ASUMISRAUHA SÄILYTETTÄVÄ TUUSLAHDELLA JA TUUSMÄEN YMPÄRISTÖSSÄ

Perholordi
Vieras

#1 Tuusniemelle rauhaa!

07.09.2010 23:15

Ihmistäkin on suojeltava!!!


Vieras

#2 Asumisrauha

16.09.2010 16:09

jopa on meteliä luvassa, kun tuntuu häiritsevän aina Helsinkiin asti. Tuusnimeläisiä vain yhtä

Paikallinen

#3 ...

16.09.2010 20:19

Yhdyn edelliseen!!!! Ja kuinkas tämä melu haittaa päivisin TÖISSÄ käyviä? Tuskin sitä rallia ajetaan yötäpäivää..

Käki kukkuu.. vielä !
Vieras

#4 Ei melua luonnonrauhaan !

17.09.2010 11:55

Tuusniemellä syntyneenä ja pitkään asuneena, tiedän että on ehdottoman tärkeää säilyttää rauhallinen ja luonnonkaunis ympäristö jatkossakin!

Melua ja saasteita aiheuttaville moottoriradoille löytyy kyllä tarvittaessa soramonttuja ym vastaavia alueita kaukana luonnonkauniista paikoista ja asutusten läheisyydestä. 

Ei moottorin ääntä, vaan kuunnellaan kuinka käki (vielä) kukkuu !  

 

Ville Holopainen
Vieras

#5 Ei melulle

17.09.2010 20:16

Ehdoton ei Tuusmäen moottorikeskukselle. Kuinka Tuusniemen imago (mm. hiljaisuuden kylät, Tuusmäenhelmi, luonnon rauha) kestää kyseisen keskuksen tuoman melusaasteen vieläpä niin keskeiselle ja luonnonkauniille paikalle. Rauhallisuus on yksi keskeisimpiä asioita mikä voi houkutella asukkaita Tuusniemelle, joten on käsittämätöntä kuinka niin suuri osa Juojärven rantaa uhrataan pienen ihmisjoukon intresseille.

Yrittäjyys yleensä on hyväksi, mutta aina täytyy ajatella kokonaisetua. Kyseiselle keskukselle löytyy tarvittaessa paikka jostain muualta, jossa se ei aiheuta häiriötä niin paljon luonnolle tai niin suurelle vakituiselle/mökki asutukselle. On myös kunnalta edesvastuutonta ajaa tietyn ihmisjoukon etua, suuren ihmisjoukon kustannuksella.

Hyvä kokonaissuunnitelma
Vieras

#6 Toiminnallisia keskuksia on hyvä olla.

18.09.2010 11:27

Yleiskaavassa, jossa Tuusmäen toimintoja visioidaan, on huomioitu kokonaisuus. Kokonaissuunnitelmaan sisältyy osin rinnetoimintojen palauttaminen, Hoikanniemeen normaalia rannan äärelle sijoittuvaa matkailumajoitustilaa, rinteen taustoille ratatoimintoja ja laajoja metsäisinä säilyviä luonto- ja retkeilyalueita. Näitä kaikkia tarvitaan, ne tukevat toinen toistaan.

Kaikki nämä on valmisteilla olevien suunnitelmien mukaan tarkoitus toteuttaa niin, ettei niistä aiheudu millekään toiminnalle haittaa. Yhtenä lähtökohtana on toimintojen ympäristöystävällinen toteuttaminen. Kuten valmisteilla olevasta kaavasuunnitelmaraportista voidaan lukea, tavoitteena on ratojen sijoittaminen ja toteutus siten, ettei niistä aiheudu mm. meluhaittoja ympäristöönsä. Tämä on täysin mahdollista näin, sijoittelun ja tarvittaessa erillisten melusuojausten avulla.

Kenenkään intressihän ei ole hanketta (eli kokonaisuudessaan Tuusmäen kehittäminen) viedä eteenpäin, jos siitä aiheutuu haittoja itselleen ja ympäristölleen, johon sisältyy siis paljon muutakin kuin nyt esille nostetut ratatoiminnot.

