Opintotuen sitominen indeksiin

Kommentoitu viesti

Toinen opiskelija
Vieras

#6 Naulan kantaan

25.08.2010 08:50

Nimimerkki Opiskelija kirjoitti:

Kaikilla akateemisilla aloilla ei ole taetta työpaikasta valmistumisen jälkeen.

Näinhän se valitettavasti on. Mutta pitäisikö tästä ennemmin vetää se johtopäätös, että tällaisilla aloilla koulutetaan liikaa ihmisiä? Paljonko yhteiskunnalle maksaa kouluttaa kortistoon ties mitä maistereita, joille ei ole varmoja tai edes todennäköisiä työpaikkoja valmistumisen jälkeen? Ratkaisuksi ehdottaisin yliopistojen sisäänottojen pienentämistä ja maakuntayliopistojen lakkauttamista. Ei ole mitään järkeä kouluttaa liikaa porukkaa vain siksi, että jokainen pikkukaupunkikin haluaa pitää oman yliopiston. Järjestelmässämme olisi paljon uudistamisen varaa.

Vastaukset

Vieras
Vieras

#20 Re: Naulan kantaan

2010-08-31 07:50:13

#6: Toinen opiskelija - Naulan kantaan

Mutta tämähän on aivan toinen kysymys. Valtio tekee omat laskelmansa tulevaisuuden osaamistarpeista parin vuoden välein ja sen mukaan ohjataan aloituspaikkoja. Ei kai ole 19 vuotiaan humanistifuksin vika, jos aloituspaikkoja on liikaa suhteessa tarpeeseen. Valtio antaa tällöin ymmärtää, mutta unohtaa antaa.

"Sisäänottojen vähentäminen"
Vieras

#60 Re: Naulan kantaan

2010-09-19 16:21:48

#6: Toinen opiskelija - Naulan kantaan 

 Sisäänottojen vähentäminen yliopistoihin olisi mahdollista toteuttaa sitä kautta, että sisäänpääsyvaatimuksena olisi yo-kirjoitukset suoritettuna.

Suomalainen maisteritutkinto on aika heikko maailmalla kun Suomi on ainoa maa maailmassa, jossa maistereilta puuttuu useimmiten lukio välistä.