Emme äänestä sukupuolineutraalia avioliittoa kannattavia

Kommentoitu viesti

Vieras
Vieras

#120 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mitä tarkoittaa tuo SN avioliitto?

11.09.2010 23:43

Uteliaisuudesta kysyn, onko mielestäsi lapsensaaminen (esim. adoptointi) ihmisoikeuskysymys homoille? 

 Kyllä se on, ei sitä asiaa voi rajata pois. Henk. koht. olen sitä mieltä, ettei minulla olisi ongelmaa antaa lasta kahdelle lesbolle, mutta homoille teksi vähän tiukkaa, koska epäilen että miehillä on kuitenkin heikompi hoivavietti kuin naisilla. MUTTA tämä on asia jossa menen puhtaasti omien ennakkoluulojen pohjalta koskien heteromiehiä ja sitä tosiasiaa, ettei tuntemani muutama homomies ole osoittaneet kiinnostusta asiaa kohtaan. En siis osaa sanoa ovatko ennakkoluuloni aiheellisia vai eivät, ja varmasti homoissakin on eroja tämän suhteen. Kerran näin dokkarin jossa homopariskunnalla oli kaksi mitä mukavinta ja iloisinta lähes aikuista tyttöä, joten kyllä jopa noinkin "epäsuhtainen" kombinaatio toimi ainakin noilla ihmisillä.

Vastaukset

Vieras
Vieras

#124 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mitä tarkoittaa tuo SN avioliitto?

2010-09-12 00:05:29

#120: Vieras - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mitä tarkoittaa tuo SN avioliitto?  Kyllä se on, ei sitä asiaa voi rajata pois ...

Mikä asia on sitten lapsen kannalta?

Homoliittojahan on paljon puolusteltu sillä, että se on kahden aikuisen tietoinen päätös mennä tällaiseen poikkeavaan suhteeseen. Mutta mitenkä on lasten kannalta, onko lapsella mitään oikeutta lähtökohtaisesti saada olla ja kasvaa "normaalissa" perheyhteisössä? Lapsen kohdaltahan asia ei ole tietoinen valinta joutua tällaiseen poikeavaan perhemalliin.

Muutenkin on ristiriitaista, että normaalissa adoptiotapauksessa heterovanhempienkin kohdalla kriteerit ovat hyvin tiukat. Katsotaan ihmissuhteiden laadut, onko sairauksia ollut jne. Kaikki pitää lähtökohtaisesti olla hyvinkin täydellistä. Toisaalta ollaan sitten valmiita antamaan adoptiolapsia homosuhteisiin. Mielestäni tässä on ristiriita.

Yleensäkään lapsensaanti ei ole vanhemmille (edes hetero) mikään ihmisoikeus vaan Jumalan lahja. Joillekin se suodaan joillekin ei. Tätä lahjaa tulee lähtökohtaisesti suojella ja tarjota mahdollisimman oikeanlainen rooli- ja elämisen malli. Mielestäni tästä asiasta keskustellaan täysin väärästä lähtökohdasta eli aikuisten, kun sitä tulisi tarkastella vain ja ainoastaan lapsen parhaan kannalta.