On erinomaista, jos Tuusmäen maankäyttöä saadaan aktivoitua. Jopa siten, että siitä hyötyvät laajemminkin mm. Tuusniemeläiset. Jos hankkeiden jatkosuunnitteluvaiheet ja itse toteuttaminen tehdään kuten on visioitu, ovat hyödyn saajia koko Tuuslahden ympäristö mm. tonttimaiden arvonnousun ja alueen palvelutarjonnan monipuolistumisen myötä. Samoin työllistävä vaikutuskin on ilmeisesti jonkin moinen.

Toivotan tälle hankkeelle myötätuulta. Näen sen erinomaisena mahdollisuutena kokonaisuudessaan yhtenä osana Tuusniemen ja laajemmin koko Koillis-Savon matkailun kehittämisessä. Hanke ei heikennä Tuusniemen imagoa luonnonläheisenä kuntana. Päin vastoin hankkeella osaltaan luodaan mahdollisuuksia saada matkailijoita laaja-alaisesti upean ja varsin laaja-alaisen luonnonympäristön äärelle.

Hanna Happonen
Vieras

#7 Moottoriurheilukeskus muualle!

19.09.2010 16:11

Tuusniemellä lapsuuteni ja nuoruuteni viettäneenä, sittemmin Tampereen kautta Kuopioon kotiutuneena voin sanoa, että Tuusniemelle lomailemaan tullessa valttikortit ovat kunnan luonnonläheisyys ja rauhallisuus, erityisesti matkailukohteet Tuusmäen Helmi (kaunis näköalapaikka Tuusmäessä) sekä Seinävuoren rotkolaakso. Näitä tulisi enemmäkin varjella kuin tuhota.

Moottoriurheilukeskuksen perustaminen Tuusmäkeen vaikuttaisi melusaastetta pitkän matkan päähän itse moottoriurheilukeskuksesta, koska korkea paikka ja vesistön läheisyys johtaisi melua kilometrien päähän.

Tuusniemi on kuuluisa mökkien runsaasta määrästä johtuen. Kuka ajattelee mökkiläisten ja vakituisten asukkaiden näkökulmaa asiassa? Melu on saastetta siinä missäkin muukin saaste. Entä miten vesistön kävisi, kun öljyt yms. moottoriurheilun valumajätteet valuisivat vesistöön? Tuusniemi on kuuluisa puhdasvetisestä Juojärvestä, mutta miten kauan tällä menolla? Tuusmäen alla oleva Tuuslahti on suorassa vesistöyhteydessä Juojärveen ja näin Tuusmäestä on suora yhteys Juojärveen.

Kysyn vain, minne on unohtumassa hiljaisuus ja luonnonläheisyys valttikortteina, kun houkutellaan turisteja ja vakituisia asukkaita (=veronmaksajia) Tuusniemelle? Halutaanko alueelta karkoittaa ne, jotka ovat sinne hakeutuneet luonnonrauhaan?

Entä onko muistettu ajatella, että Tuusmäessä on lenkkipolut ja hiihtoladut, lisäksi eläimistöä?

Sinänsä kannatettava idea, mutta Tuusmäki paikkana on väärä. Nyt pyydän kunnan päättäjiltä kauaskantoisuutta sen suhteen, mitkä ovat Tuusniemen imagon kannalta keskeiset asiat. Ja että moottoriurheilukeskusta ei tulisi sijoittaa parhaimmille paikoille kunnassa, kun muitakin paikkoja sille on.

Ovatko kuntapäättäjät kuulleet "ympäristövaikutusten arvioinnista", jossa tunnistetaan ja arvioidaan yksittäisten hankkeiden tai suunnitelmien ja ohjelmien kielteisiä ja myönteisiä vaikutuksia mm. ihmisiin, luontoon, rakennettuun ympäristöön ja luonnonvaroihin?

Kannattaa tutustua ympäristövaikutusten arviointiin sivulla:

http://www.ely-keskus.fi/FI/ELYKESKUKSET/POHJOISSAVONELY/YMPARISTONSUOJELU/YVA/Sivut/default.aspx

 

 

Tiedoista kiitollinen-töihinkö Tuusniemelle?
Vieras

#8 Töihin moottoriurheilukeskukseen?

