Opintotuen sitominen indeksiin

Kommentoitu viesti

Eeva Annikki Finning
Vieras

#53 Tyhjästä ei suu napsa

15.09.2010 20:29

Tyhjää on turha tarjota, sillä jokainen suomalainenkin tarvitsee leipää ja asunnon. Lisäksi opiskelija tarvitsee opiskeluvälineitä ja kirjat ym.

Päätäjät nähkää pitemmälle kuin nenänne mitan verran.

Vastaukset

YTHS:n suositukset
Vieras

#62 Re: Tyhjästä ei suu napsa

2010-09-19 16:32:13

#53: Eeva Annikki Finning - Tyhjästä ei suu napsa 

 YTHS:llä opiskelijoita lähetetään yksityisille, koska YTHS:n mukaan yksityisten hammaslääkärien taksat eivät paljon maksa. Todennäköisesti ne eivät paljon maksaa lääkäreille, mutta opiskelijoille kyllä.

Lisäksi, YTHS:llä lääkärit ensin tuijottavat opiskelijan läsnäolokirjauksia ja päättävät sen perusteella, että annetaanko potilaalle apua tai ei. Jos monta vuotta kirjoilla ollut apua tarvitseva opiskelija torjutaan, ei hän saa apua muualtakin ja tuloksena voi olla jopa opiskelijan kuolema. Eikö oikeampi olisi niin, että lääkärit keskittyvät avun antamiseen ja muut viranomaiset päättävät opiskelijoiden oikeudesta olla yliopistojen kirjoilla ja suorittaa opintoja ja saada siihen liittyviä etuja. Tuntuu erittäin julmalta, jos erittäin kurjassa tilanteessa oleva opiskelija torjutaan julmasti monen vuoden läsnäolojensa perusteella. Onko se oikein lääkärien puolelta potkia ulos ne, jotka ovat pahimmassa kunnossa?