ASUMISRAUHA SÄILYTETTÄVÄ TUUSLAHDELLA JA TUUSMÄEN YMPÄRISTÖSSÄ

Kommentoitu viesti

Hyvä kokonaissuunnitelma
Vieras

#6 Toiminnallisia keskuksia on hyvä olla.

18.09.2010 11:27

Yleiskaavassa, jossa Tuusmäen toimintoja visioidaan, on huomioitu kokonaisuus. Kokonaissuunnitelmaan sisältyy osin rinnetoimintojen palauttaminen, Hoikanniemeen normaalia rannan äärelle sijoittuvaa matkailumajoitustilaa, rinteen taustoille ratatoimintoja ja laajoja metsäisinä säilyviä luonto- ja retkeilyalueita. Näitä kaikkia tarvitaan, ne tukevat toinen toistaan.

Kaikki nämä on valmisteilla olevien suunnitelmien mukaan tarkoitus toteuttaa niin, ettei niistä aiheudu millekään toiminnalle haittaa. Yhtenä lähtökohtana on toimintojen ympäristöystävällinen toteuttaminen. Kuten valmisteilla olevasta kaavasuunnitelmaraportista voidaan lukea, tavoitteena on ratojen sijoittaminen ja toteutus siten, ettei niistä aiheudu mm. meluhaittoja ympäristöönsä. Tämä on täysin mahdollista näin, sijoittelun ja tarvittaessa erillisten melusuojausten avulla.

Kenenkään intressihän ei ole hanketta (eli kokonaisuudessaan Tuusmäen kehittäminen) viedä eteenpäin, jos siitä aiheutuu haittoja itselleen ja ympäristölleen, johon sisältyy siis paljon muutakin kuin nyt esille nostetut ratatoiminnot.

On erinomaista, jos Tuusmäen maankäyttöä saadaan aktivoitua. Jopa siten, että siitä hyötyvät laajemminkin mm. Tuusniemeläiset. Jos hankkeiden jatkosuunnitteluvaiheet ja itse toteuttaminen tehdään kuten on visioitu, ovat hyödyn saajia koko Tuuslahden ympäristö mm. tonttimaiden arvonnousun ja alueen palvelutarjonnan monipuolistumisen myötä. Samoin työllistävä vaikutuskin on ilmeisesti jonkin moinen.

Toivotan tälle hankkeelle myötätuulta. Näen sen erinomaisena mahdollisuutena kokonaisuudessaan yhtenä osana Tuusniemen ja laajemmin koko Koillis-Savon matkailun kehittämisessä. Hanke ei heikennä Tuusniemen imagoa luonnonläheisenä kuntana. Päin vastoin hankkeella osaltaan luodaan mahdollisuuksia saada matkailijoita laaja-alaisesti upean ja varsin laaja-alaisen luonnonympäristön äärelle.

Vastaukset

Vieras
Vieras

#18 Re: Toiminnallisia keskuksia on hyvä olla.

2010-10-07 21:41:43

#6: Hyvä kokonaissuunnitelma - Toiminnallisia keskuksia on hyvä olla. 

Kun harkitset kesämökin/tontin ostoa, niin ostatko sen heti pärinäradan naapurista? Epäilen. Miten voit kuvitella tontin olevan arvokas? Kuka muu sinne haluaisi?