20.09.2010 17:37

Olen todella kiinnostunut työskentelemään moottoriurheilukeskuksessa nimenomaan Tuusniemellä.

Onko jollakin tietoa millaisia työtehtäviä keskuksessa olisi tarjolla? ovatko osa-aikaisia vai kokopäiväisiä ja ympärivuotisia.Millainen on tämän moottoriutheilukeskuksen toiminta- ja markkinointisuunnitelma?

Mikäli joku tietää asiasta/suunnitelmasta tarkemmin,laittaisiko infoa tähän keskusteluun.

Ukkometso
Vieras

#9 Tuusmäki olennainen osa metsojen lisääntymistä.

20.09.2010 17:45

Aluetta läheltä seuranneena pystyn kertomaan että Tuusmäen alueella, Kuosmansuon ympäristössä on vuosittain metson soidinpaikka.Näin ollen suunnitellulla moottoriurheilukeskusalueella on 3-4 metson pesää vuosittain, onko nämä ja muuta luonnon ainutalaatuiset harvinaisuudet vara menettää?

Moottoriurheilukeskus on ok, kunhan sitä ei tehdä näin ainutlaatuiselle alueelle luonnon ehdoilla ja samalla tuhotaan Tuusniemen luonnonkaunis maine.

Moottoriurheilukeskukselle löytyy takuulla sopiva paikka joka ei tuhoa luonnonvaraisuutta näin paljon kuin tämä suunnitelma!..... ja yrittäjällekin olisi helpompaa siirtää suunnitelma toiseen paikkaan ehkä toiminta olisi silloin jopa kannattavaa.

Vieras
Vieras

#10 Äänen eteneminen harjulla

25.09.2010 18:17

On aika jännää, että moottorien äänet eivät kuuluisi alueen korkeimmalta harjulta, kirkonkylän keskustaan. Juuri menneet rallikisat aiheuttivat asukkaissa melkoisen kirjoittelun paikallisessa avviisissa. Miten mahtaa olla, kun alkavat pärryyttää, joka päivä ja etenkin viikonloppuisin. Mielenkiinnolla odotan, että kuinka korkeat pitää olla meluvallit etteivät moottoripyörien mölinä kuuluisi järven rantaan. Muualla maailmassa olen kuullut äänen kantautuvan vettä pitkin kauemmaksikin. mutta Tuusniemellä ovat keksineet ääntä hidastavan Tuuslahden. Miksi pitää rakentaa toinen autorata jos on jo yksi vajaalla käytöllä? Eikö olisi hyvä lähteä kehittämään jo olemassa olevaa rataa, eikä haahuilemaan ihan mahdottomia.

Hiljaa yössä
Vieras

#11 Ei missään tapauksessa lisämelua Tuusneimelle

29.09.2010 17:44

Eikö milloinkaan Tuusniemelle saada mitään järkevämpiä hankkeita,kuin tämä parhaaseen luonnonrauhaan kaavailtava moottorirata.Kannattaisikohan ajatella esimerkiksi jotakin teollisen toiminnan tukemista.Saisivat kuntalaiset lisää työpaikkoja,ja melu pysyisi hallien sisällä.Kesämökkiläisetkin saisivat viettää viikonloputkin luonnonrauhaa kuunnellen.

Vieras
Vieras

#12 On se kumma

01.10.2010 13:18

Mikä perkele siinä on, ettei nuorille saa Tuusniemellä järjestää mitään?! Pitääkö kaikki raha ym. sijoittaa vanhuksiin?!
Ei melua
Vieras

#13 Aina vain rallia..

03.10.2010 19:38

En oikein jaksa ymmärtää sitä että näille moottoriurheilijoille on aina vain etsittävä uusia paikkoja tuohon melu, sekä ilmansaasteeseiseen harrastukseen.
Eikö riitä enää Turkkimäen rata? Onko se unohdettu kokonaan.Ja miten on selitettävissä se ettei melu kuulu tuolta korkelta mäeltä kun Turkkimäestäkin kuuluu tähän kirkolle, vaikka on maantasalla, ei korkealla paikalla.
Minä en usko tuohon ettei meluhaittaa ole. On vain nyt niin että taitaa tuolla päättävissä elimissä olla sellaisia ihmisiä jotka itsekin harrastaa moottoriurheilua, ja siksi se viedään läpi vaikka harmaan kiven.
Toivon hartaasti ettei sitä tule.Miksi ei olis voitu keksiä jotain parempaa, meluttomampaa. Tai antaa vain olla Tuusmäen omana kauniina luonnontilassa olevana alueena jossa käy ihmisiä ihan vain kävelemässä ja nauttimassa luonnon rauhasta.
Radan jälkeen sitä ei enää ole.
minä muistan
Vieras

#14 muistatko?

04.10.2010 15:59

n.20 vuotta sitten Tuusniemelle touhuttiin laskettelurinne. Oli hissit, huoltokopit ja myös tanssilava rakennettiin mäen päälle.Mitä niille nyt kuuluu?Metsässä ruostuu hissin raato, mäen alla ikkunat rikottuna lahoo hissirakennus ja tanssilava odottaa lahoten tanssijoita. Siltä osin luontoa on turmeltu.Miten käy, kun moottoripuisto ei ehkä kannatakkaan, jääkö Tuusmäen ikimetsiin tuleville sukupolville muistoksi romua ja sälää?-Eikö tuollainen moottorikeskus kuulu sinne, missä on jo muutakin aktiviteettia?Kehittäkää puistonne sinne missä on jo valmiiksi palveluita, Tahkolla on .Jättäkää Tuusmäki koskemattomine luontoineen niille jotka siitä nauttivat.-Mahdollisista meluhaitoista lienee turha kirjoitella. Kaikkihan sen tietävät, että meluhaittoja ja Tuuslahden pilaantumista tulee.
Arto Tapaninen
Vieras

#15 Melu saastetta mökkiläisille ja asukkaille

05.10.2010 11:04

Mikä tarve jollakin on turmella sitä luonnonrauhaa jota ihmiset hakevat Tuuslahden rannoilta ja sen läheisyydestä? Onko tällaiselle hankkeelle mitään järkeviä perusteita ja onko ollenkaan selvitetty sen vaikutuksia luontoon ja alueella oleviin ihmisiin? Jos tämä hanke toteutuu, niin voidaanko se toteuttaa jossakin muussa ympäristössä, kauempana asutuksesta?
Kenen intresseistä ja tarpeista tässä on kysymys?
Miika
Vieras

#16 miksi pitää keksiä pyörä uudestaan?

07.10.2010 11:36

eikö tosiaan ole mahdollista kehittää ja uudistaa jo valmista turkkimäen rataa, jossa on jo valmiina jonkin laiset äänivallit ja joka on sijoitettu fiksummin kuin esim. korkean mäen päälle veden ääreen? luuleeko joku oikeasti ettei minkään valtakunnan häiritsevää melua synny, jos esim. crossimopoilla ajellaan tuusmäen metsissä? itse olen koko elämäni mökkeillyt kaavoitellun alueen vastarannalla, ja huomannut että jo pelkkä lasten leikkiminen vedessä tai moottorisahan käyttö kuuluu kyllä pitkänkin matkan päähän. en nää mitään syytä tai keinoa miksi suunnitelluista aktiviteeteista ei syntyisi muka vastaavaa ja yleensä suurempaa melusaastetta.
mitähän tämä kyseinen yrittäjä ajattelisi jos joku menisi hänen etupihalleen meluamaan ja häiritsemään hänen omaa vapaa-aikaansa.
Asia hyvä, paikka väärä
Vieras

