Emme äänestä sukupuolineutraalia avioliittoa kannattavia

Kommentoitu viesti

Vieras
Vieras

#244 Re: Re: Re: Re: tulkintaa kaikki tyynni...

21.09.2010 10:14

#243: Vieras - Re: Re: Re: tulkintaa kaikki tyynni... 

 Paavali kirjoittaa myös en muista missä, ettei pidä uskoa sokeasti vaan koetella kaikki ja pitää se mikä on hyvä. Homojen syrjintä on lakannut maistumasta hyvältä jo ajat sitten.

Vastaukset

Vieras
Vieras

#245 Re: Re: Re: Re: Re: tulkintaa kaikki tyynni...

2010-09-21 10:44:36

#244: Paavali kirjoittaa myös en muista missä, ettei pidä uskoa sokeasti vaan koetella kaikki ja pitää se mikä on hyvä. Homojen syrjintä on lakannut maistumasta hyvältä jo ajat sitten.

 Juuri tuossa samassa ensimmäisessä Korinttolaiskirjeessä tuo Tessalonikalaiskirjeen lause ilmaistaan hieman toisin. Siitäkin unohdat sen lopun, "karttakaa kaikenkaltaista pahaa", joksi Paavali on jo hyvin selvästi määritellyt siveettömyyden (1. Tess 4). Kun Korinttolaiskirjeessä kerrotaan "Kaikki muut synnit, joita ihminen tekee, kohdistuvat muualle kuin hänen ruumiiseensa, mutta siveetön teko osuu ihmisen omaan ruumiiseen." on syytä lukea tuokin lainaamasi ohje kontekstissa. Ensimmäisen Korinttolaiskirjeen lukien tuota koettelua ei voi hyvälläkään ymmärtää, että pitäisi kokeilla siveettömyyttä. Vai yhdistäisitkö senkin Paavalin kehoitukseksi toimimaan ohjeitaan vastaan, kun hän ensin kieltää siveettömyyden usean luvun kirjoituksessa, mutta sitten vaikka epäjumalille uhratuista uhreista puhuessaan toteaa "Kaikki on luvallista, mutta kaikki ei ole hyödyksi".

1. Tess 5:19-23; Henkeä älkää sammuttako, profetoimista älkää halveksuko, mutta koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on; karttakaa kaikenkaltaista pahaa. Mutta itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonansa, ja säilyköön koko teidän henkenne ja sielunne ja ruumiinne nuhteettomana meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen.