Sikatiloilla kuvanneet vapaiksi kaikista syytteistä!

Kommentoitu viesti

Huvittaa!

#34 Ihminen on ihan hukassa!

28.10.2011 10:34

Sikatiloilla pyritään hoitamaan eläimet lakien mukaan ja niin hyvin kuin mahdollista. Osa porsaista kuolee esim. sydänkohtaukseen tms. Luonnossa kuolleisuus olisi paljon suurempi prosenttuaalisesti. Pallien poistosta taas kun on noussut kauhea mekastus. Niin tietääkö kukaan miten se luonnossa hoituu? No johtava karju puree mahdolliselta kilpailijalta pallit pois ja siinä lähtee joskus hieman reillustikkin tavaraa. Eikä mun ymmärtääkseni luonnossa paljon puudutuksia käytetä. Luonto on kovaa! Huolehtikaa ennemminkin naapurista ja läheisistänne siitä seuraa paljon parempaa. Kukaan oikea maatilan isäntä tai emäntä ei tahallaan kiusaa eläimiään tai hoida niitä huonosti! Sehän olisi suoraa omasta tilipussista pois! Tuntipalkkakin kun huikeat n.4€/h. Kiitos EU. Ennemminkin pitäs kieltää kauppiailta elintarvikkeiden haaskaus! Ottakaappa selvää kuinka paljon vuodessa menee käyttökelpoista lihaa rässiin ja hukkaan???? Eikös se olisi sama kun kasvattaja ampuis sen määrän tontillaan ja lämmittäs vaikka tuotantotilojaan ruhoilla! Säästyttäs paljon pienemmillä edestakaisilla siirroilla ja kuluilla mukaan lukien päästöt ymm.

Vastaukset


Vieras

#51 Re: Ihminen on ihan hukassa!

2011-10-29 12:06:17

#34: Huvittaa! - Ihminen on ihan hukassa!

Sen verran lienee tuota korjattava, että tätä meidän tuotantosikaamme ei esiinny luonnossa. Siksi ei voida myöskään tietää, miten se siellä käyttäytyisi. Villisika on kokonaan eri eläin.

 

Tuossa 4 euron tuntipalkasta itkemisessä pitää myös ottaa huomioon, että maanviljelys & karjan- ja siankasvatus on ainoa yrittämisen muoto, jossa yrittäjän riski on otettu kokonaan yhteiskunnalle. Muutkin yrittäjät - ja monet, monet palkkatyöläiset - tekevät pitkää päivää, mutta muille yrittäjille ei makseta tukia siitä, että suostuvat tekemään sitä mitä tekevät.

 

En vähättele yhtään kotimaisen ruoantuotannon tarvetta, päinvastoin. Meidän pitäisi lisätä nimenomaisesti ruoan jalostusta lähellä tuotantopaikkaa tai jopa tiloilla itsessään. Samalla lisääntyisi ns. lähiruoan käyttö. Ruoan tuottajat ovat meillä itse alistuneet raaka-aineen tuottajiksi. Sen vuoksi jalostusarvo menee teollisuudelle ja kaupalle. Tuottajien omistama Valio tuhosi osuusmeijerit ja tuottajien omistama Lihakunta osuuspienteurastamot. Tuottajilla olisi peiliin katsomisen paikka myös tässä suhteessa.