#17 Melua syntyy aivan varmasti

07.10.2010 14:48

Pöyryn tekemässä meluselvityksessä desibelirajat ovat 44-55 suuruuden luokkaa. Nämä eivät muka ylittyisi. Kuitenkin jo puheääni on 40 desibelin luokkaa, joten on aivan varma että melua kuuluisi. Pöyryn selvitys on riittämätön, sillä siinä laskelmat on tehty nykyisen maaston mukaan. Maasto tulisi muuttumaan mikäli rata rakennetaan, joten laskelmat eivät täsmää. Lisäksi kilpailukuulutuksia ei ole huomioitu ollenkaan selvityksessä. Suunnitelmissa on että vain yhdellä radalla on kerrallaan kilpailu mennellään. Entä harjoitukset? Ei liene yrittäjän kannalta järkevää rajoittaa ratojen käyttöä vaan päinvaston saada mahdollisimman korkea käyttöaste. Tällöin rata pitäisi rakentaa sellaiselle alueelle, ettei se häiritse. Korkea mäki kirkonkylän vieressä veden äärellä on täysin väärä paikka.

Edelliseen kirjoittajaan yhtyen tiedän itsekin Tuuslahden rannalla koko ikäni lomailleena, että äänet kantautuvat lahdella erittäin herkästi. Tuusniemeläiset tietävät myös että moottoriurheilukisojen kuulutukset kantautuvat voimakkaana pauhinana kilometrien päähän.

Kannattaa lukea asiasta Tuusniemen nettisivulta, kohdasta Tekninen toimi, Kaavoitus, Tuusmäki. Siellä on selvityksiä asiasta.

Luulisi että yrittäjä tuntee piston sydämessään, kun ympäri Suomea kansalaiset ovat kirjoittaneet adressin radan vastustamiseksi. Kuka ottaa vastuun Tuusniemen maineen tahriintumisesta, jos rata rakennetaan? Onko mainokset luonnonrauhasta pelkkää sanahelinää? Entä mikä taho vastaa siitä, mikäli mökki- ja omakotitalotonttien arvo alueella alenee rada myötä, onko kunnanhallitus vastuullinen taho??
Vieras
Vieras

#18 Re: Toiminnallisia keskuksia on hyvä olla.

07.10.2010 21:41

#6: Hyvä kokonaissuunnitelma - Toiminnallisia keskuksia on hyvä olla. 

Kun harkitset kesämökin/tontin ostoa, niin ostatko sen heti pärinäradan naapurista? Epäilen. Miten voit kuvitella tontin olevan arvokas? Kuka muu sinne haluaisi? 

Timo Holopainen, Ruokonen
Vieras

#19 EI MOOTTORIURHEILUKESKUSTA TUUSMÄKEEN

10.10.2010 13:54

Tuusniemelle Tuusmäkeen ei moottoriurheilukeskusta. Paikka on aivan väärä. Nämä monenlaiset mönkijät ym. kaikki muut suunnitellut melusaastetta tuottavat "härvelit" aiheuttavat monenlaista kärsimystä. Jatkuva melusaaste ja siitä johtuva stressi aiheuttaa kohtuutonta mielipahaa. Olen asunut vuodesta 1958 alkaen Ruokosella. Turkkimäessä sijaitsee moottoriurheilurata, jonne on Ruokoselta 2,5 km matka. Turkkimäessä autorata sijaitsee alavalla alueella. Sieltä 2,5 km:n päästä kuuluvat moottoreiden ja kuulutusten äänet häiritsevästi kotiini Ruokoselle ja Kulajoelle.

Ruokoselta on myös 2,5 km:ä Tuusmäkeen. Moottoreiden ja kuulutusten äänet tulisivat kantautumaan kotipihalleni asti.

