LINTUNEVAN PELASTAMINEN TURVETUOTANNOLTA / Help us to rescue a Lintuneva!

Kommentoitu viesti

Pauli Pajunen
Vieras

#220 Tuki Turpeelle ja biodieselille

16.10.2010 22:14

Pekkarinen jatkaa sekoiluaan turpeen käytöstä.
Pekkarinen puhuu turvetuotannon vähenemisestä 30-40 prosentilla, mutta toimii verotuksen suhteen toisin. Lue Varkauden Lehden juttu Pekkarisen lausunnoista.
Löytyy haulla. Tuki turpeelle ja biodieselille

Vastaukset

Martti Peltola
Vieras

#221 Re: Tuki Turpeelle ja biodieselille

2010-10-17 11:57:10

#220: Pauli Pajunen - Tuki Turpeelle ja biodieselille

Warkauden Lehti säesteli Pekkarisen turvepuheita pääkirjoituksessaan jo 19.8.10, eli energiaveropäätöksiä hallitus nuiji vasta tuon ajankohdan jälkeen. Teksti on siis lehden pääkirjoitustoimittajan mielipide. Pekkarinenhan on omaa nuorallatanssiaan harjoitellut turveasioissa jo vuosikaudet eikä hänestä ota tohtorikaan selvää. Tietääkö ministeri enää itsekään mitä mieltä hän oikeasti turpeesta on, tai mitä mieltä hänen viisainta olisi olla kannatusgallupien perusteella?

Tämä meni vähän ohi Lintuneva-aiheesta, mutta on hyvä muistaa, että Lintunevankin kohtaloon vaikuttavat vahvasti nimenomaan valtakunnan tasolla tehtävät linjaukset. Esim. MMM:n asettamassa valtakunnallisessa  suostrategiaryhmässä ei vain saada sorvatuksi yksimielistä kantaa maan turveohjeistuksiksi. Ko. porukassa turveteollisuuden ylivoimaisesta äänienemmistöstä huolimatta ovat turvelobbaritkin osanneet varautua siihen, että turpeen tuotantoon ja käyttöön liittyvät lakien ja lupaehtojen rikkomiset sekä päättäjille suunnatut "roposet" tulevat aivan varmasti julkisuuteen. Jossain vaiheessa aletaan kysellä jo nimien ja vastuidenkin perään.

Kuka selvittäisi sen, ketkä Kurikan kaupungin antamassa Lintuneva-lausunnossa puolsivat Lintunevan turvetuotantolupaa, ja vastustiko sitä kukaan päättäjistä? Nimet olisi jo nyt hyvä julkistaa; salassa ne eivät pysy.