Adressi Päivi Räsäsen erottamiseksi ministerinvirasta

Kommentoitu viesti

luterilainen

#3945 Ihmisen ainoa todellinen turva on Jumalassa, vaan sitä ei monet tiedä

29.03.2020 12:04

Raamatun mukaan Jumala rakastaa syntistä (siis meitä ihan kaikkia maailman ihmisiä) ihmistä, vaikka Hän ei rakasta syntiä! Uskovana haluan siis kaikille ihmisille hyvää.

- -

Demokratiassamme on heikko kohta: enemmistön mielipide, valta versus totuudellisuus. Se, mikä tekee vaikutuksen, leviää - ei välttämättä se, mikä on totta! Ja mielipide ei ole sama kuin tieto. Ja nämähän sekoittuvat.

Vastaukset

luterilainen

#3946 Re: Ihmisen ainoa todellinen turva on Jumalassa, vaan sitä ei monet tiedä

2020-03-29 12:26:11

#3945: luterilainen - Ihmisen ainoa todellinen turva on Jumalassa, vaan sitä ei monet tiedä 

Jatkankin edellisestä vielä vähän:

Esimerkiksi ylpeys ja homous ovat Raamatun "syntiluettelon" mukaan syntejä.

Kari Mäkinen on omana mielipiteenään sanonut aiemmin, että homous ei ole minkäänlainen synti.

Siispä Raamattuun verrattuna Kari Mäkisen sanominen on vain hänen mielipiteensä.

_ _ _ _

Laitankin tähän erään esitetyn kommentin, jossa valaistaan asioita:

"Päivi Räsänen on sanan- ja uskonvapauttaan käyttäen tuonut esiin kristinuskon muuttumattoman ydinsanoman ev.lut. kirkolle osoitetussa kysymyksessään ja arkkipiispa Tapio Luomalle osoitetussa kirjeessään. Ydinsisältö on perinteinen ja yhteinen koko kristikunnalle: Jotta me syntiset, (joita me kaikki olemme), ymmärtäisimme tarvitsevamme Jeesusta ja Hänen tarjoamaa armoa, meidän kaikkien täytyy myös ymmärtää syntisyytemme. Eksyneitä uskonveljiä ja -siskoja on paikallaan ohjata oikealle tielle. Kaikkien kirkonjäsenten on hyvä välillä kuulla totuus ja muistutus omista synneistämme. Jokainen joutuu viimeiselle tuomiolle, jossa jokaisen iäisyyskysymys ratkaistaan. Armo ei ole automaatio vaan armon saa se, joka on ymmärtänyt armoa tarvitsevansa ja Jumalalle syntinsä tunnustaa. Kirkon johdolta on vakava ja iso virhe kannustaa seurakuntalaisia ylpeilemään synnillä ja antaa ihmisten uskotella itselleen syntiä synnittömyydeksi. Asia on vakava, olipa kyse parjaamisesta, varastamisesta, aviorikoksesta, ylpeilystä tai mistä synnistä vaan - kaikki me tarvitsemme nöyrän sydämen, joka anoo Jumalan armoa ja syntiemme anteeksiantoa. Viimeisen tuomion langettaa Jumala ennakolta ilmoittamallaan tavalla. On lähimmäisenrakkautta muistuttaa tästä tuomiosta, jonka me kaikki ansaitsemme, jos haluamme vain ylpeillä synneillämme emmekä ota Jumalan armoa ja totuutta vastaan. Silloin sanomme Jeesukselle ”ei kiitos, työsi on tyhjänpäiväinen enkä tarvitse sinua”. Kristitty ei halua tietoisesti näin mennä sanomaan Kaikkivaltiaalle Tuomarillemme. Kirkkoon kuuluminen on vapaaehtoista. Uskontunnustus, katekismus ja kirkon omat säädökset ja pappisvalan sisältö ilmoittavat kyllä selkeästi, että ev.lut. kirkon virallinen oppisisältö edelleen todellisuudessa on Päivi Räsäsen ilmoittamien kannanottojen mukainen kuuluisuutta saaneista kapinapapeista huolimatta. Räsänen ei ole tehnyt mitään laitonta tai tavatonta, vaan esittänyt aiheellisen muistutuksen, jonka sisältö pitäisi itse asiassa jokaiselle kristitylle olla tuttua kauraa."