VANHAINKOTIEN PUOLESTA

Kommentoitu viesti

Emmi Eskolin
Vieras

#51 Re: miksi

28.09.2010 14:09

#50: Sirpa Laakso - miksi

Kajalaan tulee mielenterveyspotilaat. Heitä ei haittaa yläkerran "puutteet", ei tila-ahtaus tai mikään mukaan. Heille paikka on riittävä, mutta vanhuksille ei. Mistä lienee johtuu tämäkin. Eiköhän nettikin ole heille tehty, Kajalan alasajohan on aloitettu jo aikaa sitten.

Vanhukset menevät "kotiin", jos sellainen sattuu vielä löytymään ja päättäjät hierovat käsiään, kun vanhuksista päästään nopeasti eroon heidän kuollessaan menetettyään halun elää, koska ei ole enää hoitajaa, ei seuraa, ei kotia. Eivätpähän vie enää herrojen rahoja vaan ne voidaan käyttää hyödyllisesti vaikka päättäjien saunailtoihin.

Pikkudementiat ei haittaa kotioloissa, pistetään vaikka seurantalaite nilkkaan, niin kyllä se sen avulla sieltä metsästä löytyy. Heti kun joku ehtii katsomaan, onko vanhus vielä maisemissa. Onpahan vähemmän haudattavaakin, kun on elikot ehtineet jo viemään parhaat lihat luiden päältä. Mikäli lihaa on, koska kotipalvelun ylityöllistetty työntekijäpolo ei ehdi katsomaan syökö vanhus ruokansa vai ei.

Vastaukset

Esa Kotiniemi

#61 Re: Re: miksi

2010-10-01 13:22:46

#51: Emmi Eskolin - Re: miksi  

 

Niin mielipuolet voi hyppiä ikkunoista, karata Kajalasta huikein seurauksin tai sitten sinne kalterit "kotini on linnani" ei se haittaa jos hulluista saa vaan rahaa ja vanhuksista pääsee vaan eroon helposti, kun ei tuota enään yhteiskunnalle = tarpeeton Vanhukset ovat ikänsä tehneet työtä ja maksaneet veroja miksi? Kyllä kotoa lähdetään ja sinne tuskin palataan, eli kuten hölmöläinen kantaa säkissä valoa tupaan.. Vanhuksista siis tehdään kodittomia? Dementiat ym ovat sellaisia, että pistetään päättäjät hoitamaan vanhuksia vaikka kuukaudeksi niin näkevät mistä on oikeastaan kyse! Omaishoitajana on jo äärirajoilla, kun vanhuksen sairaudet ym ei vähene vaan iänmyötä tulee lisää hoitotarvetta! Kun en itse kykene on Kajalan tyyppinen koti se oikea paikka,jossa vanhusta hoidetaan loppuun asti. Paloturvallisuus on taatusti suurempi riski dementia ym vanhuksilla, eli palokunnalla riittää töitä jos valvotut paikat, kuten Kajala lopetettaisiin! Itse lopeteimme kotipalvelun, koska juuri tuo kiire ajaa siihen ettei vanhuksia pystytä huomioimaan.. "ei kuulu meidän tehtäviin" usein oli vastaus, jos vanhus pyysi jotain muua kuin ruokailun ja lääkkeen antamista.. hinta oli kohtuuton tuohon parin minuutin käyntiin.. Parempi hoitaa kaikki itse! Raskasta, mutta toimii!! Kodinhoito ja vanhainkoti ei ole samaa ja niitä ei voi rinnastaa.. Kodinhoito on osa palvelua kunkotona voi olla ja vanhainkoti on kun ei pysty olemaan kotona. Hullunahan on hyvä olla kun järki ei puutu.