Vieltä tästäkin enemmän huolta aiheuttaa se, että kesämökkimme sattuu olemaan Tuuslahden rannalla reilun puolen kilometrin päässä aiotusta moottoriurheilukeskuksesta. On aivan kohtuutonta sekä kotona että kesämökillä kuunnella melusaastetta. Kulajoen ja Ruokosen alueella on paljon asuntoja ja asukkaita. Olen rakentanut kesämökin Tuuslahden Kapeasalmeen vuonna 1975. Monet muutkin mökit on rakennettu samoihin aikoihin. Tuuslahden kirkonkylän puoleisella rannalla on lähes kolmekymmentä kesämokkiä tai vakituista asuntoa. Koillis-Savo lehdessä 07.10.2010 oli osuva artikkeli "luonnon hoitavasta hiljaisuudesta". Tuusmäki on aivan liian hyvä paikka raiskattavaksi. Tuusniemen kunta omistaa Tuusmäessä 100 ha maata. Onko kunnalla vara lahjoittaa tämä suuri maa-alue turmeltavaksi ikiajoiksi? Tuusniemen päättäjät ovat tekemässä kauaskantoista ratkaisua maa-alueesta ja sen vuokraamisesta.

Ehdoton ei Tuusmäen moottoriurheilukeskukselle sen aiheuttaminen melu- ja muiden ympäristöhaittojen vuoksi.
Yksi veronmaksaja
Vieras

#20 Josko sittenkin luontomatkailua Tuusmäkeen

13.10.2010 09:49

Kyllä tuntuu vaikealta Tuusniemellä puolustaa oikeuksiaan. Kaikki jotka uskaltavat olla eri mieltä kunnan päättäjien kanssa, leimataan ammattivalittajiksi ja valittavat vaan valittamisen ilosta kaikkea uutta vastaan, jopa paikallislehtikin on kirjoituksissaan puolueellinen vaikka muuta yrittää väittää. Jos uskallat olla vastaan, niin sinut savustetaan lähtemään pois Tuusniemeltä, varsinkin jos et ole syntyperäinen Tuusniemeläinen.

Viime kesänäkin naureskelimme niille, jotka valittivat päivän kestävästä rallista Tuusniemen keskustassa. Eihän tuo yksi päivä voi ketään häiritä. Toista on jos saat lähellesi jatkuvan jokapäiväisen melusaasteen, sitä ei enää kenenkään terveys kestä. Nykyajan kiireisessä työelämässä mukana olevat hakeutuvat luonnon hiljaisuuteen kesämökeilleen, jotta jaksavat jatkaa työssä ja tuoda veroeuroja kunnan kassaan. Toisin kuin väitetään, tonttien ja kesäasuntojen hinnat eivät tule nousemaan vaan laskevat rajusti. Ei kukaan halua ostaa itselleen mökkiä moottoriurheilupuiston läheisyydestä, ei ainakaan käypään hintaan. Ei ole kovin motivoivaa, että kunta käyttää meiltä saamiaan verotuloja mm. moottoriurheilupuiston ja moottoriurheilijoiden mökkimajoituksen kunnallistekniikkaan.

Kovasti kunta mainostaa avoimuutta tässäkin Tuusmäen suunnittelussa, mutta käytännössä suunnitelmia on tehty kaksi vuotta virkamiestyönä "salassa". Ja tietysti aivan lain pykälien mukaan. Tuntuu uskomattomalta, että laki sallii tällaisten keskusten perustamisen ja sitten jälkeen päin aletaan torjumaan melua. Tuusniemen päättäjien kannattaisi tutustua Virtasalmen tilanteeseen. Sielläkin kunta puoltaa matkailutulojen vuoksi Motoparkin toimintaa piittaamatta asukkaiden ja mökkiläisten kärsimästä melusaasteesta. Tuusniemellä alkaa väistämättä sama valituskierre kuin Virtasalmella, mikäli kunnan päättäjät ajavat suunnitelmansa jääräpäisesti läpi kuuntelematta kuntalaisten mielipiteitä. No siinähän sitä tulee Tuusniemelle julkisuutta, tosin negatiivista. Mitähän tämä mahtaa vaikuttaa sitten tuleviin neuvotteluihin, kun on aika liittyä Kuopioon. Ei taida olla kovin suuri valtti neuvotteluissa ongelmakunnnan maine.

