Superfood

Kommentoitu viesti


Vieras

#3

06.11.2011 21:34

Lakatkaa yrittämästä polkea kansalaisten perusoikeuksia. Totalitääristä valtiotako Suomesta tehdään? Pohjois-Koreassako sitä eletään? Kuka on Suomen diktaattori ja millä valtuuksilla? EVIRA? Millä valtuuksilla Evira yrittää kieltää kansalaisia itse päättämästä, mitä tahtoo syödä tai miten tahtoo hoitaa tai parantaa itseään? Ja vielä salaa kansalaisten selän takana.

Vastaukset

HIPIT PAKKASEEN

#4 Re:

2011-11-06 22:05:47

#3: -

Mitä? Eihän tuotteiden myyntiä kukaan ole kieltämässä, ainoastaan niiden myymistä superfoods nimityksen varjolla mikä on vähintäänkin järkevää.

 

Kristiina Aittavaara

#94 Re: Turvallisuus ja tieto asioista kulkeva käsikädessä

2011-11-10 10:35:17

 

Olen törmännyt superruokaan ja "raakaruokaan". Täytyy sanoa että se langanlaiha mies joka ruokaa markkinoi EI näyttänyt hyvin voivalle. Vaan näytti sille kuin olisi sairastanut syöpää pitkään ja käynyt rankkoja hoitoja läpi... ja voisi siltä seisomalta kaatua lattiaan kuolleena. "Tämä sisältää paljon enemmän ravintoaineita kuin tavallinen ruoka." Okei, no ei näkynyt hänen hyvinvoinnissaan mitenkään ne hienot ravintoaineet. Toiseksi se sotku mitä hän teki, oli jotain kammottavaa. Jos minun pitäisi sellaisella ruoalla vain elää niin täytynee sanoa, että varmaankin kuolisin. Yritin kysyä mitä hän siihen laittoi ja mitä jauheet sisältävät ja mihin sen pitäisi vaikuttaa... niin vastaukset olivat ympäripyöreitä... Tiedon puutteen vuoksi? 

Mainonta on harhaanjohtavaa ja usein pussin kyljessä lukee kilometrikaupalla testiä siitä, kuinka hyvä jokin superruoka, yrtit ja rohdokset ja raakaruoka on, mutta ei sitä, kenelle se ei sovi, mitä haittavaikutuksia siitä voi olla ja mitä vaikuttavia aineita kasvi sisältää. Uskokaa tai älkää penisiliini on uutettu aikoinaan kasvista. Kasveissa on vaikuttavat aineet. Vaikuttavat aineet luontaistuotteista ja lääkkeistä eivät sovi kaikki yhteen. Lisäksi jokainen ihminen on yksilö. Joku on voinut sairastaa tuberkuloosin silloin voi olla että hänelle eivät sovi tietyt yrtit, kuten punahattu.

http://www.tohtori.fi/?id=6326598&page=5184117

Punahatun (Auringonhattu) vaikuttavat aineet estävät joitain lääkkeitä imeytymästä elimistöön ja vähentävät kehon aineenvaihduntaa. Lääkäri ihmettelee miksi lääkitys ei toii. Potilas ei kerro että on alkanut syömään Punahattua..

Esim. diabetesta sairastava saa oireita, pahoinvointia, lämmönkohoamisa, oksetusta... ja päättää lopettaa punahatun syömisen... Tästä seuraa se, että verensokeriarvot muuttuvat, sillä potilaan elimistössä insuliini imeytyy nopeammin ja tehokkaammin, kun punahatun vaikuttava aine häviää... Pahimmillaan on tiedossa reissu sairaalaan..

Jos ihmisellä on jokin perussairaus ja siihen menee lääkitys, hän ei edes kerro omalle lääkärilleen siitä, että hän on alkanut syömään jotain yrttiä. Superruoka esim Gojimarjat ovat hyväksi osana monipuolista ruokavalioa, mutta eivät yksistään superruoka ja raakaruoka riitä pitämään ihmistä hengissä. Raakaruoka näytti olevan lähinnä erilaisia jauheita ja nesteitä ja uutteita. Ikuista nuoruutta ja hyvinvointia ei purkista saa, eikä myöskään super- tai raakaruoalla. Ei ole olemassa "ilopilleriä" joka tekisi meidät iloiseksi ja hyväksi, kun olemme masentuneita. Ei myydä pullossa rakkautta tai hyvinvointia, vaikka se voi sille näyttää, että tuosta kun otan tätä ja tuota ja noita niin oho elämä paranee... no hups vaan otit niin kyllähän se elämä parani kun veivinsä heitti! Jos jokin asia kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, niin itseasiassa sitä se onkin, valhetta naamioituneena ihmisen epätoivoiseen tarpeeseen. Jos jokin yksi pilleri lupaa sinun laihtuvan yön aikana, niin kyllä se toimiikin, aamulla et ehkä näe enää itseäsi.

EVIRA haluaa tarttua tähän asiaan harhaanjohtavaan mainontaan ja saada lisäselvitystä näistä harmaanlistan luontaistuotteista. Parantaakseen kuluttajien turvallisuutta, se on vaatinut luontaistuotekaupoilta yms. selvennystä siihen mitä he myyvät ja mihin tarkoituksiin ja kuinka he markkinoivat tuotteitaan. Kerrotaanko asiakkaalle kaikki rehellisesti, vai hehkutetaanko vain asian onnellista puolta? Sillä valitettav totuus on se, että Suomessa on paljon näiden luontais-terveystuotteiden väärinkäyttöä. http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/ajankohtaista/arkisto/?bid=2430

Toiseksi sellainen asia, että kaikki rohdokset eivät sovi kaikille ihmisille. Moni ei tiedä esimerkiksi mäkikuisman ja Hibiskus -kiinanruusu aiheuttaa supistuksia ja aiheuttaa keskenmenon. Mäkikuisma vaikka siitä sanotaan että auttaa masennukseen, voi aiheuttaa vakavia komplikaatioita ihmisillä joilla on käytössä epilepsialääke varfariini tai diabeteslääkkeitä. Mäkikuismaan reagoivat myös ehkäisypillerit, rytmihäiriölääkkeet, mikrobilääkkeet, kalsiumestäjät,(Norvat), rauhoittavat betsodiatsepaamit jne... ryhmiä on paljon...

Mäkikuismaa saa ostettua rohdos valmisteena luontaistuote kaupasta, vaikka edes myyjät eivät tiedä saavatko itse sitä syödä ja minkä lääkityksen kanssa sitä ei ehdottomasti saa syödä. Kuinka monta kuolemaa näistä raportoidaan? Vähän sillä ihmiset eivät kerro lääkärilleen välttämättä että "ostin luontaistuotteita".. tai mitä he nyt syövät. He kuvittelevat itse tietävänsä paremmin kuin lääkäri, mikä lääkitys heille on hyväksi. Moni lääkäri on sitä mieltä että rohdoksista/yrteistä pitää kertoa, ennen aloittamista, että osataan arvioida sopiiko rohdos lääkityksen kanssa. Eivät he vastusta niiden syömistä, he eivät vain halua että heidän potilaansa kuolevat, siihen että itsepäisesti ovat päättäneet syödä jotain mikä on heille kuolemaksi tai tekee heidät ainakin sairaaksi.Rohdos/Yrtti asiantuntijat sanovat että parasta on löytää itselleen sopiva yrtti/rohdos/superruoka, vaarantamatta terveyttään. Tämä kurssittaja sanoi, että aina on syytä keskutella lääkärin kanssa yrtistä ja mielellään farmaseutin kanssa myös ennen kuin aloittaa rohdosten syömisen.

Monet ihmiset eivät tiedä näitä asioita, sillä pussien kyljissä ei lue ohjeita miten näitä aineita käytetään. Pahinta on että tällä huijataan monia ihmisiä, tavallisia tallaajia eniten. Sitten ihmetellään kun pitää sairaalassa niin paljon käydä. Iäkkäät ovat usein tietämättömiä asioista. Heillä voi olla hengenvaarallisia yhdistelmiä kun omaiset tuovat tietämättömyyttään heille luontaistuotekaupasta aineita, jotka reagoivat heidän lääkityksensä kanssa. Sitten ihmetellään miksi "mummo/pappa" kaatuilee niin paljon ja on ihan sekava ja syytetään hoitohenkilökuntaa ja lääkäriä ja ties mitä. Lisäksi sitten ovat tähän hurahtaneet lasten vanhemmat. OI voi.. lapsi parat. Suurimmalle osalle lapsista nämä yrtit ja rohdokset, superruoat ja raakaruoat eivät käy, eikä niillä ole toivottua vaikutusta lapsen hyvinvointiin..

Monet muutkin yrtit/rohdokset voivat aiheuttaa ihmisillä ongelmia oman terveytensä kanssa. Monia yrttejä sydän-verisuonisairauksia sairastavat potilaat, marevan lääkitystä käyttävät sekä diabetesta ja epilepsiaa sairastavat eivät saa käyttää. Masennuslääkkeet ja unilääkkeet sekä tulehduskipulääkkeet reagoivat myös helposti yrtteihin ja rohdoksiin. Kävin lääkeluennolla ja rohdo/yrttitietouden kurssin, en ole asiantuntija, mutta tiedän ainakin että kaikkea suositeltua ei kannata naamaansa puputtaa. Voi lähteä henki

Mäkikuisma on hyvin tunnettu euroopassa ja sitä siellä käytetään oikein. Heillä on tietoutta esimerkiksi Tzekissä paljonkin yrttien käyttämisestä. Kansan keskuudessa tiedetään nämä asiat. Suomessa meillä tavallisilla tallaajilla ei ole juurikaan tietoa siitä, miten yrttejä tulisi käyttää. Raakaruokaa, tai superruokaa... olemme hyviä menemään ääripäihin, emme kulkemaan keskitietä.

Yrttiteetä saa juoda max.2 viikkoa ja ennen kuin aloittaa toisen kuurin jotain toista yrttiä, on pidettävä taukoa 3 viikkoa. OIkein käytettynä ja tietäen näistä asioista, ei ole syytä huoleen, mutta valitettavan moni ei tiedä mikä on totuus tämän kaiken mainonnan keskellä. Kannatan tiukempaa lainsäändäntöä, aiheesta koulutusta ja kurssitusta ja informaation ja tiedon lisäämistä väestön keskuudessa yrteistä/rohdoksista ja luontaistuotteiden superruoan ja raakaruoan vaikutuksista. On se kumma että on vaikka minkälaista informaatioteknologiaa ja välineitä, niin ei tämä informointi kulje näköjään tarpeeksi hyvin!

Mikäli poistatte tämän kommentin se on sananvapauden riistoa.