien oppilaiden ja henkilökunnan oikeudesta terveelliseen ympäristöön! 

Koulun rehtorilla on kuitenkin ollut virkansa puolesta erittäin epäkiitollinen tehtävä päättää oppilaista, jotka siirtyvät väistötiloihin. Kyseessä on tehtävä, jossa ei ole minkäänlaisia onnistumisen mahdollisuuksia. Opetusryhmiä on 18, luokkatiloja on tilakeskuksen puolesta osoitettu 12. Edes tämä "oireiden mukaan" jako ei tällä hetkellä toteudu, koska 1. ja 2. luokalla oireilevat oppilaat eivät ole päässeet väistötiloihin.

Sivistysjohtajalla ja teknisellä johtajalla on ollut kaupunginvaltuuston valtuutus tilata "riittävät" väistötilat. Option käyttämisestä (6 luokkatilaa) on tekninen lautakunta myöntänyt tekniselle johtajalle valtuudet päättää. 

Nyt tarvitaan viipymättä päätös option käyttämisestä! Uskoisin, että koulun rehtori mielellään sijoittaa loputkin oppilaat väistötiloihin, kunhan tilakeskus osoittaa puuttuvat tilat.