Ei varmasti kukaan ole vastustamassa Tuusniemen kehittymistä kuntana, päinvastoin. Moottoriurheilukeskus johonkin järkevämpään paikkaan sijoitettuna ja Tuusmäelle meluttomampaa toimintaa, niin ei ole kenelläkään mitään valittamista ja kaikki ovat tyytyväisiä.
Meluarviot todellisiksi
Vieras

#21 Harhaanjohtava meluselvitys

13.10.2010 11:24

Pöyryn meluselvityksessä käytetyt ekvivalenttitasot perustuvat valtioneuvoston ohjeeseen, joita ei ole tarkoitettu moottoriurheiluradoilla käytettäviksi ohjearvoiksi. Valtioneuvoston ohjeessa on tästä nimenomaan erillinen maininta. Ekvivalenttitasossa melu muutetaan tasaiseksi meluksi, eikä tämä mittaustapa huomioi millään tavoin meluhuippuja eikä kilpailukuulutuksia. Meluselvitys on siis laadittu siten, että se näyttää mahdollisimman pieniä melutasoja.

Lisäksi luin netistä, että melun arvioinnissa ei koskaan pitäisi käyttää vain laskennallisia melumittauksia, vaan myös inhimillisiä näkökulmia koetusta meluhaitasta. Mutta näistähän ihmisten kokemista haitoista Tuusniemellä ei olla oltu kiinnostuneita.

Laittakaa mahdollisimman monta kirjallista muistutusta pe 15.10 klo 15.45 mennessä Tuusniemen kunnanhallitukselle,

otsikoksi: Muistutus Tuusmäen osayleiskaavan ehdotukseen

vastaanottajaksi: Tuusniemen kunta, Kunnanhallitus, Keskitie 22, 71200 Tuuusniemi
veijo venäläinen
Vieras

#22

13.10.2010 17:57

On muuten korpia Tuusniemelläkin
rakennella moottoriurheilulle
ratoja.
aprikointia
Vieras

#23 Arviointia Tuusmäen arvosta €

13.10.2010 19:51

Ke 13.10.2010 Savon sanomat sivu 3. Nilsiän kunta ostaa Metsähallitus Laatumaalta maata virkistyskäyttöön 11,5 ha Hinta 80 000 €. Tuusniemellä kunta vuokraa yrittäjälle maata 100 ha Moottori(urheilu)keskukselle. Hinta 9 x 80 000€ = 720 000 €. Aikamukavan tuntuinen summa. Tuusniemen kunnan elinkeinopoliittisessa ohjelmassa 2009-2010 sivu 4. - kunta kohtelee yrityksiä tasapuolisesti. Mitä tasapuolisuus tässä asiassa tarkoittaa.
Antaako kunta samanlaiset myötäjäiset uusille yrityksille ja miksi ei vanhoillekin yrittäjille. Mikä lienee vuokramaan hinta tässä tapauksessa . Voidaanko tässäkin asiassa todeta.

Tuusniemi muuntuu moneksi.
Älyhoi
Vieras

#24 rauhaa kele

09.11.2010 17:23

Eiköhän siirretä valtatie9 vaikka kulkemaan kaavin kautta,lähtispä aikapaljon melusaastetta rantaasukkailta.Minusta tieliikenne melu kuuluu kyllä aika selkeesti rannoille ja olispahan nekin mahdolliset kuntaan tulevat MAKSAVAT asiakkaat viemassä euronsa muualle.Ja moottori veneily ehdottomasti kiellettevä!
...
Vieras

#25 joo-o

25.11.2010 20:19

eikö tuo nyt oo sama kieltää sitte tuusniemellä kaikki ku ei saa nuorille olla ees harrastusta. ja minä kovasti epäilen ettei siellä tuusmäessä yötä päivää rällätä niillä härveleillä! ja sillon jos siellä pari rundia käy ajamassa päivällä nii eikös suurinosa ihmisistä ole sillon töissä? ja vielä se, että eikö olis pikkusen fiksumpi vaihtoehto jos nuoriso sais ajaa tuusmäessä ku tuolla pitkin kyliä? minkä helevetin takai näitä vehkeitä ees valmistetaan jos niillä ei saa sitte missään ajaa! perkele että menee jo hermo teihin ihmisiin jotka ette ymmärrä oikeesti mistään mitään!