Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista

Kommentoitu viesti


Vieras

#411 Re: Re: Boikotoi Atriaa ja Valiota

18.11.2011 19:06

#407: - Re: Boikotoi Atriaa ja Valiota 

Fennovoiman YVA raportin mukaan arvioidut tritiumpäästöt ilmaan ovat 519-2313 gigaBq vuodessa. Raportissa sanotaan, että tritiumille, hiili-14:lle ja aerosoleille ei ole ollut tarpeen asettaa erillisiä päästöraja-arvoja ilmaan. Tämänhän voi tulkita niin, että todelliset päästöt ovat arvioita suuremmat. Arvio mereen päästettävästä tritiumista on 2200-55000 gigaBq vuodessa. Riippuu siitä, että minkä tyyppisen ja -kokoisen reaktorin fennovoima valitsee, että kuinka suuret tritiumpäästöt lopulta ovat. STUK web-sivuilta voi katsoa, että mitkä ovat STUK mukaan Suomen nykyisten ydinvoimaloiden tritiumpäästöt. Tritium päästöjen vaikutus on suurinta voimalan lähialueilla, mutta sehän riippuu loppujen lopuksi tuulen suunnasta, että missä kaikkialla tämä vaikuttaa

Vastaukset


Vieras

#412 Re: Re: Re: Boikotoi Atriaa ja Valiota

2011-11-18 21:46:18

#411: - Re: Re: Boikotoi Atriaa ja Valiota

Olkiluodon nykyisissä laitoksissa ja Loviisan laitoksissa tritium päästöille on asetettu muodolliset rajat,OL 1.83E+13Bq, LO 1.5E+14Bq. Tästä jo huomataan, että rajat ovat vain muodollisia, koska toisella laitoksella(Loviisa) on oikeus kymmenkertaiseen päästöön.Ilmeisesti rajat on tempaistu hatusta periaatteella -se mikä normaalisti toimiva laitos päästää kerrottuna kymmenellä. Sitten voidaan kehuskella kuinka hyvin laitos toimii, kun päästöt ovat vain kymmenesosa sallitusta, kuten näyttää tapahtuvan. Ja kun OL3 kymmenkertaistaa Olkiluodon tritiumpäästöt, ei siinäkään ydinvoimaväen silmäkään värähdä...aivan ilmeisesti sillä taholla tritium päästöistä ei olla huolissaan vaan uskotaan laimentamisen ja levittämisen laajalle alueelle riittävän, eivätkä paikalliset vaikutukset erotu liian selvästi.


Vieras

#415 Re: Re: Re: Boikotoi Atriaa ja Valiota

2011-11-19 05:24:37

#411: - Re: Re: Boikotoi Atriaa ja Valiota

Itse tulkitsen "ei ole ollut tarpeen asettaa erillisiä päästöraja-arvoja" tarkoittavan sitä, että rajoja ei tarvita koska ne mahtuvat tuohon arvioon yhteisesti ja kullekin aineelle erikseen ei tarvitse rajaa.

Aikaisemmassa postissa joku mietti Pyhäjoen maanviljelijöiden toimintaa. Kuitenkaan ei siis ole selväää jääkö juuri Pyhäjoelle päästöstä vähän vai paljon. Eli ei ole mitään perusteltua syytä olettaa juuri Pyhäjoella olevan erityisesti eri tilanne kuin muuallakaan?