Emme äänestä sukupuolineutraalia avioliittoa kannattavia

Kommentoitu viesti

Vieras
Vieras

#243 Re: Re: Re: tulkintaa kaikki tyynni...

21.09.2010 09:24

#242: raamattua ei yksinkertaisesti voi lukea ilman tulkintoja, aina ne ovat aikasidonnaisia ja liittyvät lukijan kulttuuriin ja uskomuksiin jne.

 Mistä kohdasta olet eri mieltä vai kiellätkö koko kirjeet tai kiellätkö vain ensimmäisen Korinttolaiskirjeen ja muista kirjeistä tuohon viittaavan sisällön aikasidonnaiseksi? Olisiko sieltä Raamatusta vain poimittava ne itseä miellyttävät? Kyllä Paavalin sanoma on aika selvää. Kirjeet on kirjoitettu kristittyjen ohjeiksi, tietenkin nimenomaiselle seurakunnalle ensisijassa, mutta miten sanoisit sukupuolielämää koskevat ohjeet vain siinä ajassa juuri niitä seurakuntia koskeviksi, joille ne on kirjoitettu? Teksti on hyvin selvää ja sanoma toistuu, toisin kuin esimerkiksi naispappeuskysymyksessä, tälle aiheelle Paavali on omistanut useita lukuja ensimmäisessä Korinttolaiskirjeessä ja muuallakin kirjoittanut tästä paljon, samoin muut apostolit.

Vastaukset

Vieras
Vieras

#244 Re: Re: Re: Re: tulkintaa kaikki tyynni...

2010-09-21 10:14:59

#243: Vieras - Re: Re: Re: tulkintaa kaikki tyynni... 

 Paavali kirjoittaa myös en muista missä, ettei pidä uskoa sokeasti vaan koetella kaikki ja pitää se mikä on hyvä. Homojen syrjintä on lakannut maistumasta hyvältä jo ajat sitten.