Joensuun Perhos-Botania säilytettävä!

Kommentoitu viesti


Vieras

#156

27.01.2012 11:06

Joensuun kasvitieteellisen puutarhan säilyttäminen ja kehittäminen on arvokkaan sivistysperinnön vaalimista. Ajatellaanpa vaikka Helsingin yliopiston kasvitieteellistä puutarhaa. Kun se aikoinaan perustettiin, niin olisihan ollut täysin älytöntä mennä sulkemaan se muutaman vuosikymmenen päästä. Puutarha on olennainen yliopiston elementti ja se kanta pätee yhtä hyvin Helsingissä ja Joensuussa.

Haluan huomauttaa, että nimen omaan kasvitieteellisen puutarhan säilyttäminen on tässä yhteydessä keskeinen näkökulma. Perhoset ja papukaijat ovat vähemmän tärkeää ja niistä voidaan luopuakin, jos jossain kohdassa halutaan säästöjä tehdä. Itse puutarhan lakkauttaminen ja hävittäminen olisi kulttuurivandalismia.

Monenmoisten julkilausumattomien intrigien mahdolliseen olemassaoloon tässä raadollisessa maailmassa tietoisena epäilijänä rohkenen kysyä:
- Jos Joensuun kasvitieteellinen puutarha hävitettäisiin, niin putkahtaisiko sen jälkeen muutaman vuoden päästä uuden kasvitieteellisen puutarhan perustamisen tarpeellisuus esityslistoille johonkin toiseen itäsuomalaiseen yliopistokaupunkiin, jossa yhteydessä rahoituskin järjestyisi käden käänteessä?

Vastaukset

No money, no honey, no funny

#157 Re:

2012-01-28 16:13:32

#156: -

Mulla on tällainen ehkäpä hieman poikkeuksellinen, mutta ehdottomasti positiivinen näkökanta Perhos-Botaniaan. Muutaman kerran siellä käyneenä mieleeni on jäänyt tietenkin Juuso ja puutarhan eri ilmastovyöhykkeet. Ihmiselle, jolla ei ole varaa matkustaa kaukomaihin, toimii tämä em. puutarha pikalomakohteena. Voi aistia, sulkea silmänsä ja kuvitella ikään kuin olevansa lomalla vaikkapa trooppisella vyöhykkeellä. Eikä maksa paljon!

Scully

#159 Re:

2012-01-31 15:16:02

#156: - - Jos Joensuun kasvitieteellinen puutarha hävitettäisiin, niin putkahtaisiko sen jälkeen muutaman vuoden päästä uuden kasvitieteellisen puutarhan perustamisen tarpeellisuus esityslistoille johonkin toiseen itäsuomalaiseen yliopistokaupunkiin, jossa yhteydessä rahoituskin järjestyisi käden käänteessä?

Tuskin. Kuopion yliopistosta lakkautettiin kasvitieteellinen  puutarha jo n. 20 vuotta sitten ja nyt lakkeutetaan tutkimuspuutarhakin. Joensuu-vastaista salaliittoa ei varmasti olla suunnittelemassa eikä Kuopioon (= "jokin toinen itäsuomalainen yliopistokaupunki") varmasti perusteta uutta kasvitieteellistä puutarhaa.