HIEKKAHARJUN NUORISOTILAN ("36") TOIMINNAN JATKUMINEN

Kommentoitu viesti

Tapio Tallberg
Vieras

#55 Mitä Ihmettä!

19.09.2010 18:36

Olemme järjestäneet 36.lla kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille kerran kuussa karaokediskon. Järjestävänä tahona on toiminut  Vantaan kehitysvammaisten tuki RY. Käviöitä on ollut 100-120 pääkaupunkiseudulta. Tilat ovat olleet kuin luodut käyttöömme ja kaiken lisäksi maksuttomat. Kaikkihan me tiedämme, että eläke ei ole hääppöinen kyseisillä henkilöillä, joten meillä ei ole varaa maksullisiin tiloihin. Vantaalaisten päättäjien pitäisi tulla katsomaan sitä iloa ja riemua mitä siellä koetaan. Jos 36.nen puretaan mistä yhtä hyvät ja maksuttomat tilat tilalle? Vammaisten ja vanhusten hyvinvoinnissa tärkeänä tekiänä on vapaaehtoistyö, joten luulisi Vantaan kaupungin tarjoavan siihen edes jonkinlaiset puitteet! Kyse ei ole rahasta vaan tahdosta.

Vastaukset

Jyrki Riikonen
Vieras

#57 Re: Mitä Ihmettä!

2010-09-20 08:49:16

#55: Tapio Tallberg - Mitä Ihmettä! 

 Olet Tapio aivan oikeassa.Tilat tulee peruskorjata ja jatkaa niiden käyttöä entiseen malliin.Toivottavasti tänään 20.9.2010,kaupungin hallitus ottaa asian käsittelyyn ja päättää jatkosta.

t.Jyrki Riikonen Vapas ltk:n jäsen/SDP

Minna Tuovinen
Vieras

#75 Rahallako määritetään ihmisten tarpeet ja kokemusten arvokkuus?

2010-09-21 13:45:29

Mitä, jos mietittäisiin niitä asioita, jotka eivät ole mitattavissa rahalla?

Ihminen tarvitsee elämälleen tarkoituksen ja sellainen saattaa löytyä merkityksellisestä toiminnasta, työskentelystä tai luomisesta.

Elämän mielekkyys rakentuu myös ihmissuhteista ja muista kokemuksista mm. taide, joita elämässä voi saada.

 

Eikö juuri näitä varten ole 36:nen olemassa?


- Eikö ole hienoa, että nuoret harrastavat ja toteuttavat itseään? Löytävät ehkä harrastustoiminnan kautta mielekkäältä tuntuvan alan, johon kouluttautua. Tapaavat ystäviä turvallisissa tiloissa?

- Eikö tunnu hyvältä, että vapaaehtoisvoimin järjestetään kehitysvammaisille diskoja ja samalla vertaistapaamisia, kun kaupunki ei tälle erityisryhmälle tarjoa minkäänlaista toimintaa?

- Eikö ole arvokasta se, että vanhuksilla on mahdollisuus lähteä tapaamaan tuttavia mielekkään harrastustoiminnan parissa, kun on vielä sellaisessa kunnossa, että pääsee liikkumaan kotoa?

 

Olen varma, että se raha, joka tilojen remontointiin ja rakennuksen korjaamiseen käytetään, tulee moninkertartaisina takaisin pitemmällä aikavälillä.

Sillä, jos ei välitetä nuorista ja heidän tulevaisuudestaan, emme myöskään välitä omasta tulevaisuudestamme - heidän kasissään se kuitenkin on.

Ja jos unohdamme senioreiden ja vammaisryhmien terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämisen ja edistämisen, voimme myös lopettaa laitospaikkojen sekä vuodeosastojen alasajon, sillä niitä tullaan tarvitsemaan roimasti lisää, mikäli on tarkoitus passivoida yksinäiset ja syrjäytymisvaarassa olevat ihmiset.

 

Rahalla ei luoda hyvää elämää.

Kuka taistelee sinun puolestasi, sitten kun tarvitset apua???